ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνέχιση της ανόδου περιμένουν οι ΑΧΕ - Θετικά πρόσημα στην Ευρώπη

12:31 - 08 Ιαν 2010 | Σχόλια Αγοράς
Νέα ανοδική κίνηση περιμένουν σήμερα οι αναλυτές μετά και τα κέρδη που κατέγραψαν οι αγορές στην Ασία και το ανοδικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη. Ο γενικός δείκτης σήμερα θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τον απλό κινητό μέσο των 200 ημερών και άρα να αλλάξει την τάση στο ΧΑ σε θετική και στη συνέχεια η επόμενη αντίσταση είναι στις 2.400 μονάδες από όπου διέρχεται ο εκθετικός 200αρης.

Marfin

Για σήμερα περιμένουμε θετικό άνοιγμα

Proton

Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών στην Ασία, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει υψηλότερα.

Eurobank

Πιστεύουμε πως η αγορά θα διατηρηθεί σε θετικό έδαφος μετά και τη βελτίωση της ψυχολογίας στο εξωτερικό και την αύξηση του ενδιαφέροντος για χρηματοοικονομικές εταιρείες.

Beta

Σήμερα οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στην Ευρωζώνη και την ανεργία καθώς και στα στοιχεία για την ανεργία στις ΗΠΑ.

Ανοδικά η Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις ευρωαπαϊκές αγορές , στέλνοντας το δείκτη Dow Jones Stoxx 600 στα ύψη για τέταρτη συνεχή εβδομάδα, εν αναμονή των στοιχείων του ΑΕΠ και της ανεργίας στην ευρωζώνη, αλλά και στις ΗΠΑ.

Κέρδη 0,21% στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, με τον FTSE-100 στις 5.538 μονάδες. Με άνοδο άνοιξε και το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης. O DAX κερδίζει 0,33%στις 6.039 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού, ο CAC ενισχύεται 0,44% στις 4.042 μονάδες.

Με κέρδη 0,6% κινείται ο Dow Jones Stoxx 600, ενώ ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε 0,5%.

Κέρδη 2% καταγράφει η Barclays και 2,5% η Deutsche Bank, μετά την αναβάθμιση της σύστασης των μετοχών τους σε «buy» από «neutral» από τη UBS, η οποία, επίσης, αναβάθμισε τη σύσταση των μετοχών των ευρωπαϊκών τραπεζών σε «overweight».

«Αλμα» 6,8% για τη Veolia Environnement, η οποία καταγράφει τη μεγαλύτερη άνοδο από τον Απρίλη, ύστερα από σύσταση «αγοράς» της μετοχής της από τη Goldman Sachs. Σημειώενεται ότι η Goldman Sachs πρόσθεσε τη μετοχή  της εταιρείας στην «conviction buy» λίστα της.

Στο +2,1% βρίσκεται η Thales, καθώς η UBS αναβάθμιση τη σύσταση της μετοχής της σε «buy» από  «neutral».

Ανοδικά 1,4% και η The Restaurant Group, καθώς ανακοίνωσε ότι τα κέρδη του 2009 θα είναι ανώτερα των εκτιμήσεων.

Στο +0,9% η Spyker Cars, μετά την υποβολή αναθεωρημένης προσφοράς στη GM  για την εξαγορά της Saab.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.