ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απώλειες περιμένουν οι ΑΧΕ - Αρνητικά πρόσημα στις ευρωαγορές - Δεύτερη ημέρα απωλειών στην Ασία

10:17 - 19 Ιαν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Σε κρίσιμο σταυροδρόμι βρίσκεται το ΧΑ καθώς έχασε τη στήριξη και των 2.100 μονάδων και αναμένεται να δοκιμάσει σήμερα τη στήριξη των 2.050 μονάδων. Αν διασπαστεί και αυτοί οι αναλυτές περιμένουν επιτάχυνση της υποχώρησης και προσέγγιση των 1.950 μονάδων. Η ψυχολογία βρίσκεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα και τα βλέμματα είναι στραμμένα στις δηλώσεις που γίνονται από τους Ευρωπαίους για το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης.

Σήμερα το ΧΑ έχει ένα ακόμα μέρος για να στρέψει το βλέμμα τους, εκτός από τις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή δημοπρασία εντόκων γραμματίων ύψους 1,2 δισ. ευρώ, όχι τόσο για το ύψος όσο για το επιτόκιο. Παράγοντες της αγοράς υποστηρίζουν πως η Ελλάδα θα δανειστεί με πολύ υψηλό επιτόκιο και αυτό δε θα είναι καλό για την αγορά κεφαλαίου.

Για σήμερα αναμένεται νέα πτωτική κίνηση ενώ σημειώνεται πως οι αγορές της Ασίας υποχώρησαν. Σταθεροποιητικό προς πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα στην Ευρώπη.

 Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών αλλά με πτωτική τάση. Οι τράπεζες θα βρεθούν για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο, ενώ βλέμματα θα μπορούσε να τραβήξει και η Ελλάκτωρ λόγω της υπογραφής της συμφωνίας για το project του αυτοκινητοδρόμου στη Ρουμανία. 

Proton
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς πτωτικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία του δείκτη ZEW για την οικονομική εμπιστοσύνη. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με την ψυχολογία των επενδυτών να παραμένει αδύναμη.

Beta
Η ψυχολογία στην αγορά παραμένει αδύναμη. Το ενδιαφέρον σήμερα θα είναι στραμμένο στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin, όπου όποια θετικά σχόλια θα είναι χρήσιμα.

Αρνητικά πρόσημα στην Ευρώπη

Απώλειες καταγράφουν για δεύτερη φορά σε τρεις συνεδριάσεις οι κυριότεροι δείκτες στην Ευρώπη. Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των τραπεζών και των αυτοκινητοβιομηχανιών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,47% στις 5.468 μονάδες. Στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 0,52% στις 5.887 μονάδες. Στο Παρίσι ο CAC καταγράφει πτώση 0,59% στις 3.953 μονάδες.

Δεύτερη ημέρα απωλειών στην Ασία

Πτωτικά κινήθηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές. «Βαρίδι» οι μετοχές των τραπεζών και των εταιρειών τεχνολογίας, με φόντο τις ανησυχίες για την ανάπτυξη ή μη των κερδών τους. Ανοδικά κινούνται τα εμπορεύματα. Υποχωρεί το δολάριο. Υποχώρηση 0,6% για τον MSCI Asia Pacific Index στις 125,50 μονάδες. Στα νέα της ημέρας η ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων της Citigroup Inc. Σταθεροποιητικά προς πτωτικά τα futures στην Ευρώπη.

Υποχώρηση 0,81% για τον Topix στην Ιαπωνία στις 949 μονάδες. Απώλειες 0,83% για τον Nikkei στις 10.764 μονάδες. Οριακή άνοδος 0,04% για τον Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ, στις 21.469 μονάδες. Ο CSI 300 κέρδισε 0,18% στις 3.507 μονάδες.

Στη Σιγκαπούρη ο Straits υποχώρησε 0,07% στις 2.909 μονάδες. Ο Taiex στην Ταιβάν έχασε 1,07% στις 8.249 μονάδες, ενώ απώλειες 0,09% κατέγραψε ο Kospi στη Νότιο Κορέα για να κλείσει στις 1.710 μονάδες.

Η Commonwealth Bank of Australia, ο μεγαλύτερος δανειστής της Αυστραλίας βάσει χρηματιστηριακής αξίας υποχώρησε 2,4%. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δανειστής της χώρας, η Westpac Banking Corp., έχασε 1,2%. Απώλειες 2,4% για τη Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά την ανακοίνωση από την πλευρά της Barclays ότι τα έσοδα των ιαπωνικών τραπεζών που προέρχονται από το δανεισμό θα υποχωρήσουν.

Βουτιά 6,3% για την Inotera Memories Inc, 6% για τη Nanya Technology και 6,8% για την Powerchip Semiconductor Corp.

Απώλειες 1,2% για την Toyota Motor Corp.

Η Canon Inc. υποχώρησε 1,4%.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:20 - 19 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.