ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΤΕ - ΔΕΗ και οι μνήμες του παρελθόντος - Συσσώρρευση στο Χ.Α.

14:56 - 04 Ιουν 2009 | Σχόλια Αγοράς
Με τις ευρωπαϊκές αγορές να διαπραγματεύονται σε αρνητικό πρόσημο, ο γενικός δείκτης του Χ.Α. ακολουθεί μία τύπου πλαγιοκαθοδική κίνηση, με το βασικότερο μέρος των πωλήσεων να αφορά τον τραπεζικό κλάδο. Η συμμαχία δε των ΟΤΕ- ΔΕΗ, ξυπνάει μνήμες από το πρόσφατο παρελθόν.

 Ήταν οι δύο μετοχές μαζί με τον ΟΠΑΠ, που το 2008, είχαν μικρότερες απώλειες σε σχέση με τα υπόλοιπα χαρτιά του 20άρη και ειδικά τις τραπεζικές μετοχές. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. κινείται αισθητά κάτω από τις 2.400 μονάδες, με τη στήριξη σύμφωνα με την Emporiki Bank να εντοπίζεται στα επίπεδα των 2.350 μονάδων.

Επίσης, είναι εμφανής η διάθεση για την αποκομιδή ρευστότητας, καθώς τα περισσότερα χαρτιά υποχωρούν σχεδόν 120, έναντι 80 που ενισχύονται. Τυχόν διαφοροποιήσεις και θετικά πρόσημα σε σχέση με τη γενικότερη αρνητική τάση εστιάζονται στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις. Κέρδη 1,87% για τον ΟΤΕ, 1,09% για τη ΔΕΗ και σχεδόν 1% για τον Τιτάνα. Τις μεγαλύτερες απώλειες από τον 20άρη φέρει η ΔΕΗ με περίπου 3%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες από τις τράπεζες καταγράφει η Eurobank με 2,87%.  

ΚΑΕ, Φουρλής, Frigoglass, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και Aegean είναι από τις μετοχές του Mid Cap που ενισχύονται, καθώς οι υπόλοιπες ακολυθούν πτωτική πορεία. Υπάρχουν και περιπτώσεις μετοχών που βγάζουν μάτι, όπως η Compucon και η Μαξίμ Περτσινίδης που ενισχύονται κατά 20%.

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.