ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποίηση αναμένεται στο ΧΑ - Οριακές μεταβολές στην Ευρώπη - Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

10:18 - 09 Μαρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Έλληνας Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα στρέφει το βλέμμα της η επενδυτική κοινότητα, η οποία βλέπει τον Πρωθυπουργό να παίρνει πάνω του τις επιθέσεις των κερδοσκόπων και να πρωτοστατεί στις κινήσεις για τερματισμό των επιθέσεων. Σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά αυτή αναμένεται να ανοίξει σταθεροποιητικά.

Στο επίκεντρο θα βρεθούν τα αποτελέσματα της ΕΧΑΕ, που ανακοινώθηκαν χθες και σύμφωνα με τις πρώτες αντιδράσεις ήταν ανάλογα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Στην Ασία επικράτησαν μικτές τάσεις, ενώ το άνοιγμα των ευρωπαϊκών αγορών αναμένεται σταθεροποιητικό.

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός συναντάται σήμερα με τον Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά. Περιμένουμε παρόμοιο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Beta
Η ψυχολογία της αγοράς έχει βελτιωθεί αλλά υπάρχουν πολλά θέματα για το ελληνικό πρόβλημα (περικοπή εξόδων, μείωση του κόστους χρηματοδότησης, υλοποίηση των μέτρων, ύφεση, απεργίες). Η αγορά περιμένει τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Αμερικανό Πρόεδρο, Μπάρακ Ομπάμα.

Σταθεροποιητικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σταθεροποιητικά κινούνται λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα.

Πτωτικά κινείται ο δείκτης FTSE στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ο οποίος και υποχωρεί κατά 0,12% στις 5.600 μονάδες, ενώ στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης DAX ενισχύεται οριακά κατά 0,04%, στις 5.878 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 κερδίζει 0,18% στις 3.910 μονάδες.

Μεικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν στη διάρκεια της δεύτερης συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές. Ελαφρά διαφοροποίηση για τον δείκτη MSCI Asia Pacific, που διαμορφώθηκε στις 122,67 μονάδες, με 561 μετοχές να υποχωρούν και 339 να ενισχύονται. Από τις 9 Μαρτίου του 2009 – οπότε και ο δείκτης άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 13 ετών - έχει κερδίσει 70%. Στο επίκεντρο η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και η προσπάθεια της Dubai World να επαναδιαπραγματευτεί το χρέος της, ύψους 26 δισ. δολαρίων.

Το γιεν ενισχύεται έναντι όλων των υπολοίπων βασικών νομισμάτων, με φόντο τα κέρδη που φαίνεται να δρέπουν πριν τη λήξη του έτους χρήσης οι ιαπωνικές εταιρείες. Στα 1,3618 δολάρια το ευρώ από τα 1,3634 δολάρια μια ημέρα νωρίτερα. Υποχωρεί η βρετανική στερλίνα.

Κέρδη 0,5% για τα συμβόλαια του χαλκού. Μικρή διαφοροποίηση για το χρυσό, στα 1.123,69 δολάρια, μετά τη χθεσινή πτώση κατά 1%, ήτοι η μεγαλύτερη από τις 17 Φεβρουαρίου. Απώλειες για πρώτη φορά σε τρεις ημέρες για τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου, που υποχωρούσαν λίγο νωρίτερα κατά 0,5% στα 81,50 δολάρια το βαρέλι.

Υποχώρηση 0,32% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία στις 924 μονάδες. Ο Nikkei έκλεισε στις 10.567ονάδες, καταγράφοντας πτώση 0,17%.

Απώλειες 0,09% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 21.177 μονάδες. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 3.302 μονάδες, ήτοι κέρδη 0,50%.

Άνοδος 0,11% για τον δείκτη Taiex στην Ταιβάν. Στη Σιγκαπούρη ο Straits ενισχύθηκε 0,13%.

Απώλειες 1% για τη Rio Tinto, την τρίτη μεγαλύτερη μεταλλουργική εταιρεία του κόσμου, με φόντο τη χθεσινή υποχώρηση των τιμών των μετάλλων. Πτώση 0,3% για την BHP Billiton.

Κέρδη 4,5% για την κινεζική Poly Real Estate. Η μεγαλύτερη κινεζική εταιρεία στον κλάδο των ασφαλειών, η China Life ενισχύθηκε 3,1%, μετά τις τελευταίες προβλέψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας και κάνουν λόγο για κέρδη σε υπερτριπλάσια κέρδη το 2009.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:40 - 09 Μαρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.