• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Σχόλια Αγοράς

Σε τροχιά κερδών επέστρεψε το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να ξεπερνά τις 760 μονάδες. Η αγορά παραμένει σε καλό κλίμα, με τους αγοραστές πλέον να υπερτερούν των πωλητών, αφού πέρασαν οι τέσσερις πρώτες ώρες συνεδρίασης.

Ημέρα διόρθωσης η σημερινή για το Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς στο ξεκίνημα της συνεδρίασης εμφανίζονται οι πωλητές και καταγράψουν τα βραχυπρόθεσμα κέρδη τους, τα οποία είναι γενναιόδωρα από τις 20 Νοεμβρίου που «ανεβαίνει» το σερί του Χρηματιστηρίου μέχρι και χθες, Τετάρτη.

Περιορίστηκε η ένταση των αγορών σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών και είναι λογικό, καθώς συμπληρώθηκαν εννέα διαδοχικές κερδοφόρες συνεδριάσεις.

Πάνω από τις 765 μονάδες διαπραγματεύεται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καταφέρνοντας έτσι να κινείται σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με την έναρξη της συνεδρίασης. Πρόκειται για την 9η διαδοχική του άνοδο, με «μπροστάρη» τον τραπεζικό κλάδο και με την αξία των συναλλαγών να ανέρχεται σε ικανοποιητικά επίπεδα.

Πρόσω ολοταχώς για την 9η σερί ανοδική της συνεδρίαση οδεύει το Χρηματιστήριο Αθηνών. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα, ο Γενικός Δείκτης γρήγορα άλλαξε πρόσημο και πλέον κινείται πέριξ των 760-765 μονάδων. Πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο τραπεζικός κλάδος, ο οποίος καταγράφει άνοδο άνω του 2%.

Συνεχίστηκε και στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου ο ρυθμός ανόδου στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Αυτή ήταν η όγδοη διαδοχική ανοδική συνεδρίαση, με τα κέρδη του Γενικού Δείκτη στις συνεδριάσεις αυτές να «αγγίζουν» το 8,44% και με την κεφαλαιοποίηση να αυξάνεται κατά 2,5 δισ. ευρώ.

«Ξέφρενο» ράλι καταγράφει στη σημερινή συνεδρίαση η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να υπερβαίνει τις 750 μονάδες και να δοκιμάζει και ψηλότερα και την κεφαλαιοποίηση να ενισχύεται κατά 1,06 δισ. ευρώ, μέσα σε τρεις ώρες.

Συνέχεια στην εξαιρετική επίδοση του Νοεμβρίου δίνει στην πρώτη συνεδρίαση του Δεκεμβρίου η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να δοκιμάζει την προσέγγιση των 750 μονάδων.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε για το Χρηματιστήριο Αθηνών ο Νοέμβριος, ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος μήνας του 2020 βάσει απόδοσης.

Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με το Γενικό Δείκτη, ωστόσο, να διατηρείται πάνω από τις 730 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να έχει διαμορφωθεί στα 55 εκατ. ευρώ.

Με μικρά κέρδη ξεκίνησε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας και τελευταία του Νοεμβρίου η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, με το Γενικό Δείκτη να υπερασπίζεται τις 730 μονάδες και να προσπαθεί να προσεγγίσει τις 740 μονάδες και την αξία των συναλλαγών να διαμορφώνεται πάνω από τα 30 εκατ. ευρώ.

Με κέρδη ολοκλήρωσε την τελευταία εβδομάδα του Νοεμβρίου το Χρηματιστήριο Αθηνών και πλέον η χρηματιστηριακή αγορά κατοχύρωσε τα επίπεδα των τελευταίων 9 μηνών με το σημερινό κλείσιμο, όπου αποτελούν επίπεδα Μαρτίου 2020.

Σε θετικό έδαφος παραμένει το Χρηματιστήριο, στην προτελευταία συνεδρίαση του Νοεμβρίου, χάνοντας, ωστόσο, τμήμα της δυναμικής που είχε αναπτύξει νωρίτερα, καθώς οι μετοχές του τραπεζικού κλάδου γύρισαν σε αρνητικό έδαφος.

σελίδα 1 από 1286
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman