ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αποφάσεις Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης

17:18 - 18 Απρ 2007 | Ανακοινώσεις

Η «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD» ανακοινώνει ότι την 17.4.2007, μετά την περάτωση των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, πραγματοποιήθηκε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας, με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι'' αντιπροσώπου 1090 μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 58,35% του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Κατά την εν λόγω Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί του συνόλου των θεμάτων της Ημερησίας Διατάξεως ως ακολούθως:
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ
1. Τακτικό Ψήφισμα.
Εγκρίθηκε με ποσοστό 94,88% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου η θέσπιση Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) για τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τους υπαλλήλους της Εταιρείας καθώς και των συνδεδεμένων και συγγενών με αυτήν εταιρειών. Οι μετοχές που θα δύνανται να εκδοθούν κατ'' εφαρμογή του Σχεδίου θα ανέρχονται κατ'' ανώτατον σε 80.000.000 και θα έχουν την ίδια ονομαστική αξία με τις ήδη εκδοθείσες μετοχές, δηλαδή πενήντα σεντ (ΛΚ0,50) εκάστη. Η τιμή εξάσκησης κάθε Δικαιώματος Αγοράς Μετοχών θα ανέρχεται σε δέκα ευρώ (ευρώ 10). Περαιτέρω εγκρίθηκε η παροχή σχετικών εξουσιοδοτήσεων προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για να καθορίσει τους ειδικότερους όρους του Σχεδίου εντός του ανωτέρου πλαισίου και να προβεί σε κάθε άλλη ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση του.
2. Ειδικό Ψήφισμα.
Εγκρίθηκε με ποσοστό 94,88% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου η εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου να εκδώσει στο πλαίσιο εφαρμογής του Σχεδίου Δικαιωμάτων Αγοράς Μετοχών (Share Options Scheme) που θεσπίστηκε με το πιο πάνω τακτικό ψήφισμα μέχρι 80.000.000 μετοχές της Εταιρείας ονομαστικής αξίας πενήντα σεντ (ΛΚ0,50) η κάθε μια, χωρίς οι μετοχές αυτές να προσφέρονται κατά πρώτον στους υφιστάμενους μετόχους της Εταιρείας με βάση το Καταστατικό της Εταιρείας και το νόμο.
3. Ειδικό Ψήφισμα.
Εγκρίθηκε ομόφωνα η αγορά από την Εταιρεία δικών της μετοχών σύμφωνα με τις πρόνοιες των άρθρων 57Α και επόμ. του Περί Εταιρειών Νόμου ΚΕΦ.113. Η ελάχιστη και ανώτατη τιμή εξαγοράς των μετοχών της Εταιρείας δεν θα υπερβαίνει κατά ποσοστό πέραν του πέντε τοις εκατό (5%) του μέσου όρου της τιμής της αγοράς της μετοχής της Εταιρείας κατά τις τελευταίες πέντε χρηματιστηριακές συναντήσεις πριν από τη διενέργεια της εν λόγω αγοράς. Η Εταιρεία θα μπορεί να αποκτήσει αριθμό μετοχών, το σύνολο της ονομαστικής αξίας των οποίων δεν θα δύναται καθ'' οιονδήποτε χρόνο να υπερβαίνει το δέκα τοις εκατόν (10%) του εκδοθέντος κεφαλαίου ή το είκοσι πέντε τοις εκατόν (25%) του μέσου όρου της αξίας των πράξεων το οποίο έτυχε διαπραγμάτευσης κατά τις τελευταίες τριάντα ημέρες, οποιοδήποτε από τα ποσά αυτά είναι το μικρότερο, μέσα σε χρονικά πλαίσια 12 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης της Εταιρείας. Οι μετοχές θα μπορούν να αποκτηθούν είτε με ιδιωτική συμφωνία είτε από την αγορά και η Εταιρεία θα δικαιούται να τις κατέχει για περίοδο που δεν θα υπερβαίνει τα δύο (2) χρόνια από την ημερομηνία απόκτησης τους. Η υλοποίηση του παρόντος Ψηφίσματος τελεί υπό τον όρο της λήψεως κάθε τυχόν απαραίτητης εγκρίσεως ή άδειας από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Επίσης εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε κάθε ενέργεια απαραίτητη για την υλοποίηση της παρούσας απόφασης.
4. Τακτικό Ψήφισμα.
Εγκρίθηκε με ποσοστό 99,76% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου η παροχή εντολής και εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο όπως επεξεργασθεί και συζητήσει με την «Εταιρεία Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ» τους όρους και τους τομείς στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο Τραπεζών προκειμένου να προκύψουν συνέργειες προς όφελος των μετόχων και των δύο Τραπεζών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.