ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ταμπλό το.. διάγγελμα του Πρωθυπουργού - Τα βλέμματα στην Κομισιόν - Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές - Δεύτερη μέρα ανόδου στην Ασία

10:18 - 03 Φεβ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές στην Ευρώπη και παρόμοιο άνοιγμα περιμένουν και για την εγχώρια αγορά. Η επενδυτική κοινότητα αναμένεται να αποτυπώσει στο ταμπλό τα όσα ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός στο διάγγελμά του μετά τη συνάντηση που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς. Αναλυτές σημειώνουν πως οι ανακοινώσεις που έκανε ίσως κάμψουν τις ανησυχίες των επενδυτών.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης αναμένεται σήμερα να εγκριθεί από την Κομισιόν αλλά οι επενδυτές περιμένουν να ακούσουν τη φρασεολογία των ευρωπαίων.

Marfin
Τα πρόσθετα μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, ήτοι το πάγωμα των μισθών στον δημόσιο τομέα, η αύξηση των ορίων ηλικίας, αλλά και το πλήθος των αλλαγών στη φορολογία, όπως η αύξηση του φόρου στα καύσιμα, θα μπορούσαν να μειώσουν τις ανησυχίες της επενδυτικής κοινότητας. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να δημοσιεύσει την άποψή της για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης και όλα τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στη φρασεολογία που θα χρησιμοποιήσει.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία του δείκτη ISM στις ΗΠΑ. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Beta
Τα νέα μέτρα θα κρίνουν τις προοπτικές της αγοράς.

 

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται λίγο μετά την έναρξη της συνεδρίασης οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 υποχωρεί 0,14% στις 5.276 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX ενισχύεται οριακά 0,04% στις 5.711 μονάδες. Στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC χάνει 0,05% στις 3.810 μονάδες.


Δεύτερη μέρα ανόδου στην Ασία

Ανοδικά κινήθηκαν για δεύτερη συνεχή ημέρα οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, στον απόηχο της δημοσιοποίησης μακροοικονομικών στοιχείων των ΗΠΑ που κάνουν λόγο για αύξηση 1% στις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών κατά τον μήνα Δεκέμβριο, μετά τη βουτιά του 16,4% το Νοέμβριο, σημάδι ότι η παγκόσμια οικονομία βρίσκεται σε τροχιά ανάκαμψης. 

Κέρδη 1,1% για τον MSCI Asia Pacific Index, με επτά μετοχές να ενισχύονται για κάθε δύο που κινούνταν πτωτικά. Τα εμπορεύματα ενισχύονται. Κέρδη 0,8% για το χαλκό και 0,7% για το αλουμίνιο.

Στην Ιαπωνία ο Nikkei έκλεισε στις 10.404 μονάδες, με κέρδη 0,32%. Σημαντική άνοδος 1,95% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 20.666 μονάδες. Άλμα 2,69% στην Κίνα για τον CSI 300.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi κέρδισε 1,20%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex ενισχύθηκε 1,59%. Στη Σιγκαπούρη ο Straits Times σημείωσε άνοδο 1,35%.

Ενίσχυση 1,2% για τη Nissan Motor Co. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 16% τον Ιανουάριο.

Κέρδη 2,6% για τη BHP Billiton Ltd., τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία παγκοσμίως και άνοδος 1,4% για τη Rio Tinto Group, την τρίτη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 03 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.