• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Με τις τράπεζες να παραμένουν στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος για πέμπτη συνεχή συνεδρίαση, το Χρηματιστήριο Αθηνών οδεύει προς τις 700 μονάδες. Τα σημερινά επίπεδα του Γενικού Δείκτη τα συνάντησε τελευταία φορά η αγορά στις 6 Μαρτίου του 2020.

Ισχυρό ανοδικό ράλι κατέγραψε το Χρηματιστήριο Αθηνών στη συνεδρίαση της Τετάρτης, συμπληρώνοντας την τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση κερδών. Ο Γενικός Δείκτης στο τελευταίο τετραήμερο ενισχύθηκε κατά 8,54% και η κεφαλαιοποίηση αυξήθηκε κατά 3,162 δισ. ευρώ. Τα σημερινά επίπεδα του Γενικού Δείκτη τα συνάντησε τελευταία φορά η αγορά στις 14 Φεβρουαρίου του 2019.

Άλμα καταγράφει η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, μετά τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι το Ταμείο Ανασυγκρότησης που θα προτείνει η Κομισιόν περιλαμβάνει μέτρα δημοσιονομικής τόνωσης των οικονομιών των κρατών - μελών της ΕΕ ύψους 750 δισ. ευρώ σε ένα... μίγμα επιχορηγήσεων και δανείων. 

Ανοδικό γύρισμα καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκονται για τέταρτη διαδοχική ημέρα οι τραπεζικές μετοχές, με αφορμή τα αυριανά αποτελέσματα α’ τριμήνου της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας. Παράλληλα, την Παρασκευή ανακοινώνει τα αποτελέσματά της η Eurobank και την ερχόμενη Δευτέρα η Τράπεζα Πειραιώς.

Οι επενδυτές προχωρούν σε ρευστοποιήσεις ήπιου βεληνεκούς στη συνεδρίαση της Τετάρτης, προκειμένου να κατοχυρώσουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη του τριημέρου, που προηγήθηκε στο ελληνικό χρηματιστήριο.

Οι τράπεζες για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση ανέλαβαν την σκυτάλη της ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι επενδυτές είναι αισιόδοξοι για ένα θετικό πρώτο τρίμηνο, όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Οι τέσσερις τραπεζικές μετοχές (EUROBANK +9,58%, ΠΕΙΡΑΙΩΣ +8,26%, ΕΘΝΙΚΗ +7,40% και ALPHA BANK +5,64%), οδηγούν για τρίτη συνεχή συνεδρίαση στα κέρδη το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ανοδικά ξεκίνησε η σημερινή συνεδρίαση για το ελληνικό χρηματιστήριο κι ενώ υπολείπονται τέσσερις συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί ο Μάιος. Η αγορά επηρεάζεται από τις επικείμενες εκροές, που φέρνει η αναδιάρθρωση του MSCI Greece, η οποία ολοκληρώνεται την ερχόμενη Παρασκευή.

Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές και τον Γενικό Δείκτη να υπερβαίνει τις 620 μονάδες. Το Χρηματιστήριο Αθηνών βρέθηκε, έτσι, σε συντονισμό με το θετικό κλίμα που επικρατεί στις αγορές της Ευρώπης.

Σε ανοδική τροχιά διατηρείται το ελληνικό χρηματιστήριο στην πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας. Ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται πλέον πάνω από τις 620 μονάδες, ωστόσο η χαμηλή αξία των συναλλαγών εμποδίζει μία ισχυρότερη άνοδο. Παράλληλα, η αργία σε Βρετανία και ΗΠΑ, η οποία κρατά κλειστά σήμερα τα τοπικά χρηματιστήρια, επηρεάζει αρνητικά την παρουσία ξένων επενδυτών στην ελληνική κεφαλαιαγορά.

Με κέρδη που ξεπερνούν το 1% ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της τελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδας του Μαΐου το Χρηματιστήριο της Αθήνας. Ο Γενικός Δείκτης οδεύει προς τις 620 μονάδες, με την χαμηλή αξία συναλλαγών ωστόσο να μην είναι σύμμαχος σε αυτή την προσπάθεια ανόδου.

Η μεταβλητότητα και η σαφής έλλειψη ρευστότητας κυριάρχησαν στην τελευταία συνεδρίαση της προτελευταίας χρηματιστηριακής εβδομάδας του Μαΐου.

Περιορίζονται ενδοσυνεδριακά οι απώλειες για το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με τις τράπεζες να λειτουργούν υποστηρικτικά χάρη στα κέρδη της τάξεως του 1,59% που καταγράφουν. Ωστόσο, η αξία των συναλλαγών διατηρείται σε απελπιστικά χαμηλά επίπεδα, παραμένοντας κάτω από τα 20 εκατ. ευρώ και δείχνοντας την αδιαφορία των επενδυτών.

σελίδα 1 από 1256
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman