• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Ήπιες κινήσεις για τα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης με τους επενδυτές να αναμένουν την ολοκλήρωση της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Fed.

Ο πειρασμός των ρευστοποιήσεων ενέσκηψε στη σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση. Οι traders με αφορμή το υψηλό επιτόκιο που συνόδευσε την έκδοση ομολόγου TIER II από την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ αλλά ουσιαστικά ευθυγραμμιζόμενοι με το αρνητικό διεθνές κλίμα προχώρησαν σε αθρόες ρευστοποιήσεις κυρίως για τις μετοχές της μεσαίας και υψηλής κεφαλαιοποίησης. Ο γενικός δείκτης έκ,λεισε με σοβαρές απώλειες 1,09% και διολίσθησε στις 844  μονάδες. Τα σημερινά επίπεδα του βασικού χρηματιστηριακού δείκτη βρίσκονται στον Απρίλιο του 2018. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα  77,06 εκατ. ευρώ. 

Ασκήσεις ισορροπίας και σταθεροποίησης με στόχο την άνοδο πάνω από τις 850 μονάδες πραγματοποιεί το Χρηματιστήριο Αθηνών. Ήπιες απώλειες για το Γενικό Δείκτη. Σε χαμηλά επίπεδα ο τζίρος.

Οριακά πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τα βλέμματα των επενδυτών στραμμένα στις επικείμενες αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια αλλά και στην εξέλιξη της εμπορικής διένεξης μεταξύ ΗΠΑ και Ασίας.

 

Περαιτέρω αποκλιμάκωση της απόδοσης του 10ετούς της χώρας στο 2,49% (mid ytm), αλλά και νέο ιστορικό χαμηλό για το spread στις 281 μονάδες βάσης (mid ytm) προσέφεραν στήριξη στον ΓΔ του ΧΑ, σύμφωνα με την Λέων Δεπόλας Χρηματιστηριακή.

Εάν δεν ολοκληρωθεί το πόρισμα της PwC για την Creta Farms δεν προχωρά η εξυγίανση της εταιρίας.

Ενισχυμένα έκλεισαν την Τρίτη τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να… καλοδέχονται τις δηλώσεις του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι.

 

H χρηματιστηριακή αγορά όχι μόνο κατόρθωσε να μηδενίσει τις αρνητικές ενδοσυνεδριακές απώλειες που έφθασαν μέχρι και το -1,4% αλλά να κλείσει και με θετικό πρόσημο. Η αιτία ήταν η νέα παρέμβαση Draghi και την άνοδο των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων μετριάζοντας τις ανησυχίες των επενδυτών για τις σχέσεις Ελλάδος - Τουρκίας αλλά και την εσωτερική αβεβαιότητα για τις μετεκλογικές προκλήσεις της νέας κυβέρνησης της ΝΔ. 

Με σπασμένα φρένα κινούνται σε ιστορικά χαμηλά οι αποδόσεις των δεκαετών ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, μετά τις δηλώσεις Ντράγκι που αφήνει ως παρακαταθήκη στη προεδρία της ΕΚΤ ο διάδοχός του να χρησιμοποιήσει το μπαζούκας του QE προκειμένου να προστατευθεί η ευρωζώνη από φαινόμενα ύφεσης. Ηδη η απόδοση του 10ετούς γερμανικού δεκαετούς ομολόγου διαπραγματεύεται σε ιστορικά αρνητικά επίπεδα στο -0,32%.

Απώλειες καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών την Τρίτη με τις ανησυχίες για κλιμάκωση της έντασης ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία να είναι αυξημένες.

Απώλειες καταγράφουν οι αγορές της Ευρώπης την Τρίτη ενόψει της κρίσιμης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve κι ενώ παραμένουν οι ανησυχίες στη Μέση Ανατολή.

Μικτή εικόνα στα χρηματιστήρια της Ασίας κι ενώ οι επενδυτές έχουν στραμμένη την προσοχή τους στη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο.

H πρώτη εισαγωγή εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για την εταιρία Interlife η οποία ωστόσο διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Λευκωσίας.

σελίδα 1 από 1168
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman