ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιέσεις στο Χ.Α.

14:29 - 25 Ιουν 2009 | Σχόλια Αγοράς
Έπειτα από τρεις ώρες συναλλαγών και η ανοδική ορμή της αγοράς εξαντλήθηκε στα επίπεδα των 2.200 μονάδων. Ο γενικός δείκτης του Χ.Α. υποχωρεί, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι η περίοδος της έντονης μεταβλητότητας έχει ήδη ξεκινήσει.

 Χωρίς να έχουμε δει εξάρσεις στη συμπεριφορά του γενικού δείκτη, η αγορά διατηρεί πλάγιοκαθοδική κίνηση, αφήυνοντας τον πρώτο λόγο, δηλαδή την τάση στα ξένα χρηματιστήρια. Σημειωτέον, ότι σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανακοινώνει νέο πακέτο φόρων.

Από τον 20άρη, παρατηρείται η standard άμυνα, από ΟΤΕ και ΔΕΗ, με κέρδη 1,46% και 0,7% αντίστοιχα, τη στιγμή που τα υπόλοιπα χαρτιά του 20άρη, αν και τραβήχτηκλαν στη πρώτη ώρα της συνεδρίασης πιο πάνω, τώρα υποχωρούν. Ανησυχητικός είναι ο τζίρος που ξεπερνάει τα 75 εκατ. ευρώ. Από το Mid Cap κέρδη έχουν βγει στις κρατικές επιχειρήσεις, ΟΛΘ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, έπειτα από τις πληροφορίες που θέλουν τη κυβέρνηση να επισπεύδει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησής τους. Κέρδη 3,525 για τον ΟΛΘ, 2,99% για την ΕΥΑΘ και 2,09% για την ΕΥΔΑΠ. Λεπτή ισορροπία ανάμεσα στις μετοχές που ενισχύονται και αυτές που υποχωρούν, καθώς 90 τίτλοι αποκομίζουν κέρδη και 83 υποχωρούν, με 36 αμετάβλητες.  

Σ.Κ.Χ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.