ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τρίτη μέρα απωλειών στο ΧΑ

12:38 - 02 Οκτ 2009 | Σχόλια Αγοράς
Οι ρευστοποιήσεις συνεχίζονται στο ΧΑ και ο γενικός δείκτης υποχωρεί για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ωστόσο ο γενικός δείκτης διατηρείται πάνω από τις 2.600 μονάδες έστω και οριακά και δεν απειλείται η διάσπαση του ανοδικού καναλιού εντός του οποίου κινείται το τελευταίο διάστημα.

Μάλιστα οι ρευστοποιήσεις έχουν μικρότερη ένταση όπως φανερώνει η αξία των συναλλαγών, η οποία προσεγγίζει τα 50 εκατ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης χάνει 1,45% καταγράφοντας απώλειες μεγαλύτερες των ευρωπαϊκών αγορών. Υποχωρούν οι τραπεζικές μετοχές με το δείκτη να χάνει 2,26%. Ο FTSE 20 υποχωρεί 1,64%. Πειραιώς, Κύπρου, Εθνική και Eurobank καταγράφουν απώλειες άνω του 2%.

Ο ΟΠΑΠ ενισχύεται 1,40%, η Βιοχάλκο οριακά και η ΑΤΕ είναι αμετάβλητη.Το ενδιαφέρον πάντως των επενδυτών εστιάζεται από τη μία στο αποτέλεσμα των εκλογών και από την άλλη στις κινήσεις των ξένων μετά και τις παρουσιάσεις που έλαβαν χώρα στο Λονδίνο.

Από τις μετοχές που ξεχωρίζουν λόγω της κίνησής τους σήμερα είναι η ΕΥΑΘ που υποχωρεί 3,7% με όγκο 50 χιλιάδες τεμάχια, ενώ αντίστοιχες είναι και οι απώλειες για την ΕΥΔΑΠ. Η Λιβάνης ενισχύεται 8,33%, ο ΔΟΛ 4,93% και η Forthnet 1,78%. Σημειώνεται πως η τελευταία ανακοίνωσε την υποβολή μη δευσμευτικής προσφοράς για τη Wind Hellas. Από τις μετοχές που έχουν κάνει πράξη 92 υποχωρούν και 35 ενισχύονται.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.