ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το πρόγραμμα σταθερότητας περιμένει το ΧΑ - Άνοδος στην Ευρωπη - Χαμόγελα στην Ασία

10:20 - 14 Ιαν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στην παρουσίαση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης θα έχει στραμμένα τα βλέμματα σήμερα η επενδυτική κοινότητα καθώς και στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όμως το ενδιαφέρον θα είναι μεγαλύτερο στη συνέντευξη τύπου της ΕΚΤ, αφού ο κεντρικός τραπεζίτης θα κληθεί να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων που θα αφορούν την Ελλάδα.

Για τη συνεδρίαση σήμερα, οι ΑΧΕ περιμένουν ανοδικό άνοιγμα, λόγω της εκτίμησης για ανοδικό άνοιγμα και στην Ευρώπη. Στην Ασία επικράτησαν ανοδικές τάσεις. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στην απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις και τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ. Περιμένουμε ανοδικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά.

Marfin
Η παρουσίαση του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης αλλά και η συνέντευξη τύπου της ΕΚΤ θα καθορίσουν τη βραχυπρόθεσμη πορεία της αγοράς. Ο τραπεζικός κλάδος γενικότερα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ειδικότερα θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Άνοδος στην Ευρώπη

Ανοδικές τάσεις εμφανίζουν στο άνοιγμά τους οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο Λονδίνο ο FTSE ενισχύεται 0,62% στις 5.507 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,55% στις 5.994 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC καταγράφει κέρδη 0,48% στις 4.020 μονάδες.

Χαμόγελα στην Ασία

Κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, με φόντο την πέραν του αναμενομένου αύξηση της απασχόλησης στην Αυστραλία και την έρευνα της Federal Reserve, τα στοιχεία της οποίας κάνουν λόγο για διεύρυνση της αμερικανικής οικονομικής ανάπτυξης. Στην Αυστραλία, ο δείκτης απασχόλησης ενισχύθηκε τρεις φορές περισσότερο από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ενίσχυση 1,1% για τον MSCI Asia Pacific Index, με κινητήριο μοχλό τα κέρδη των μεταλλευτικών και οικονομικών εταιρειών.

Κέρδη 0,7% για το χαλκό, που ενισχύεται για δεύτερη ημέρα. Ενίσχυση του δολαρίου Αυστραλίας έναντι και των 16 κυριοτέρων νομισμάτων. Σε χαμηλά τεσσάρων εβδομάδων το δολάριο έναντι του ευρωπαϊκού νομίσματος, μετά την ανακοίνωση του προέδρου της Fed στη Νέα Υόρκη William Dudley ότι τα αμερικανικά επιτόκια θα παραμείνουν σε χαμηλά επίπεδα. Άνοδο για πρώτη φορά σε τέσσερις ημέρες καταγράφουν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, που διαπραγματεύονται μια ανάσα από τα 80 δολάρια, ήτοι 79,98 δολάρια το βαρέλι.

Άνοδος 1,59 % για τον Topix στην Ιαπωνία στις 959 μονάδες. Κέρδη 1,61% για τον Nikkei στις 10.907 μονάδες.Ενίσχυση 0,32% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, στις 21.818 μονάδες, όπως και για τον CSI 300, που κέρδισε 1,40% στις 3.469 μονάδες. Στη Σιγκαπούρη ο Straits ενισχύθηκε 0,99% στις 2.917 μονάδες.

Ο Taiex στην Ταιβάν κέρδισε 1,14% στις 8.289 μονάδες, ενώ κέρδη 0,86% κατέγραψε ο Kospi στη Νότιο Κορέα για να κλείσει στις 1.685 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 14 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.