ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από τράπεζες και ΔΕΗ η πτώση στο Χ.Α.

18:40 - 14 Σεπ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Τράπεζες και ΔΕΗ ήταν η βασικότερη αιτία για τη σημερινή υποχώρηση του γενικού δείκτη του Χ.Α. κατά 2,34%, στις 2.468 μονάδες. Απέχοντας τουλάχιστον 100 μονάδες από τα υψηλά έτους και αποχαιρετώντας τις 2.540 μονάδες, επίπεδα τα οποία αποτελούν την αντίσταση της αγοράς σε αυτή τη συγκυρία, οι επενδυτές σπεύδουν να πάρουν τα κέρδη τους. Αφενός είναι η διεθνής συγκυρία, που χαρακτηρίζεται από αβεβαιότητα και αστάθεια και από την άλλη, οι εγχώριες πολιτικές εξελίξεις.

Όπως όλα δείχνουν από τις 5 Οκτωβρίου μία νέα κυβέρνηση θα αναλάβει τη τύχη της ελληνικής οικονομίας και τη διεκπαιρέωση να βγει από τη κρίση. Χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και φαβορί για την πρωθυπουργία κ. Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε ότι θα παγώσει τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ και θα φορολογήσει τις τράπεζες και τα μερίσματα, τα οποία, όπως είπε, θα ενταχθούν σε μία ενιαία φορολογική κλίμακα.

Η μετοχή της ΔΕΗ υποχώρησε πάνω από 4% , στα 15,16 ευρώ, ενώ μεγάλες ήταν οι απώλειες  για την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, άνω του 4%. Σημειωτέον, ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι δεν θα ιδιωτικοποιηθούν οι εταιρείες ύδρευσης, αφήνοντας όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο για στρατηγικές συμμαχίες.

Κατά τα άλλα, οι τραπεζικοί τίτλοι υπέστησαν μεγάλη πτώση και ειδικά η Εθνική κατά 4,78%, Alpha 3%, Eurobank 4,90% και Πειραιώς 2,8%. Η τεχνική ανάλυση δείχνει ότι σε περίπτωση διόρθωσης, η πρώτη σοβαρή στήριξη βγαίνει στα επίπεδα των 2.380 μονάδων, ενώ το σημαντικό στοιχείο της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι αυξημένες συναλλαγές, στα 171 εκατ. ευρώ. Η πλειοψηφία των μετοχών υποχώρησε, 161, έναντι, 65 που ενισχύθηκαν και 36 αμετάβλητες.  

Στ.Κ.Χαρίτος
[email protected]

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.