ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Eκποίηση κλασματικών υπολοίπων μετοχών της Μυτιληναίος

18:46 - 11 Ιαν 2012 | Ανακοινώσεις
Την 13/01/2011 εκπνέει η εκ του νόμου τασσόμενη προθεσμία των έξι μηνών από την ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των 6.610 κλασματικών δικαιωμάτων επί των νέων κοινών ονομαστικών μετοχών, που προέκυψαν από την αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας ποσού 5.957.141,54 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών υπέρ το άρτιο.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η εταιρεία αποφάσισε την εκποίηση των εν λόγω κλασματικών δικαιωμάτων και σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία στην υπ΄αρ. 13/375/17.3.2006 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα υποβάλει γραπτό αίτημα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για τη χορήγηση άδειας εκποίησης των κλασματικών υπολοίπων και το διορισμό του μέλους του Χρηματιστηρίου Αθηνών που θα διενεργήσει την εν λόγω εκποίηση.

Με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κατόπιν του σχετικού αιτήματος της Εταιρείας θα διοριστεί Μέλος του Χρηματιστηρίου που θα διενεργήσει την εν λόγω εκποίηση, θα καθοριστούν τα προς εκποίηση κλασματικά υπόλοιπα και η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας εκποίησης.

Εάν δεν εκποιηθούν στο σύνολο τους οι μετοχές την ορισμένη ημέρα, η διαδικασία της εκποίησης θα συνεχιστεί την επόμενη ημέρα. Εάν και την επόμενη ημέρα παραμείνει υπόλοιπο, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα ορίσει νέα ημερομηνία εκποίησης, η οποία θα απέχει τουλάχιστον ένα μήνα από την αρχική ημερομηνία εκποίησης.

Το καθαρό προϊόν της εκποίησης μετά την αφαίρεση των πάσης φύσεως εξόδων και φόρων θα κατατεθεί αναλογικά υπέρ του συνόλου των δικαιούχων μετόχων από το διορισθέν Μέλος του Χρηματιστηρίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων το αργότερο εντός επτά (7) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία διενέργειας της εκποίησης.

Η Εταιρεία θα ενημερώσει εγκαίρως με νεότερη ανακοίνωση τους μετόχους της και το επενδυτικό κοινό για την ημερομηνία της εκποίησης σύμφωνα με τα ανωτέρω και εν γένει για όλες τις λεπτομέρειες της διαδικασίας.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.