ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφάσεις Γενικής Συνέλευσης

15:45 - 18 Απρ 2007 | Ανακοινώσεις

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος Α.Τ.Ε. για την ορθή και αξιόπιστη πληροφόρηση του επενδυτικού κοινού και των μετόχων του και σύμφωνα με τα άρθρα 11 και 18 του ν.3371/2005 και του άρθρου 278 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, γνωστοποιεί ότι, την 18η Απριλίου 2007, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9:00, στα γραφεία της Τράπεζας, στην οδό Σοφοκλέους, αριθμός 2, στην Αθήνα, έλαβε χώρα η A'' Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των κ.κ. Μετόχων του, προκειμένου να συζητηθούν και να ληφθούν αποφάσεις επί των θεμάτων της αρχικής ημερήσιας διάταξης.
Στη Γενική Συνέλευση νομίμως παρέστησαν, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου, 72 μέτοχοι, εκπροσωπούντες 99.641.217 μετοχές και ψήφους, επί συνόλου 140.866.770 μετοχών και ψήφων, ήτοι ποσοστό 70,73% επί του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι τα θέματα της αρχικής ημερήσιας διάταξης είχαν ως ακολούθως:
1. Θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, στο προσωπικό της Τράπεζας, καθώς και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, σύμφωνα με την παράγραφο 9, του άρθρου 13, κ.ν. 2190/20 ως ισχύει και παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας.
2. Επικύρωση εκλογής νέου μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου σε αντικατάσταση παραιτηθέντος.
3. Συζήτηση επί λοιπών θεμάτων και ανακοινώσεων.
Επί των ανωτέρω θεμάτων ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
1ο θέμα
Η Γενική Συνέλευση, σύμφωνα με την παρ. 9 του άρθρου 13, κ.ν. 2190/20 ως ισχύει, αποφάσισε τη θέσπιση προγράμματος διάθεσης δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών α) μόνο σε εκείνα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τα οποία σύμφωνα με το άρθρο 12 του Καταστατικού της Τράπεζας υπέχουν θέση εκπροσώπου των εργαζομένων σε αυτό, β) στο προσωπικό της Τράπεζας και των συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, καθώς και την παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας. Η χρονική διάρκεια του προγράμματος θα είναι 2ετής (αφορά τα έτη 2007 και 2008). Ο ανώτατος αριθμός των μετοχών που δύναται να εκδοθούν στα πλαίσια του εν λόγω προγράμματος, εφόσον οι δικαιούχοι ασκήσουν το δικαίωμα αγοράς μετοχών, δε θα υπερβεί το 2% των υφισταμένων μετοχών της Τράπεζας. Η τιμή διάθεσης των νεοεκδοθησομένων μετοχών θα ισούται με την υφιστάμενη ονομαστική αξία των μετοχών της Τράπεζας. Η περίοδος ωρίμανσης των δικαιωμάτων θα είναι ετήσια, ως δε ημερομηνία ωρίμανσης καθορίστηκε η 30η Νοεμβρίου εκάστου έτους. Τα δικαιώματα που θα ωριμάζουν σε κάθε περίοδο θα ισούνται με το ήμισυ (1/2) του συνόλου των εγκεκριμένων μετοχών του Προγράμματος.
2ο θέμα
Η Γενική Συνέλευση επικύρωσε την εκλογή του κ. Ανδρέα Ταπραντζή ως νέου μη εκτελεστικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Χρήστου-Αλέξη Κομνηνού.
3ο θέμα
Λοιπά θέματα δεν συζητήθηκαν.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.