ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση περιμένουν οι ΑΧΕ - Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη - Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

09:25 - 06 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Δεν περιμένουν σημαντική διαφοροποίηση έναντι των προηγούμενων συνεδριάσεων οι αναλυτές για σήμερα και εκτιμούν πως οι όγκοι των συναλλαγών θα παραμείνουν χαμηλοί. Το πιθανότερο σενάριο είναι η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Στην Ασία σήμερα επικράτησαν μικτές τάσεις, ενώ ανοδικό άνοιγμα δείχνουν τα ευρωπαϊκά παράγωγα για τους δείκτες.

Marfin
Βρίσκουμε ελάχιστους λόγους για ανοδικό άνοιγμα και περιμένουμε η αγορά να συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Πειραιώς
Περιμένουμε πως η αγορά σήμερα θα ανοίξει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με ανοδική διάθεση, λόγω και της πορείας των κυριότερων αγορών του εξωτερικού.

Beta
Η αγορά θα εστιάσει στα μάκρο με την τάση να είναι αβέβαιη και τους όγκους χαμηλούς.

Πήγασος
Σταθεροποιητικές προς ελαφρώς ανοδικές τάσεις αναμένονται για το σύνολο της σημερινής συνεδρίασης η οποία πάντως εκτιμάται ότι θα κινηθεί με περιορισμένο συναλλακτικό τζίρο. Η ισορροπία της αγοράς αποδίδεται στις αντίρροπες τάσεις που ασκούνται από την ανοδική εικόνα των ξένων αγορών και από το μέτριο περιεχόμενο των εγχώριων νέων που αφορούν τα δημοσιονομικά και τα αποτελέσματα των εταιριών. Η εκδήλωση επιλεκτικού ενδιαφέροντος σε εταιρίες με άλλοθι καλών αποτελεσμάτων είναι πιθανή δημιουργώντας ένα μικρό πυρήνα κινητικότητας και συγκέντρωσης τζίρου βοηθώντας παράλληλα τον Γενικό Δείκτη να κινηθεί έως τις 2.110 – 2120 μονάδες, επίπεδο το οποίο συνιστά το άμεσο βραχυπρόθεσμο ημερήσιο πεδίο προσφοράς. Οι εταιρίες που θα έχουν τον πρώτο λόγο στην προσέλκυση του ενδιαφέροντος θα έχουν θετική εικόνα κερδοφορίας, μερίσματα και καλή προοπτική για την χρήση του 2010. Εφιστούμε ωστόσο την προσοχή καθώς πολλές λογιστικές καταστάσεις αποκαλύπτουν ένα αυξημένο ρίσκο το οποίο λόγω συγκυρίας ενδεχομένως να μην είναι διαχειρίσιμο  και να επιβάλει εκτός από την πλήρη αποχή τοποθετήσεων σε μοχλευμένους ζημιογόνους ισολογισμούς την άμεση πώληση των μετοχών κάτω από οποιοδήποτε κόστος.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Θετικό κλίμα επικρατεί λίγο μετά την έναρξη των συνεδριάσεων στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν κέρδη, καθώς οι επενδυτές είχαν την πρώτη ευκαιρία να αντιδράσουν στα βελτιωμένα μακροοικονομικά στοιχεία των ΗΠΑ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,38% στις 5.766 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,19% στις 6.247 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC-40 καταγράφει κέρδη 0,39% στις 4.049 μονάδες.


Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα επικράτησε την Τρίτη στις ασιατικές αγορές, με τον MSCI Asia Pacific Index να ενισχύεται για τέταρτη συνεχή ημέρα, με φόντο τις ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάκαμψη κερδίζει έδαφος. Απώλειες για το ευρώ, στον απόηχο των ανησυχιών για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. 

Κέρδη 0,1% για τον MSCI Asia Pacific Index, στις 127,05 μονάδες. Υποχώρηση 0,7% για το ευρώ έναντι του γιεν στα 126,41 γιεν και απώλειες 0,5% έναντι του δολαρίου στα 1,3416 δολάρια. Πτώση 0,6% για το χαλκό. Υποχωρούν τα συμβόλαια του αργού πετρελαίου στα 86,39 δολάρια το βαρέλι. Χθες το αργό ενισχύθηκε 2,1% στα 86,62 δολάρια, ήτοι το υψηλότερο επίπεδο από τις 8 Οκτωβρίου 2008.

Απώλειες 0,49% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία, στις 990 μονάδες. Ο Nikkei έκλεισε στις 11.282 μονάδες, ήτοι πτώση 0,50%.

Ενίσχυση 1,40% για τον δείκτη Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 21.537 μονάδες. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 3.387 μονάδες, χάνοντας 0,58%.

Άνοδος 0,79% για τον δείκτη Taiex στην Ταιβάν. Στο +0,06% ο Kospi στη Νότια Κορέα. Στη Σιγκαπούρη ο Straits ενισχύθηκε 0,20%.

Κέρδη 1,7% για τη BHP Billiton και 1,2% για τη Rio Tinto. Η αυστραλιανή Woodside Petroleum Ltd κέρδισε 1,9%. Κέρδη 0,8% για την κινεζική Jiangxi Copper.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 06 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.