ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Mothercare: Ορισμός διαχειριστών στη Mothercare UK και στη Mothercare Business Services

16:28 - 06 Νοε 2019 | Ανακοινώσεις

Σε συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης παραθέτουμε το κείμενο των ανακοινώσεων της MOTHERCARE PLC στα ελληνικά.

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΠΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΕΕ ΜΕ ΑΡΙΘ.596/2014 ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 17 ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΑΥΤΟΥ.

 

                                                                Mothercare plc

Διαχειριστές διορίζονται στη Mothercare UK Limited

Η Mothercare plc (“Mothercare” ή “Εταιρεία”) ανακοινώνει σήμερα (05.11.2019) ότι ο Zelf Hussain, ο Toby Banfield και ο David Baxendale της PricewaterhouseCoopers LLP (οι "Διαχειριστές") ορίστηκαν διαχειριστές στην θυγατρική της εταιρεία Mothercare UK Limited ("Mothercare UK ") και στην εταιρεία Mothercare Business Services Limited (" MBS ", η οποία παρέχει ορισμένες υπηρεσίες στο Mothercare UK), με ισχύ από σήμερα, 5 Νοεμβρίου 2019. Τονίζεται ότι η Εταιρεία και οι λοιπές θυγατρικές της (ο Όμιλος) δεν είναι υπό διαχείρηση, επομένως ο Όμιλος θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει τις συναλλαγές του κατά τη συνήθη πορεία των εργασιών του.

 

Ιστορικό

Όπως αναφέρθηκε τον Μάιο κατά τα τελικά μας οικονομικά αποτελέσματα για την περίοδο που έληξε την 30 Μαρτίου 2019, ο βασικός στρατηγικός στόχος του έτους ήταν να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση του μετασχηματισμού της επιχείρησής μας. Αυτόπεριελάβανε δύο βασικά και συναφή στοιχεία. Πρώτον, να εξασφαλίσει μια χρηματοοικονομική διάρθρωση για το σύνολο του Mothercare Group που διατηρεί ένα βιώσιμο επιχειρησιακό μοντέλο ικανό να εξασφαλίσει μελλοντική ανάπτυξη. Δεύτερον, να εξελίσσουμε, να προσαρμόσουμε και να βελτιστοποιήσουμε τη δομή, τη μορφή και το μοντέλο της λιανικής πώλησης στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Εταιρεία λειτουργεί ένα επιτυχημένο παγκόσμιο brand που αποδίδει έσοδα πάνω από £ 500 εκ. ανά έτος σε περισσότερα από 1000 καταστήματα σε διεθνές επίπεδο και σε πάνω από 40 χώρες. Κατά το οικονομικό έτος που έληξε τον Μάρτιο του 2019, το Mothercare brand απέδωσε κέρδη ποσού £ 28,3εκ. σε διεθνές επίπεδο, ενώ οι λιανικές επιχειρήσεις έχασαν £ 36,3εκ. στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο κύριος στόχος της Εταιρείας είναι να προσπαθήσει να διατηρήσει την αξία για όσο το δυνατόν περισσότερους μετόχους, καθώς προσπαθεί να βελτιστοποιήσει τοεπίπεδο των βιώσιμων μακροπρόθεσμων εσόδων του Ομίλου από το οικονομικό έτος 2021 και μετά.

Από το Μάϊο του 2018, έχουμε αναλάβει ένα διεξοδικό έλεγχο του Ομίλου και της Mothercare UK, συμπεριλαμβανομένων αρκετών συζητήσεων κατά την διάρκεια του καλοκαιριού με πιθανούς εταίρους σχετικά με τη λιανική επιχείρηση στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μέσω αυτής της διαδικασίας, έχει καταστεί σαφές ότι οι λιανικές επιχειρήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες σήμερα περιλαμβάνουν 79 καταστήματα, δεν είναι σε θέση να επιστρέψουν σε κερδοφορία και αποδόσεις που να είναι βιώσιμες για τον Όμιλο όπως είναι σήμερα και / ή ελκυστικές αρκετά για να μπορεί κάποιος τρίτος εταίρος να λειτουργεί σε ανταγωνιστική βάση. Επιπλέον, η Εταιρεία δεν είναι σε θέση να συνεχίσει να ικανοποιεί τις συνεχιζόμενες ταμειακές ανάγκες της Mothercare UK.

Έχοντας λάβει νομικές συμβουλές, οι διευθυντές της Mothercare UK και της MBS αποφάσισαν ότι δεν υπήρχε εύλογη εναλλακτική λύση παρά να διορίσουν διαχειριστές. Το κύριο μέλημα των διαχειριστών είναι να καθορίσουν τις υποχρεώσεις των εταιρειών Mothercare UK και MBS και να ρευστοποιήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πιστωτές.

 

Επόμενα βήματα

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας βρίσκεται σε στενή επαφή με τους Διαχειριστές σχετικά με τη διαδικασία διαχείρισης και ολοκληρώνει συμφωνίες με διάφορους ενδιαφερόμενους για την διασφάλιση πρόσθετης χρηματοδότησηςγια να στηρίξει τα επόμενα βήματα προκειμένου να διατηρηθεί η οικονομική θέση και το μέλλον ενός φερέγγυου Ομίλου.

 

Μια περαιτέρω ανακοίνωση θα γίνει σε εύθετο χρόνο.

 

Για την αποφυγή αμφιβολιών αναμένεται ότι οι μετοχές της Mothercare θα συνεχίσουν να διαπραγματεύονται στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου του Λονδίνου, καθώς η Εταιρείαέχει επαρκείς ταμειακούς πόρους για την κάλυψη των σημερινών λειτουργικών της αναγκών. Οι δανειστές του Ομίλου γνωρίζουν τα του διορισμού των διαχειριστών στις εταιρείες Mothercare UK και  MBS και παραμένουν υποστηρικτικοί όσο οι διαχειριστές εργάζονται μέσω της διαδικασίας διαχείρισης.

Ο Όμιλος θα δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην ενίσχυση του παγκόσμιου εμπορικού σήματος του, βελτιώνοντας το σχεδιασμό προϊόντων, το μάρκετινγκ και τη διανομή των προϊόντων της Mothercare σε όλο τον κόσμο στους franchisees.

 

ΟCliveWhiley, πρόεδρος τηςMothercare, σχολίασε:

 

"Είμαστε σε βαθιά λύπη και θλίψη διότι δεν μπορέσαμε να αποφύγουμε τη υποχρεωτική διαχείριση του Mothercare UK και Mothercare Business Services, και κατανοούμε πλήρως τις σημαντικές επιπτώσεις αυτής στους συναδέλφους του Ηνωμένου Βασιλείου και στους επιχειρηματικούς εταίρους που επηρεάζονται. Ωστόσο, το συμβούλιο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαδικασίες διαχείρισης αυτές εξυπηρετούν τα ευρύτερα συμφέροντα της εξασφάλισης ενός βιώσιμου μέλλοντος για την Εταιρεία, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων συναδέλφων του ευρύτερου Ομίλου, του συνταξιοδοτικού του κεφαλαίου, των δανειστών και άλλων ενδιαφερομένων.

Τα καταστήματα λιανικής του Ηνωμένου Βασιλείου αντιμετωπίζουν ένα πρόβλημα επιβίωσης με εντατικές πιέσεις σε πολυάριθμα μέτωπα, που σχετίζονται με τα υψηλά επίπεδα ενοικίων και τις συνεχιζόμενες μετατοπίσεις της συμπεριφοράς των καταναλωτών από το φυσικό κατάστημα σε e-shops. Υπό αυτές τις συνθήκες ,το Mothercare UK δεν μπορεί να ανταγωνιστεί, παρά την δύναμη του Mothercare brand, την αποκλειστική και ποιοτική γκάμα των προϊόντων της και την αναγνωρισμένη εξυπηρέτηση πελατών. Παρά τις αλλαγές που εφαρμόστηκαν τους τελευταίους 18 μήνες συμβάλλοντας σε σημαντική μείωση του καθαρού χρέους κατά την ίδια περίοδο, η Mothercare UK συνεχίζει να καταναλώνει χρήμα σε μη βιώσιμη βάση.

Η δράση που ανακοινώθηκε σήμερα έχει μελετηθεί διεξοδικά και χωρίς αυτήν, η ύπαρξη του Ομίλου θα είχε απειληθεί. Γνωρίζουμε ότι είναι σωστό για τον Όμιλο να διασφαλιστεί αυτό.

Η Mothercare παραμένει κορυφαίο παγκόσμιο brand για γονείς και μικρά παιδιά με ένα λαμπρό και φερέγγυο μέλλον στο πλαίσιο της διεθνούς επιχείρησης franchise".

ENDS

Mothercareplc

Mark Newton-Jones, Διευθύνων Σύμβουλος

01923 206004

GlynHughes, Οικονομικός Διευθυντής

MHP Communications

Simon Hockridge, Tim Rowntree, Alistair de Kare-Silver

020 3128 8789

PricewaterhouseCoopers LLP

Γραφείο Τύπου της PwC

020 7213 1768

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:34 - 06 Νοε 2019
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.