ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σελμαν: Εγκρίθηκε η Δημόσια Πρόταση της Alfa Wood από την ΕΚ

18:24 - 26 Φεβ 2010 | Ανακοινώσεις
Ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς το Πληροφοριακό Δελτίο επί της Υποχρεωτικής Δημόσιας Πρότασης (η "Δημόσια Πρόταση"), που η εταιρεία με την επωνυμία "ALFA WOOD ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ" (ο "Προτείνων") είχε απευθύνει, στις 27 Ιανουαρίου 2010, προς τους μετόχους της "ΣΕΛΜΑΝ ΕΛΛΗΝΟΕΛΒΕΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΞΥΛΟΥ Α.Ε." (η "Εταιρεία"), ακολούθως δε, κατά την ίδια ημερομηνία, είχε υποβάλει προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και είχε κοινοποιήσει προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας, με παράλληλη ανακοίνωση την ίδια ημερομηνία στο διαδικτυακό τόπο του Χ.Α. και το Ημερήσιο Δελτίο Τιμών του Χ.Α. καθώς και στο διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος.
1. ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

Το Πληροφοριακό Δελτίο, ως εγκρίθηκε από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, καθώς και οι δηλώσεις αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, θα διατίθενται δωρεάν, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, σε όλα τα εν Ελλάδι υποκαταστήματα της "Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε." (ο "Διαχειριστής"), από τις 2 Μαρτίου 2010 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης (ως ακολούθως ορίζεται). Επίσης, οι μέτοχοι θα μπορούν από τις 2 Μαρτίου 2010 και καθ' όλη τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής της Δημόσιας Πρόταση να λαμβάνουν αντίγραφα του Πληροφοριακού Δελτίου από την έδρα και το υποκατάστημα του Προτείνοντος καθώς και από τα γραφεία του Συμβούλου Τράπεζα Πειραιώς.

Επίσης το Πληροφοριακό Δελτίο θα είναι διαθέσιμο και από το διαδικτυακό τόπο του Προτείνοντος (www.alfawood.gr) και του Συμβούλου "Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε." (www.piraeusbank.gr).

2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Σύμφωνα με τους όρους της Δημόσιας Πρότασης, ως αναλυτικά περιγράφονται στο Πληροφοριακό Δελτίο, και στο πλαίσιο του νόμου 3461/2006, ο Προτείνων προσφέρεται να αγοράσει το σύνολο των κοινών, ονομαστικών, μετά ψήφου, μετοχών της Εταιρείας (οι "Προσφερόμενες Μετοχές"), τις οποίες δεν κατείχε άμεσα και έμμεσα κατά την ημερομηνία υποβολής της Δημόσιας Πρότασης.

Σημειώνεται ότι ο Προτείνων δεν προτίθεται, από τη δημοσίευση της παρούσας και μέχρι τη λήξη της περιόδου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης, να αποκτήσει μέσω του Χρηματιστηρίου Αθηνών ή με οποιοδήποτε άλλο τρόπο κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές εκδόσεως της Εταιρείας.

3. ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ Η περίοδος αποδοχής (η "Περίοδος Αποδοχής") θα διαρκέσει από τις 2 Μαρτίου 2010 έως και τις 30 Μαρτίου 2010, μέχρι τη λήξη του ωραρίου του Διαχειριστή με το κοινό.

4. ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΟ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ

Ο Προτείνων θα καταβάλει, τοις μετρητοίς το ποσό των 0,69 Ευρώ (το "Προσφερόμενο Αντάλλαγμα"), για την αγορά εκάστης (1), εμπροθέσμως, προσηκόντως και εγκύρως Προσφερόμενης Μετοχής. Εκ του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος, θα αφαιρεθούν τα κατά νόμο βαρύνοντα τους αποδεχόμενους μετόχους ποσά (φόρος εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, δικαιώματα εκκαθάρισης ΕΧΑΕ), ως αυτά περιγράφονται ειδικά στο Πληροφοριακό Δελτίο.

5. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΠΟΔΟΧΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ Η διαδικασία αποδοχής αναλύεται στην παράγραφο 2.17 του Πληροφοριακού Δελτίου.

6. ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Το αποτέλεσμα της Δημόσιας Πρότασης θα δημοσιευθεί εντός δύο (2) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής σύμφωνα με το άρθρο 23 του νόμου 3461/2006, ήτοι μέχρι και την 1 Απριλίου 2010.

Η μεταβίβαση των Προσφερόμενων Μετοχών στον Προτείνοντα και η καταβολή του Τιμήματος προς τους Αποδεχόμενους Μετόχους θα διενεργηθεί εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από τη λήξη της Περιόδου Αποδοχής, ήτοι μέχρι και τις 7 Απριλίου 2010.

Τέλος, μετά την ολοκλήρωση της Δημόσιας Πρότασης ο Προτείνων δε θα επιδιώξει τη διαγραφή των Μετοχών από το Χ.Α. και δεν προτίθεται επίσης να κάνει χρήση του δικαιώματος εξαγοράς (squeeze-out).

H παρούσα Ανακοίνωση δεν υποκαθιστά το πλήρες κείμενο του εγκριθέντος Πληροφοριακού Δελτίου, στο οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται και να αναγιγνώσκουν προσεκτικά.

Η παρούσα Υποχρεωτική Δημόσια Πρόταση, απευθύνεται μόνο σε πρόσωπα, τα οποία νομίμως δύνανται να την αποδεχθούν. Συγκεκριμένα, η παρούσα Δημόσια Πρόταση δεν απευθύνεται καθ' οιονδήποτε τρόπο ή τύπο (εγγράφως ή άλλως πως), αμέσως ή εμμέσως, εντός ή προς οποιαδήποτε χώρα, στην οποία σύμφωνα με τους νόμους αυτής, η διενέργεια της παρούσας Δημόσιας Πρότασης ή η αποστολή/διανομή της παρούσας ανακοίνωσης είναι παράνομη ή αποτελεί παραβίαση οποιασδήποτε εφαρμοστέας νομοθεσίας, κανόνα ή κανονισμού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.