ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στο ΧΑ - Υποχωρούν τα spreads - Θετικό κλίμα στις διεθνείς αγορές

11:47 - 09 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Νευρικότητα επικρατεί αυτή την ώρα στο ΧΑ. Ο γενικός δείκτης δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα πρωινά κέρδη και υποχωρεί 0,55% στις 1.915 μονάδες.

Τα spreads υποχωρούν σήμερα μετά τις δηλώσεις Τρισέ αλλά και τους σκληρότερους όρους που επέβαλε η ΗΔΑΤ για τις θέσεις short στα ομόλογα. Σήμερα το spread του ελληνικού δεκαετούς βρίσκεται στις 417 μονάδες βάσης πάνω από το αντίστοιχο γερμανικό.

Οι αναλυτές πάντως παραμένουν επιφυλακτικοί αν και περίμεναν την αντίδραση μετά τις απώλειες των τριών προηγούμενων ημερών. Συστήνουν προσοχή και μόνο επιλεκτικές και βραχυπρόθεσμες τοποθετήσεις. Μπορεί λένε οι αποτιμήσεις να είναι χαμηλές ωστόσο υπάρχει έντονη μεταβλητότητα στην αγορά ομολόγων, υπάρχει έντονη φημολογία από ξένους οίκους και προσφυγή στο ΔΝΤ και γενικότερα η ψυχολογία είναι αρνητική.

Goldman Sachs και UBS βλέπουν πως η Ελλάδα θα προσφύγει τελικά στο ΔΝΤ. Μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν αρνητική για το χρηματιστήριο, καθώς θα έφερνε μεγάλη ύφεση στην Ελλάδα και άρα οι εισηγμένες θα έβλεπαν τα μεγέθη τους να συρρικνώνονται περαιτέρω.

Κέρδη στην Ευρώπη - Ανοδικά τα futures στη Wall

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στα βελτιωμένα αμερικανικά μακροοικονομικά στοιχεία, τραβώντας το βλέμμα τους από τα προβλήματα της Ελλάδας. Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα.

Μετά τις απώλειες κατά 0,9% την Πέμπτη, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται κατά 1% στις 268,97 μονάδες. Ο δείκτης οδηγείται σε εβδομαδιαία κέρδη 0,5%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,78% στις 5.757 μονάδες, στην Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,97% στις 6.231 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 1,19% στις 4.025 μονάδες.

Συνεχίζει ανοδικά το ευρώ έναντι του δολαρίου μετά τις χθεσινές δηλώσεις Τρισέ, ενώ αυτή την ώρα διαπραγματεύεται στα 1,3405 δολάρια.

Ανοδικά κινούνται οι τράπεζες και οι μεταλλουργικές εταιρείες. Κέρδη 2,5% για την Anglo American και 2,3% για την HSBC.

Κέρδη 5,5% για τη Givaudan. Η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση 9,2% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου. Άνοδος 2,8% για τη Symris.

‘Ράλι’ 6,6% για την Petroplus Holdings, που αναμένει να τελειώσει το τρίμηνο με επιστροφή στην κερδοφορία.

Η Xstrata ενισχύεται 2,3% εν μέσω εικασιών ότι θα υποβάλει προσφορά εξαγοράς για την Macarthur Coal.

Ανοδος 2,9% για την Royal DSM NV μετά την αναβάθμιση της μετοχής σε “buy” από “neutral”από τη Nomura Holdings.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, κατά 5,1% ενισχύθηκαν οι εξαγωγές της Γερμανίας το Φεβρουάριο, συγκρινόμενες με τα επίπεδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία της χώρας, η Destatis.Τα ίδια στοιχεία αναφέρουν ότι τον ίδιο μήνα οι γερμανικές εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,2%.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:16 - 09 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.