• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρέθηκε και σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς όπως φάνηκε, η χθεσινή άνοδος ήταν συγκυριακή, αφού σήμερα η αγορά βρέθηκε σε νέο ισχυρό κύκλο ρευστοποιήσεων.

Ρευστοποιήσεις κατά ριπάς σήμερα στο Χρηματιστήριο, μετά τη χθεσινή τεχνική ανοδική αντίδραση. Η αγορά βρίσκεται σε πλήρη εναρμόνιση με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία καταγράφουν απώλειες.

Σε «ελεύθερη πτώση» για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα βρίσκεται το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς από το ξεκίνημα καταγράφονται ισχυρές πιέσεις σε όλο το χρηματιστηριακό ταμπλό. Ο Γενικός Δείκτης «βυθίζεται» στα επίπεδα των 800 μονάδων, που τα είχε συναντήσει τελευταία φορά στις 16 Αυγούστου 2019. Ουσιαστικά η αγορά έχει σβήσει όλα τα κέρδη που είχε σημειώσει από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας. 

 

Η χθεσινή μικρή ανοδική αντίδραση με προσέγγιση κρίσιμων επιπέδων ήταν ευπρόσδεκτη, αλλά δεν αλλάζει ουσιαστικά την εικόνα του ελληνικού χρηματιστηρίου.

Ένα πολύ μικρό μέρος των χθεσινών απωλειών (-8,36%) κάλυψε η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση, η οποία αυτονομήθηκε πλήρως από το αρνητικό κλίμα, που διατηρήθηκε για δεύτερη συνεχή συνεδρίαση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Μετά τις έντονες διακυμάνσεις στις τιμές και τις εναλλαγές προσήμων, το Χρηματιστήριο Αθηνών καταγράφει αυτήν την ώρα ισχυρά κέρδη. Το κλίμα στα διεθνή χρηματιστήρια είναι αρνητικό με τις ευρωαγορές να διευρύνουν τις απώλειες από το ξεκίνημα της συνεδρίασης. 

Έντονη είναι η νευρικότητα στη σημερινή συνεδρίαση της ελληνικής χρηματιστηριακής αγοράς. Ο Γενικός Δείκτης μετά το ανοδικό του ξεκίνημα, γύρισε αρνητικά και αυτήν την ώρα είναι σχεδόν αμετάβλητος. Σημειώνεται ότι το χθεσινό χθεσινό sell off κόστισε 4,236 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς.
Σημάδια ισορροπίας δείνει το Χρηματιστήριο Αθηνών μετά το χθεσινό sell off, που κόστισε 4,236 δισ. ευρώ στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Στη σημερινή συνεδρίαση, οι αγοραστές φαίνεται να παίρνουν τον έλεγχο και ο Γενικός Δείκτης κινείται ανοδικά. 

Ο απόλυτος πανικός επικράτησε στη σημερινή συνεδρίαση του χρηματιστήριου Αθηνών. Το ελληνικό χρηματιστήριο κατέρρευσε υπό το βάρος του αρνητικού κλίματος στις διεθνείς αγορές που προκαλεί η εξάπλωση του κοροναϊού επί ευρωπαϊκού εδάφους με αποτέλεσμα να εξαϋλωθούν λογιστικά 4,236 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου, που διολίσθησε στα 57,141 δισ. ευρώ.

Διευρύνονται οι απώλειες που καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο βρίσκεται σε συντονισμό με το ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια, μετά τις νέες εξελίξεις στο μέτωπο του κοροναϊού. Αυτήν την ώρα η πτώση ξεπερνά το 7%. 
«Βουτιά» άνω του 6% στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, στη «σκιά» της κατάρρευσης που έχει προκαλέσει ο κοροναϊός στα διεθνή χρηματιστήρια. Το σημερινό κραχ στο Χρηματιστήριο αντιστοιχεί σε μία απώλεια της κεφαλαιοποίησης της τάξεως των 3,5 δισ. ευρώ, σε μία μόνο συνεδρίαση.

 

Οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ασία καταγράφουν ισχυρές απώλειες στο ξεκίνημα της εβδομάδας, μετά την προειδοποίηση του Κινέζου προέδρου, Σι Τζινπίνγκ, ότι η κατάσταση στη χώρα εξακολουθεί να είναι πολύ σοβαρή, αλλά και με τα δεδομένα για ταχεία εξάπλωση του ιού και εκτός κινεζικών συνόρων.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων εγκλωβίστηκε σήμερα τα χρηματιστήριο Αθηνών με αποτέλεσμα να χαθούν 1,098 δισ. ευρώ από την κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Οι επιθετικές πώλησης με στόχο τις τραπεζικές μετοχές «βύθισαν» τον Γενικό Δείκτη σε ποσοστό 2,20% με αποτέλεσμα να διολισθήσει κάτω από τις 900 μονάδες.

σελίδα 1 από 1242
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman