ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου

18:18 - 18 Απρ 2007 | Ανακοινώσεις

Με χθεσινή του ανακοίνωση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της Τράπεζας Κύπρου έσπευσε να απορρίψει την πρόταση συνεργασίας που η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζάς μας απεφάσισε να απευθύνει προς τους μετόχους της. Σημειώνουμε ότι ο κ. Ιωάννου δεν γνωρίζει καν το περιεχόμενο της τεκμηριωμένης και με αριθμούς προτάσεώς μας σε λεπτομέρειες αφού αρνείται να συζητήσει μαζί μας. Προφανώς θεωρεί ότι οι μέτοχοι που τον ψήφισαν ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, του έχουν δώσει ευρύτατες αρμοδιότητες εκπροσώπησης των συμφερόντων τους με προσωπικές του επιλογές.
Ακόμη ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου επιχειρεί με τη χθεσινή του ανακοίνωση μια αντιδεοντολογική και αντιπαραγωγική αντιπαραβολή της επάρκειας των δύο Τραπεζών σε θέματα στρατηγικής και ποιότητας κερδών. Εντύπωση προκαλεί ότι εκφράζει άποψη για την ποιότητα της κερδοφορίας μας που δεν την γνωρίζει αφού τα αποτελέσματα μας θα δημοσιευθούν στις 9 Μαΐου, εκτός αν κάνει το λάθος να αναφέρεται στο 2006 που ο Όμιλος μας δεν είχε σχηματισθεί ακόμα. Του συνιστούμε υπομονή λίγες μέρες ακόμη διότι, με τις πρώιμες τοποθετήσεις που κάνει, η προαναγγελθείσα θετική έκπληξη για τους μετόχους μας και σε επίπεδο μεγεθών αλλά και ποιότητος της κερδοφορίας μας θα τον αφήσει ακόμη μια φορά εκτεθειμένο.
Αναφορικά με τις συγκρίσεις στις οποίες προέβη για το ποια τράπεζα έχει συνεπή στρατηγική ή όχι, σημειώνουμε ότι αυτό δεν επαφίεται στην κρίση και στην αυτοαξιολόγηση των ιδίων των Διοικητικών Συμβούλων, αλλά στους ίδιους τους μετόχους. Οι δικοί μας μέτοχοι ενέκριναν ομόφωνα τη στρατηγική της Marfin Popular Bank. Η συνέπεια της στρατηγικής του, που υπαινίσσεται ο Πρόεδρος της Τράπεζας Κύπρου σε θέματα αυτόνομης ή μη αυτόνομης ανάπτυξης και οι χειρισμοί των συγχωνεύσεων με την Εμπορική Τράπεζα και την Τράπεζα Πειραιώς θα κριθούν στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου.
Τέλος, η ίδια Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου θα κρίνει εάν έχει το δικαίωμα η Διοίκηση της Τράπεζας να μην συζητά καν μια τεκμηριωμένη πρόταση που αυξάνει σημαντικά τα κέρδη ανά μετοχή και είναι ιδιαίτερα επωφελής για τα στελέχη και το προσωπικό της. Κατά την άποψή μας και σύμφωνα με το πνεύμα της σχετικής νομοθεσίας, μόνον οι μέτοχοι δικαιούνται να αποφασίζουν για τόσο σημαντικά θέματα και όχι τα Διοικητικά Συμβούλια, για τα οποία σε τέτοιες περιπτώσεις προκύπτουν πιθανώς και θέματα σύγκρουσης συμφερόντων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.