ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση

11:30 - 08 Μαρ 2007 | Ανακοινώσεις

Προς ενημέρωση του επενδυτικού κοινού επισημαίνουμε τα βασικότερα σημεία από τηλεδιάσκεψη με αναλυτές επενδυτικών οίκων που πραγματοποίησε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος της Marfin Popular Bank (MPB) κ. Ανδρέας Βγενόπουλος.
- Η MPB δεν πρόκειται να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση προς τους μετόχους της Τράπεζας Κύπρου και σταματά τις πρωτοβουλίες για συγκέντρωση στον τραπεζικό κλάδο για το ορατό μέλλον που προσδιορίζεται ως περίοδος περίπου ενός έτους.
- Η απόκτηση ποσοστού της Τράπεζας Κύπρου εξασφαλίζει για την Marfin Popular Bank την μη είσοδο μεγάλης ξένης τράπεζας στην αγορά της Κύπρου αλλά διασφαλίζει και την κυπριακότητα της Τράπεζας Κύπρου.
- Η ΜΡΒ δεν επιθυμεί να κατέχει εκπρόσωπός της θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου με την οποία λειτουργεί ανταγωνιστικά.
- Οι προτεραιότητες της ΜΡΒ είναι η οργανική ανάπτυξη, η γεωγραφική επέκταση στην περιοχή και η ολοκλήρωση της ενοποίησης των τριών τραπεζών (Εγνατία, Λαϊκή, Marfin Bank) που προχωρά με ταχύτατο ρυθμό και θα ολοκληρωθεί νωρίτερα από τις προβλέψεις.
- Η νέα ονομασία του κοινού σχήματος στην Ελλάδα θα είναι ?Marfin - Εγνατία Τράπεζα? και θα έχει ως σήμα αυτό της Λαϊκής Τράπεζας.
- Η MPB εξετάζει το ενδεχόμενο να προχωρήσει το προσεχές διάστημα σε εξαγορά μικρής τράπεζας σε «ενδιαφέρουσα περιοχή? των αναδυόμενων αγορών. Σε επόμενη Γενική Συνέλευση μετόχων της MPB θα προταθεί πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων τίτλων που θα ενεργοποιηθεί ανάλογα με τις συνθήκες τις αγορές.
- Η θυγατρική της Τράπεζας, Marfin Financial Group (MFG) σε Γενική Συνέλευση μετόχων που έχει οριστεί για τις 29 Μαρτίου θα εγκρίνει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 5,2 δισ ενώ επισημαίνεται ότι στο business plan της MPB δεν περιλαμβάνονται ενδεχόμενα κέρδη από την εταιρία, «άρα ό,τι προκύψει θα είναι επιπρόσθετο?.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.