ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε υψηλά έτους Εθνική, Κύπρου - Πάνω από τον ΚΜΟ 200 ημερών το Χ.Α.

15:23 - 19 Μαϊ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Το πάρτι συνεχίζεται στο Χ.Α., με το ενδιαφέρον να πραμένει αμείωτο, αποτέλεσμα των φημών για deals στις τράπεζες. Κάποιες πηγές δε, «δείχνουν» ότι μπορεί κατά το επόμενο διάστημα να υπάρξει κίνηση ματ στον τρπεζικό κλάδο, η οποία θα φέρει και τις ευλογίες της κυβέρνησης.

Σημειωτέον, ότι η κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα και λίγο πριν από τις ευρωεκλογές έχει οίστρο μεταρρυθμίσεων. Χαρακτηριστικά, επισήμως αναζητείται στρατηγικός επενδυτής για την ΕΥΑΘ και τη ΔΕΠΑ, ενώ σήμερα το αντικείμενο της κυβερνητικής επιτροπής ήταν η εξυγίανση του αμαρτωλού και «ημέτερου» για όλα τα κόμματα, Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος 9ΟΣΕ). Οι εξελίξεις αυτές στο εσωτερικό σε συνδυασμό με την ευχέρεια κάποιων αμερικανικών τραπεζών να φανούν συνεπείς στο TARP, αλλάζει τη ψυχολογία στις αγορές και το ράλι δείχνει να συνεχίζεται για δέκατη εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται οριακά πάνω από το κινητό μέσο όρο των 200 ημερών (2.240 μονάδες), στις 2.244 μονάδες, με την πλειοψηφία των μετοχών να καταγράφει κέρδη, 178, έναντι 45 που υποχωρούν και 30 που παραμένουν αμετάβλητες. Οι συναλλαγές είναι εντυπωσιακές, με εισροές από το εξωτερικό, που ξεπερνούν σε τέσσερις ώρες συνεδρίασης, τα 186 εκατ. ευρώ.  Το ενδιαφέρον εστιάζεται κυρίως στις τράπεζες, με τα κέρδη της Alpha να διαμορφώνονται σε 6,34%, ΑΤΕ 4,35%, ΕΤΕ 7,10%, Eurobank 4,85%, Κύπρου 9,02%, Πειραιώς 4,10% και Marfin Popular 8,15%.

Coca Cola και ΕΛΠΕ είναι οι μοναδικές μετοχές του 20άρη που διαπραγματεύονται σε αρνητικό πεδίο. ΕΛΓΕΚΑ, Alapis, Κλουκίνας Λάππας, Profile, ΟΛΘ, ΕΧΑΕ, Βωβός είναι μόνο μερικές από τις μετοχές των μικρότερων κεφαλαιοποιήσεων που καταγράφουν ισχυρά κέρδη και με μεγάλους όγκους συναλλαγών.

Σ.Κ.Χ.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.