• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Παρά την απουσία των επενδυτών, καθώς η αξία των συναλλαγών παραμένει σε υποτονικά επίπεδα, το Χρηματιστήριο της Αθήνας διατηρείται σε υψηλά των τελευταίων 59 μηνών (24 Φεβρουαρίου 2015). 

Σε ήπιες διορθωτικές κινήσεις προχωρούν οι επενδυτές στο Χρηματιστήριο Αθηνών, μετά το υψηλό 5 ετών που κατέγραψε ο Γενικός Δείκτης στη συνεδρίαση της Παρασκευής (934,22 μονάδες). Σε χαμηλά επίπεδα κρατά τις σημερινές απώλειες ο τραπεζικός δείκτης, ο οποίος κινείται ανοδικά στην έναρξη της συνεδρίασης. Στο επίκεντρο των επενδυτών βρίσκεται η αξιολόγηση από τον διεθνή οίκο Fitch για την ελληνική οικονομία την ερχόμενη Παρασκευή.

Σε υψηλά 5 ετών (24 Φεβρουαρίου 2015) βρέθηκε το χρηματιστήριο της Αθήνας με την συμπλήρωση της δεύτερης εβδομάδας του 2020. Η κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου στις 11 πρώτες συνεδριάσεις της νέας χρονιάς ενισχύεται κατά 1,228 δισ. ευρώ, ενώ η ποσοστιαία άνοδος του Γενικού Δείκτη από τις 31/12/2019 ανέρχεται στο 1,91%. Σε επίπεδο εβδομάδας, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε κέρδη 1,15%.

Μετά την ήπια ανοδική έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το χρηματιστήριο βρίσκεται σε αρνητικά εδάφη με τον Γενικό Δείκτη να παραμένει, ωστόσο, πάνω από τις 930 μονάδες.  Στη χθεσινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε νέο υψηλό έτους με τον Γενικό Δείκτη να «σκαρφαλώνει» στις 932,13 μονάδες που αποτελούν επίπεδα της 24ης Φεβρουαρίου του 2015 και την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 62,711 δισ. ευρώ. Η προσοχή είναι στραμμένη σήμερα και στη λήξη παραγώγων για τον Ιανουάριο και την μετακύλιση (rollover) των συμβολαίων σε Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Λαμβάνοντας τάση από τη χθεσινή άνοδο, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά ξεκίνησε και σήμερα ανοδικά. Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή συνεδρίαση το ελληνικό χρηματιστήριο κατέγραψε νέο υψηλό έτους με τον Γενικό Δείκτη να «σκαρφαλώνει» στις 932,13 μονάδες που αποτελούν επίπεδα της 24ης Φεβρουαρίου του 2015. Η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 62,711 δισ. ευρώ.
Νέο υψηλό έτους κατέγραψε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο στη δέκατη μόλις συνεδρίαση της νέας χρόνιας. Ο Γενικός Δείκτης «αναρριχήθηκε» στις 932,13 μονάδες που αποτελούν επίπεδα της 24ης Φεβρουαρίου του 2015. Η κεφαλαιοποίηση διαμορφώθηκε στα 62,711 δισ. ευρώ.

Στο «κόκκινο» κινείται το Χρηματιστήριο, με τις απώλειες να ισχυροποιούνται σε σύγκριση με την έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ο Γενικός Δείκτης παραμένει πάνω από τις 925 μονάδες. Ισχυρή πτώση σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, η οποία διαπραγματεύεται σήμερα χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή με δικαίωμα επανεπένδυσης.

Ήπια πτωτικό είναι το ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, με τον τραπεζικό δείκτη να κρατά σε χαμηλά επίπεδα τις απώλειες, που καταγράφει ο Γενικός Δείκτης. Ισχυρή πτώση σημειώνει η μετοχή του ΟΠΑΠ, καθώς διαπραγματεύεται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 1 ευρώ ανά μετοχή.

Η πέμπτη ανοδική συνεδρίαση του 2020 σε σύνολο εννέα συνεδριάσεων που έχουν πραγματοποιηθεί έφερε τον Γενικό Δείκτη, με τη βοήθεια του τραπεζικού κλάδου μία ανάσα από το υψηλό έτους των 930,71 μονάδων που είχε καταγραφεί στην πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς. 

Σε ανοδικούς ρυθμούς συνεχίζει να κινείται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 925 μονάδες και με τον τραπεζικό κλάδο να αποτελεί τον πρωταγωνιστή της σημερινής συνεδρίασης. Η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το παράδειγμα των διεθνών χρηματιστηρίων ακολουθεί και το Χ.Α., το οποίο κινείται σε στενό εύρος τιμών, με σκοπό να σταθεροποιηθεί ο Γενικός Δείκτης πάνω από τις 920 μονάδες.

Νευρικότητα επικρατεί στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στο Χ.Α., με τον τραπεζικό τομέα να ωθεί τον Γενικό Δείκτη στα θετικά πρόσημα. Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί η διατήρηση του Γ.Δ. πάνω από τις 920 μονάδες στις περισσότερες συνεδριάσεις του 2020.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά. Σημειώνεται ότι από τη συνολική αξία των συναλλαγών σήμερα, τα 16 εκατ. ευρώ ήταν πακέτα κι ενώ φαίνεται ότι απουσιάζουν τα hedge funds. Το επενδυτικό ενδιαφέρον εστίασε στη μεσαία κεφαλαιοποίηση.

Ήπια πτωτικά κινείται ενδοσυνεδριακά το ελληνικό χρηματιστήριο με τον Γενικό Δείκτη να πλησιάζει τις 920 μονάδες. Ο τζίρος βρίσκεται σε αναιμικά επίπεδα.

σελίδα 1 από 1235
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman