ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΝΚΛΩ: Διευκρινίσεις σχετικά με την επιστολή από Κομισιόν

19:18 - 22 Ιουλ 2010 | Ανακοινώσεις
Ούτε "φρένο" βάζει στη χρηματοδότηση της εταιρείας η επιστολή της Κομισιόν, ούτε "ανάβει κόκκινο φως", ούτε και "απαγορεύει" δήθεν στην Κυβέρνηση να στηρίξει την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία, δηλώνει σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία, απαντώντας σε δημοσίευμα εφημερίδας με τον τίτλο "Φρένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέα χρηματοδότηση της Εν. Κλω.".
Αναλυτικά, η ΕΝΚΛΩ προχωρά σε σχετικές διευκρινίσεις και αναφέρει τα εξής:

Απαντώντας σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας "Η Καθημερινή", η Εταιρεία απέστειλε επιστολή προς την εν λόγω εφημερίδα, ζητώντας της να προβεί σε ανασκευή των ανακριβών εντυπώσεων που δημιούργησε το εν λόγω δημοσίευμα, το περιεχόμενο της οποίας έχει ως εξής:

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας "Η Καθημερινή" (έντυπη και ηλεκτρονική έκδοση της 22ας Ιουλίου 2010), με τον τίτλο "Φρένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε νέα χρηματοδότηση της Εν. Κλω.", σημειώνει τα εξής:

Η εταιρεία έλαβε γνώση του επίμαχου κειμένου-επιστολής (COMP E3/DP/EK/gdn D(2010)267) το απόγευμα της 21ης Ιουλίου 2010.

1. Το δημοσίευμα προκαλεί σύγχυση στο αναγνωστικό κοινό, βασιζόμενο σε υπονοούμενα και όχι σε ορθή τεκμηρίωση. Δυστυχώς, προκύπτει ότι οι συντάκτες επέλεξαν τον πιο άκοπο τρόπο ενασχόλησης με το θέμα της "Ενωμένης Κλωστοϋφαντουργίας", σπεύδοντας να διατυπώσουν πρόχειρη άποψη.

2. Η επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία αναφέρεται το δημοσίευμα, εστάλη σε συνέχεια σχετικής προγραμματισμένης συνάντησης στις Βρυξέλες, την οποία ζήτησε με δική της πρωτοβουλία η εταιρεία μας και στην οποία τόσο το Ελληνικό Δημόσιο όσο και η "Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε." εκπροσωπήθηκαν, και κατά την οποία δόθηκαν όλες οι πληροφορίες που ζητήθηκαν.

3. Αντίθετα προς τα υπονοούμενα από το δημοσίευμα, η από 20-7-2010 επιστολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ούτε "φρένο" βάζει στη χρηματοδότηση της εταιρείας, ούτε "ανάβει κόκκινο φως", ούτε και "απαγορεύει" δήθεν στην Κυβέρνηση να στηρίξει την Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία. Πρόκειται, αντιθέτως, για απολύτως συνήθη επιστολή (επιστολή "ρουτίνας"), με την οποία ζητούνται περαιτέρω διευκρινίσεις και πληροφορίες (όπως εξάλλου ομολογεί το ίδιο το δημοσίευμα), σε συνέχεια της επίσκεψής της εταιρείας μας στις Βρυξέλλες, ως είθισται σ’ αυτές τις περιπτώσεις. Προκαλεί, κατά συνέπεια, κατάπληξη η ευκολία με την οποία το δημοσίευμά σας χρησιμοποιεί τέτοιας έντασης αστήρικτες εκφράσεις, η προβολή των οποίων θα ήταν δυνατόν να προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην εταιρεία μας.

4. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, το Ελληνικό Δημόσιο έχει εγκρίνει την παροχή εγγύησής του προς πιστωτικά ιδρύματα αναφορικά με χρηματοδότηση προς την "Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία Α.Ε.", με σκοπό την υλοποίηση ολοκληρωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης της επιχείρησης. Το Ελληνικό Δημόσιο έχει ενημερώσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανταποκρινόμενο πλήρως στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Εξ όσων εμείς γνωρίζουμε, το Ελληνικό Δημόσιο ανταποκρίθηκε άμεσα σε όλα τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει λάβει απολύτως υπόψη του τα απαιτούμενα από τις σχετικές διατάξεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ουδεμία δε αντίρρηση, αμφισβήτηση ή ένσταση έχει υπάρξει, μέχρι και σήμερα, κατά της εγγύησης αυτής.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.