ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προεξοφλούν παρέμβαση - Ράλι στο ΧΑ - Κέρδη στις ευρωαγορές

12:28 - 09 Φεβ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Τρέχουν οι σορτάκηδες να κλείσουν τις ανοικτές θέσεις λόγω της έντονης φημολογίας για παρέμβαση-διάσωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψυχραιμία συστήνουν οι χρηματιστές, μετά και από όσα έχουν δει το τελευταίο διάστημα. Το ελληνικό χρηματιστήριο πραγματοποιεί ράλι παρά το μπάχαλο που δημιούργησε η έκθεση – πρόκληση της Goldman Sachs.

Κέρδη καταγράφει το ευρώ και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν μέσω φημών ότι οι ευρωπαϊκές αρχές θα βοηθήσουν την Ελλάδα στη μείωση του ελλείμματος, μειώνοντας έτσι τις ανησυχίες των αγορών ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα της Ελλάδας θα εκτροχιάσουν την ευρωπαϊκή οικονομία. «Σταδιακά αυξάνεται η εμπιστοσύνη ότι η Ελλάδα θα αποφύγει το χειρότερο σενάριο» επισημαίνει ο Chu Moon Sung διαχειριστής κεφαλαίων στην Shinhan BNP Paribas και τονίζει ότι  «οι επενδυτές φαίνεται να κοιτούν μετοχές που έχουν γίνει πιο φθηνές μετά τον πανικό που προκάλεσε η Ελλάδα».

Ο γενικός δείκτης ενισχύεται 2,93% και βρίσκεται στις 1.859 μονάδες με την αξία των συναλλαγών να ξεπερνά τα 70 εκατ. ευρώ. Ράλι 7% για την Alpha Bank και 6% για την Εθνική Τράπεζα. Μεγάλα κέρδη και για τις υπόλοιπες μετοχές που πιέστηκαν το προηγούμενο διάστημα.

Η Aspis Bank είναι κλειδωμένη στο limit up καθώς υπάρχουν πληροφορίες πως θα εξαγοραστεί από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Κέρδη στις ευρωαγορές

Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, παρά το αρνητικό κλίμα που δημιουργούν οι έντονες ανησυχίες για την ελληνική οικονομία, αναφέρουν τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Υποχώρηση 0,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Dow Jones Stoxx 600, που έκλεισε με θετικό πρόσημο τη Δευτέρα για πρώτη φορά σε τέσσερις συνεδριάσεις, κερδίζοντας έδαφος από τα κέρδη των μεταλλευτικών εταιρειών.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 κερδίζει 0,65% στις 5.125 μονάδες. Ο δείκτης DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,54% στις 5.514 μονάδες, ενώ ο CAC σημειώνει κέρδη 0,30% στις 3.618 μονάδες.

Το ευρώ κερδίζει έδαφος έναντι του δολαρίου, ανακτώντας κάποιες από τις απώλειες των προηγούμενων ημερών. Το ευρώ διαπραγματευόταν λίγο νωρίτερα στα 1,3732 δολάρια, ήτοι άνοδος 0,6%.

Απώλειες 1,5% για τη UBS. Η εταιρεία ανακοίνωσε επιστροφή στην κερδοφορία  το τέταρτο τρίμηνο χρήσης, έναντι ζημιών το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Ωστόσο, ο τραπεζικός κολοσσός ήρθε αντιμέτωπος με εκροές της τάξης των 56,2 δισ. ελβετικών φράγκων, από εκροές ύψους 36,7 δισ. ελβετικών φράγκων το τρίτο τρίμηνο χρήσης.

Ανοδικά κινούνται οι μεταλλευτικές εταιρείες. Κέρδη 1,5% για τη Rio Tinto και 2,5% για την Xstrata.

Απώλειες 3,8% για την Unibail-Rodamco, μετά την ανακοίνωσή της για διεύρυνση ζημιών σε ετήσια βάση.

Κέρδη 2,2% για την Swatch Group. Η εταιρεία ανακοίνωσε για το 2009 χαμηλότερα κέρδη σε σχέση με το 2008, ωστόσο τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.


Τελευταία τροποποίηση στις 12:45 - 09 Φεβ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.