ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Από το... Βερολίνο η τάση στο Χ.Α. - Κέρδη στις ευρωαγορές

13:27 - 05 Μαρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στάση αναμονής στην εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά με το γενικό δείκτη του Χ.Α. να κινείται πολύ κοντά στα χθεσινά επίπεδα, δηλαδή στα όρια των 2.050 μονάδων.
Η αγορά εναποθέτει τις ελπίδες της στις συναντήσεις που θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο του Eurogroup κ. Γιούνγκερ, την Γερμανίδα Καγκελάριο κυρία Αγκέλα Μέρκελ και την Κύριακή με τον Γάλλο Πρόεδρο κ. Νικολά Σαρκοζί. Αν και η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει οικονομικά την Ελλάδα, τίθεται ένα ζήτημα ως προς το τι μέλλει γενέσθαι με τα spreads. Ήδη το spread του 10ετούς ίπταται στις 301 μονάδες βάσης και ο δανεισμός της χώρας πραγματοποιήθηκε χθες πολύ ακριβά, με απόδοση της τάξης του 6,5%. Οι διακυμάνσεις είναι οριακές σε μιά σειρά από μετοχές του 20άρη, με την ΕΤΕ να διατηρείται σε θετικό πεδίο, την Coca Cola να αγγίζει νέα υψηλά σχεδόν είκοσι μηνών. Νέες απώλειες για τη μετοχή της Πειραιώς, που ξεπερνούν το 2% και άνω του 15 υποχωρεί η μετοχή της Eurobank. Οι συναλλαγές κρίνονται υποτονικές, στα 42 εκατ. ευρώ, με τα περισσότερα χαρτιά στο «κόκκινο».

Κέρδη στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές, εν αναμονή των στοιχείων για απασχόληση στις ΗΠΑ που αναμένεται να δώσουν το στίγμα της ανάκαμψης.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,39% στις 5.548 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,34% στις 5.815 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κινείται στο +0,48% στις 3.846 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης DJ Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,3%. Ο δείκτης έχει κερδίσει 3,2%, μετά τα νέα μέτρα για τη μείωση του ελλείμματος που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση. Τα παράγωγα του S&P Futures σημειώνουν άνοδο 0,2%, ενώ ο MSCI Asia Pacific Index κέρδισε 0,9%.  

Κέρδη σημειώνει ο κλάδος των βασικών υλών, με τη Rio Tinto Group να οδηγεί την άνοδο μετά την ενίσχυση των τιμών του χαλκού. Συγκεκριμένα, η Rio Tinto, η τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργία παγκοσμίως ενισχύεται κατά 1%.

Ακολούθως , άνοδο 1,3% σημειώνει η Xstrata Plc.

Κέρδη 1,8% για την Tate & Lyle Plc, καθώς η Credit Suisse αναβάθμισε την σύσταση για τη μετοχή σε “outperform” από “neutral”.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:35 - 05 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.