• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Πτωτικό ήταν το κλείσιμο της τελευταίας συνεδρίασης της τρίτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου για το χρηματιστήριο της Αθήνας. Η ανοδική πορεία της αγοράς στις δύο πρώτες συνεδριάσεις της εβδομάδας οδήγησε σε θετικά πρόσημα σε εβδομαδιαία βάση, ωστόσο στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις η εσωστρέφεια επέστρεψε στο Χρηματιστήριο.

Η έντονη μεταβλητότητα είναι το κυρίαρχο συστατικό της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, το οποίο «κρατά» τις 660 μονάδες. Αφενός ο τραπεζικός κλάδος ασκεί για ακόμη μία φορά ισχυρές πιέσεις, αφετέρου τα εμποροβιομηχανικά blue chips (με κυρίαρχους τον Ελλάκτορα και τη Viohalco) προσφέρουν σημαντική στήριξη, ώστε να αποφευχθεί μία μεγαλύτερη πτώση.

Τραπεζικές πιέσεις ασκούνται την Πέμπτη στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τα οποία εκκίνησαν κι αυτά στο «κόκκινο».

Μετά από δύο διαδοχικές ανοδικές συνεδριάσεις, η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά γύρισε σήμερα σε αρνητικό έδαφος, χωρίς, πάντως, να καταγράψει βαριές απώλειες.

Έντονη μεταβλητότητα επικρατεί στο ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο «παλεύει» να κρατηθεί πάνω από τις 660 μονάδες. Αρνητικός πρωταγωνιστής ο τραπεζικός κλάδος με τις ισχυρές του απώλειες, ενώ και η αξία των συναλλαγών παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Πιέσεις ασκούνται στο ξεκίνημα της συνεδρίασης του ελληνικού χρηματιστηρίου, μετά από δύο συνεχόμενα ανοδικά κλεισίματα. Οι απώλειες είναι προς το παρόν ήπιες και ελεγχόμενες, με τον τραπεζικό δείκτη να σημειώνει τη μεγαλύτερη πτώση. Ο Γενικός Δείκτης «κρατά» τις 660 μονάδες και η αξία των συναλλαγών παραμένει σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η αποκλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης με την Τουρκία, σε συνδυασμό με τις θετικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη οδήγησαν σε θετικό έδαφος την ελληνική χρηματιστηριακή αγορά για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Σε τροχιά ανόδου επέστρεψε το χρηματιστήριο της Αθήνας, το οποίο κατέγραφε μέχρι πρότινος αρνητικά πρόσημα και «πάλευε» να διατηρηθεί κοντά στις 660 μονάδες. Οι αγοραστές ανέλαβαν πάλι τα ηνία της αγοράς και πλέον ο Γενικός Δείκτης οδεύει πρόσω ολοταχώς προς τις 670 μονάδες.

Σε διορθωτικές κινήσεις προχωρούν την Τρίτη οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο. Η ελληνική αγορά κατοχυρώνει μέρος των χθεσινών ισχυρών κερδών της, με τα βλέμματα να στρέφονται πλέον στις ανακοινώσεις της Κομισιόν για τα έργα, που θα είναι συμβατά με το Ταμείο Ανάκαμψης.

Αιφνιδιαστική άνοδο κατέγραψε στην πρώτη συνεδρίαση της τρίτης εβδομάδας του Σεπτεβρίου το ελληνικό χρηματιστήριο. Το ανοδικό μείγμα σήμερα αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Thessaloniki Helexpo Forum για φοροελαφρύνσεις στον ιδιωτικό τομέα, σε συνδυασμό με την προσωρινή αποκλιμάκωση της γεωπολιτικής έντασης Ελλάδος-Τουρκίας, με την απόσυρση του τουρκικού ερευνητικού Oruc Reis στην Αττάλεια.

Σε αντίθεση με το κλίμα στις διεθνείς αγορές, το Χρηματιστήριο Αθηνών συνεχίζει από την έναρξη της συνεδρίασης μια εκρηκτική πορεία ανόδου, που φέρνει το Γενικό Δείκτη στην περιοχή των 655 μονάδων, με τα κέρδη του τραπεζικού τομέα και των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης να ξεχωρίζουν.

Μία από τις πιο υποτονικές και νωχελικές εβδομάδες του 2020 έκλεισε σήμερα για το ελληνικό χρηματιστήριο, με ανύπαρκτο αγοραστικό ενδιαφέρον και απουσία φρέσκων κεφαλαίων.

Σχεδόν αμετάβλητος παραμένει ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, έπειτα από σχεδόν 4 ώρες συνεδρίασης. Οι πιέσεις του τραπεζικού κλάδου, σε συνδυασμό με τη μίνι ώθηση των μετοχών της μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κρατούν σταθερό στις 637 μονάδες τον Γ.Δ. Παράλληλα, η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται για ακόμη μία φορά σε πολύ χαμηλά επίπεδα, απόρροια της έλλειψης ξένων επενδυτών και φρέσκου χρήματος.

σελίδα 1 από 1274
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman