ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακοίνωση

15:48 - 19 Ιουν 2007 | Ανακοινώσεις

Η Marfin Popular Bank Public Co Ltd ανακοινώνει ότι η Marfin Investment Group (MIG), στο μετοχικό κεφάλαιο της οποίας συμμετέχει σήμερα με ποσοστό 97% περίπου, έχει προβεί στην ακόλουθη ανακοίνωση:
"H Marfin Investment Group (MIG) ανακοινώνει την συμμετοχή κατά 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας "Αττικά Ακίνητα". Η απόκτηση της συμμετοχής της MIG θα γίνει μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετοχών της "Αττικά Ακίνητα" με καταβολή 26 εκατ ευρώ. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 2 μηνών και τελεί υπό την αίρεση της διενέργειας νομικού ελέγχου ικανοποιητικού για την ΜIG. Στην συνέχεια η εταιρεία θα υποβάλλει αίτηση για μετατροπή σε Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας (ΑΕΕΑΠ) και εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών με σκοπό άντληση συνολικών κεφαλαίων πάνω από 100 εκατ ευρώ. Η εταιρία "Αττικά Ακίνητα" ιδρύθηκε το 1999 και έχει στην κυριότητα της διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο επτά επαγγελματικών ακινήτων στην περιοχή της Αττικής και ενός εκτός Αττικής τα οποία είναι μισθωμένα από οργανισμούς υψηλής φερεγγυότητας (κυρίως τραπεζικούς ομίλους). Το χαρτοφυλάκιο της εταιρείας από την ίδρυση της μέχρι σήμερα έχει αναπτυχθεί με ετησιοποιημένη απόδοση (IRR) υπολογιζόμενη περίπου σε 21%. Η εταιρία "Αττικά Ακίνητα" θα αποτελέσει το κύριο φορέα υλοποίησης της επενδυτικής στρατηγικής της ΜΙG στο τομέα διαχείρισης και εκμετάλλευσης ακινήτων. Η τεχνογνωσία των βασικών στελεχών της εταιρείας συνδυαζόμενη με το ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς των ΑΕΕΑΠ (απαλλαγή από κάθε φόρο τέλος ή εισφοράς της μεταβίβασης των ακινήτων προς την ΑΕΕΑΠ, φορολογικός συντελεστής εισοδήματος ανερχόμενος σήμερα σε 0,5% επί του ενεργητικού) και το διευρυμένο πλαίσιο λειτουργίας ιδίως όπως προβλέπεται από το νέο σχέδιο νόμου καθιστούν τις προοπτικές της συγκεκριμένης επένδυσης εξαιρετικά ευοίωνες. Για τους σκοπούς της επένδυσης διενεργήθηκε ήδη οικονομικός έλεγχος της Αττικά Ακίνητα καθώς και αποτίμηση της τρέχουσας αξίας των ακινήτων της".
Ως έχει ήδη δημοσίως ανακοινωθεί, η Marfin Popular Bank έχει ενημερώσει το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG σχετικά με την πρόθεσή της να μην ασκήσει τα δικαιώματα συμμετοχής της στην Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της MIG που αποφασίστηκε από την Τακτική Γενική Συνέλευση της MIG της 29/03/2007. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση πλήρους κάλυψης της πιο πάνω Αύξησης Μετοχικού Κεφαλαίου της MIG, το ποσοστό της Marfin Popular Bank Public Co Ltd στο μετοχικό κεφάλαιο της MIG θα περιορισθεί σε ποσοστό 6,35% περίπου, με αποτέλεσμα η MIG να παύσει να αποτελεί θυγατρική της Marfin Popular Bank Public Co Ltd.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.