ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι μέτοχοι αποφάσισαν την έναρξη διαπραγματεύσεων με την Τράπεζα Κύπρου - Έως 361,2 εκατ. Ευρώ οι πιθανές συνέργειες από ενδεχόμενη συνεργασία

21:39 - 17 Απρ 2007 | Ανακοινώσεις
Η σημερινή Γενική Συνέλευση των μετόχων της MARFIN POPULAR BANK αποφάσισε να εξουσιοδοτήσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να συζητήσει και να διαπραγματευθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Κύπρου μια συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας η οποία θα προβλέπει για μεν το άμεσο μέλλον τη συγχώνευση των διεθνών εργασιών των δύο τραπεζών, για δε το απώτερο μέλλον, όταν δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες της αγοράς, την πλήρη συγχώνευση αυτών.
Να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι της MARFIN POPULAR BANK εξουσιοδότησαν το Διοικητικό Συμβούλιο να διεξάγει τις ανωτέρω συζητήσεις μόνον εάν υπάρξει αντίστοιχο ψήφισμα των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου με αντίστοιχη εντολή προς το δικό τους Διοικητικό Συμβούλιο διότι επιθυμούν:
1. Οι συζητήσεις να είναι το αποτέλεσμα της διάθεσης φιλικής και επαγγελματικής συνεργασίας των μετόχων των δυο Τραπεζών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, και
2. Οι οποιεσδήποτε συμφωνίες ή διαφωνίες μεταξύ των Διοικήσεων των δύο Τραπεζών να επανέλθουν προς τελική έγκριση στους μετόχους των δύο Τραπεζών, οι οποίοι είναι και οι αποκλειστικά αρμόδιοι να αποφασίσουν για τόσο σοβαρά στρατηγικά θέματα.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνελεύσεως των μετόχων της MARFIN POPULAR BANK παρουσιάσθηκε ένα προκαταρκτικό σχέδιο συνεργασίας και συνεργειών μεταξύ των δύο Τραπεζών που πιθανολογεί τη δημιουργία πρόσθετων κερδών σωρευτικά και για τις δύο Τράπεζες σε περίπτωση συγχώνευσης των διεθνών εργασιών τους 79,3 εκατ. Ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 163,5 εκατ. Ευρώ για τον δεύτερο και 236,3 εκατ. Ευρώ για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας, ενώ σε περίπτωση πλήρους συγχώνευσης, τα πρόσθετα κέρδη υπολογίζονται κατ'' αρχήν σε 142,9 εκατ. Ευρώ για τον πρώτο χρόνο, 278 εκατ. Ευρώ για τον δεύτερο και 361,2 εκατ. Ευρώ για τον τρίτο χρόνο συνεργασίας. Οι προβλέψεις αυτές θα μπορούσαν να διαφοροποιηθούν ή να επιβεβαιωθούν μετά από παροχή λεπτομερών στοιχείων και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Διοικήσεων των δύο Τραπεζών.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.