ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διευκρινίσεις Επ. Κεφαλαιαγοράς για τον ορκωτό λογιστή: Ζητήσαμε αντικατάσταση

16:39 - 21 Ιουν 2019 | Ανακοινώσεις
Διευκρινίσεις Επ. Κεφαλαιαγοράς για τον ορκωτό λογιστή: Ζητήσαμε αντικατάσταση
Διευκρινίσεις σχετικά με την επιλογή ορκωτού ελεγκτή για τον έλεγχο τον οικονομικών της καταστάσεων, χρήσης 2018, με αφορμή δημοσιεύματα δίνει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Ειδικότερα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Όπως κάθε χρόνο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προέβη, σε αναζήτηση οικονομικών προσφορών, για τον έλεγχο των οικονομικών της καταστάσεων, χρήσης 2018, η οποία αναρτήθηκε στο ΚΗΜΔΗΣ (Κεντρικό Μητρώο Δημοσίων Συμβάσεων), προκειμένου να είναι προσβάσιμη σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Οικονομικές προσφορές για την ανάληψη του έργου υπέβαλλαν η εταιρία ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ και έτερος ορκωτής ελεγκτής – λογιστής, φυσικό πρόσωπο.

Κατόπιν της ανωτέρω διαδικασίας κατακυρώθηκε ο έλεγχος στην εταιρεία «ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ», η οποία υπέβαλλε την πλέον συμφέρουσα προσφορά, ποσού 2.100 €.  Επισημαίνεται ότι, στις περιπτώσεις αυτές η ανάθεση γίνεται στην ευνοϊκότερη για τα Ν.Π.Δ.Δ. οικονομική προσφορά. Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΑΕ στη συνέχεια όρισε με ευθύνη της συγκεκριμένο τακτικό ελεγκτή.

Σημειώνεται ότι, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ζητήσει την αντικατάσταση του ορισθέντος ορκωτού ελεγκτή-λογιστή τής εν λόγω ελεγκτικής εταιρίας, λόγω διαγραφής του από τα Μητρώα της ΕΛΤΕ.

Τελευταία τροποποίηση στις 16:49 - 21 Ιουν 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.