• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Αρνητικά πρόσημα καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στην έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της εβδομάδας, με τον Γενικό Δείκτη να «πέφτει» κάτω από το όριο των 870 μονάδων και με τους πωλητές να υπερισχύουν για ακόμη μία φορά έναντι των αγοραστών. «Βαρίδια» για την σημερινή πτωτική πορεία του ΧΑ αποτελούν η χαμηλή αξία των συναλλαγών, αλλά και οι ήπιες απώλειες, που καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Νωχελική ήταν σήμερα η εικόνα του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε μια συνεδρίαση που οι πωλητές κυριάρχησαν έναντι των αγοραστών και στην οποία για ακόμη μία φορά αρνητικοί πρωταγωνιστές ήταν οι τράπεζες και η χαμηλή αξία των συναλλαγών. Ο Γενικός Δείκτης έπεσε κάτω από τις 875 μονάδες και σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 3,15%. Οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους όσο πλησιάζουν οι γιορτές και το ελληνικό χρηματιστήριο σε γενικές γραμμές κινείται σε υποτονικούς ρυθμούς από την πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα.

Μικρά κέρδη καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κινείται στο όριο των 880 μονάδων. Καθώς πλησιάζουμε σε εορταστική περίοδο, το Χρηματιστήριο εισέρχεται σε φάση ραστώνης και κατοχύρωσης των κερδών του προηγούμενου διαστήματος.

«Βουτιά» κάτω από τις 880 μονάδες πραγματοποίησε ο Γενικός Δείκτης στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του χρηματιστηρίου Αθηνών. Αρνητικός πρωταγωνιστής της ημέρας οι τράπεζες. Αισθητά υποχώρησε και ο τζίρος φανερώνοντας την έλλειψη ενδιαφέροντος από την πλευρά των επενδυτών.

Συνεχίζεται η πτωτική κίνηση στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον Γενικό Δείκτη να κινείται κάτω από τις 885 μονάδες και τον τζίρο σε χαμηλά επίπεδα. Η αγορά σταδιακά εισέρχεται σε φάση ραστώνης λόγω Χριστουγέννων και οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη του προηγούμενου διαστήματος.
Κέρδη σημειώνουν τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σχετικά με την ανάπτυξη στην ευρωζώνη, η οποία έτρεξε με 1,2% στο τρίτο τρίμηνο του 2019. Ώθηση στις αγορές δίνει επιπλέον η δήλωση του εκπρόσωπου του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας, Gao Feng, ότι οι εμπορικές διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ παραμένουν σε καλό δρόμο, παρά την πρόσφατη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο χωρών για τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ.

Νωχελικό το ξεκίνημα της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών με τον τζίρο να κινείται σε χαμηλά επίπεδα. Η αγορά εισέρχεται σε φάση ραστώνης λόγω της εορταστικής περιόδου, κατοχυρώνοντας τα κέρδη που κατεγράφησαν το προηγούμενο διάστημα.

Θετικά πρόσημα καταγράφουν κατά κύριο λόγο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να δείχνουν την αισιοδοξία τους σχετικά με την επίτευξη προκαταρκτικής συμφωνίας μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας. Οι δύο υπερδυνάμεις βρίσκονται κοντά σε συμφωνία, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg, ενώ στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, τονίζοντας πως «οι συζητήσεις πάνε πολύ καλά και θα δούμε τι θα συμβεί».

Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές μετά τις θετικές ενδείξεις στο πεδίο του εμπορικού πολέμου. Σημειώνεται ότι δημοσίευμα του Bloomberg ανέφερε πως ΗΠΑ και Κίνα βρίσκονται πολύ κοντά στην επίτευξη μίας πρώτης φάσης συμφωνίας, ενώ και ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ άμβλυνε τη στάση του, μετά τη σκληρή ρητορική το προηγούμενο διάστημα.

Με κέρδη έκλεισαν τη σημερινή συνεδρίαση τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στον απόηχο δημοσιεύματος του Bloomberg για μία πρώτη φάση εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα πριν τις 15 Δεκεμβρίου, όταν και θα ισχύσει άλλος ένας γύρος αμερικανικών δασμών.

Με κέρδη έκλεισε τη σημερινή συνεδρίαση το Χρηματιστήριο Αθηνών, για πρώτη φορά στον Δεκέμβριο. Σημειώνεται ότι η αγορά ανέβασε ρυθμό μετά τις δηλώσεις αξιωματούχων των θεσμών, οι οποίοι φαίνονται θετικά διακείμενοι στην έκθεση στην οποία βασίζεται η σημερινή συζήτηση στο Eurogroup για την Ελλάδα, σχετικά με την ενεργοποίηση της δόσης των 767 εκατ. ευρώ.
Πιέσεις υφίσταται το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους πωλητές να υπερισχύουν έναντι των αγοραστών. Παρά το ανοδικό ξεκίνημα, η ιδιαίτερα χαμηλή αξία των συναλλαγών, καθώς και η αβεβαιότητα που επικρατεί σε παγκόσμιο επίπεδο σχετικά με τις εμπορικές διαπραγματεύσεις των ΗΠΑ και της Κίνας, οδηγούν το ΧΑ στην τρίτη συνεχή ημέρα απωλειών. Παράλληλα, οι επενδυτές αναμένουν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον «Ηρακλή», που θα θέσει σε εφαρμογή τον μηχανισμό ταχείας μείωσης των κόκκινων δανείων.

Στα κέρδη επέστρεψαν οι ευρωαγορές, με τους επενδυτές να είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι σχετικά με την ανακοίνωση των νέων οικονομικών στοιχείων από μεγάλες οικονομίες της ευρωζώνης. Οι αγορές έχουν ακόμη στραμμένο το βλέμμα τους στο Λονδίνο, όπου διεξάγεται η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ για την 70η επέτειο της στρατιωτικής συμμαχίας.

σελίδα 1 από 1229
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman