ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

"Λογικά είδαμε τα χαμηλά ή σχεδόν τα χαμηλά"...

13:06 - 27 Ιαν 2009 | Σχόλια Αγοράς
(upd) «Στο κανάλι 1.620 - 1.780, εξασθενεί η προσφορά», εκτιμά ο χρηματιστηριακός εκπρόσωπος της Δυναμικής ΑΧΕΠΕΥ κ. Κ. Φέγγος, ο οποίος θεωρεί παράλληλα, ότι, « οι Έλληνες ιδιώτες επενδυτές δεν έχουν την αντοχή να κρατήσουν την αγορά.

Χρειάζεται φρέσκο χρήμα κι αυτό θα έρθει από το εξωτερικό». Τονίζει δε, ότι «η φετινή χρονιά, θα είναι μία χρονιά ταλαιπωρίας. Όποιος βγάζει ένα 6 με 7%, μετά κατοχυρώνει τα κέρδη του. Από τα χαμηλά των 1.600 μονάδων, εκτιμώ ότι η αγορά μπορεί να κινηθεί λίγο παρακάτων μεταξύ των 1.550 - 1.580 μονάδων. Λογικά βρισκόμαστε στα χαμηλά, ή σχεδόν στα χαμηλά», καταλήγει ο χρηματιστής.  Πήγε μέχρι τις 1.722 μονάδες και μετά... Δεν υπάρχει η ορμή εκείνη που θα προκαλέσει τη διαφορά κι αυτό, επειδή δεν υπάρχουν αγοραστές, σχολιάζουν οι χρηματιστές, βλέποντας την αξία των συναλλαγών αδύναμη, λίγη και μικρή. Λίγο πιο πριν ο τζίρος διαμορφωνόταν στα 26 εκατ. ευρώ. Στα ενδοσυνεδριακά υψηλά, βγήκαν πωλητές για να κατοχυρώσουν τα κέρδη τους, ενώ ο μικρός τζίρος, σύμφωνα με τους ίδους, δεν δημιουργεί βάθος. Το αντίθετο μάλιστα, υποδηλώνει στάση αναμονής και επιφυλακτικότητα, υποψία και ανησυχία για τη συνέχεια.

Σε κάθε περίπτωση, η πρώτη στάση, σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση, βγαίνει στα επίπεδα των 1.730 μονάδων. Κίνηση που προϋποθέτει ώθηση από το εξωτερικό, που τουλάχιστον για σήμερα δεν έρχεται, δεν προκύπτει. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ενισχύεται κατά 0,8%, λίγο πάνω από τις 1.700 μονάδες, με τη μετοχή της ΕΤΕ να ενισχύεται και πάλι στα 12,18 ευρώ με 383 χιλιάδες τεμάχια, της Alpha πάνω από 1%, στα 5,78, ενώ Πειραιώς και Eurobank παραμένουν για μία ακόμα συνεδρίαση ο αδύναμος κρίκος. Μικρές είναι οι απώλειες για τον ΟΤΕ, ενώ σημαντική είναι η ώθηση για τη μετοχή  της Motor Oil που ενισχύεται κατά 4%, στα 7,74 ευρώ. Σημαντικά κέρδη στο ταμπλό για την Ελλάκτωρ, τον Τιτάνα, Abaj και Σαράντη. Από τις μετοχές που διακινούνται 81 ενισχύονται, έναντι 49 που υποχωρεί. Σημαντικό νέο για σήμερα είναι η μείωση, έστω και λίγο, το πρωί του spread στις 282 μονάδες βάσης.

Σ.Κ.Χ.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.