ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεταβλητότητα λόγω εκλογών και τάση από το εξωτερικό στο ΧΑ

10:14 - 03 Σεπ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Τάση από τις διεθνείς αγορές αναμένεται να λάβει και σήμερα η εγχώρια αγορά, ενώ οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ανακοίνωση χθες του Πρωθυπουργού για εκλογές μπορεί να αυξήσει τη μεταβλητότητα και να φέρει στο επίκεντρο εταιρείες όπου το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή. Σημειώνεται πως ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές αγορές.

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Το γεγονός ότι η χώρα μπήκε από χθες σε προεκλογική περίοδο μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα μεταβλητότητας. Μετοχές όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ και άλλες όπως η ΕΥΑΘ για παράδειγμα που το κράτος έχει σημαντική συμμετοχή μπορεί να βρεθούν στο επίκεντρο.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές θα ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια) και στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Η εγχώρια αγορά εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει τη διεθνή τάση ενώ κάποια νευρικότητα λόγω της ανακοίνωσης των εκλογών θα πρέπει να αναμένεται.

Beta
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν λίγο χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στην απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.