ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραμένει εύθραυστη η ψυχολογία - Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές - Σταθεροποιητικά η Ασία

09:15 - 20 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Δεν αναμένουν αλλαγές στο σκηνικό οι αναλυτές και δεν περιμένουν κάτι διαφορετικό για όσο διάστημα η χώρα θα βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΝΤ την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ψυχολογία στο ΧΑ ίσως βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών με τις μετοχές να μην μπορούν να αντιδράσουν παρά τη συνεχιζόμενη υποχώρηση. Για σήμερα αναμένεται άνοδος στην Ευρώπη και ίσως αυτό επηρεάσει θετικά και το ΧΑ.

Marfin
Δεν περιμένουμε σημαντικές αλλαγές στη βραχυπρόθεσμη τάση του ΧΑ. Η μεταβλητότητα και οι χαμηλοί τζίροι θα διατηρηθούν για όσο διάστημα η χώρα βρίσκεται σε συζητήσεις με το ΔΝΤ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΕΚΤ. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη των αγορών σε ΗΠΑ και Ασία. Οι επενδυτές θα στρέψουν το βλέμμα τους στα στοιχεία του δείκτη ZEW και στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων. Για την εγχώρια αγορά αναμένουμε σταθεροποιητικό προς ανοδικά άνοιγμα αν και η ψυχολογία παραμένει εύθραυστη.

Beta
Η αγορά αναμένεται να παραμείνει αδύναμη λόγω της αβεβαιότητας, ενώ περιμένει τις αυριανές διαπραγματεύσεις για νέα μέτρα. Επίσης το θέμα των αποκρατικοποιήσεων που θα συζητήσει η Κυβέρνηση αυτή την εβδομάδα θα τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών.

Πήγασος
Περισσότερη μεταβλητότητα και ενδεχομένως και κάποια ανοδική ευκαιρία προς τις 1.955 μονάδες κατά την διάρκεια της ημέρας αναμένουμε στην σημερινή συνεδρίαση η οποία θα ξεκινήσει σε ένα πολύ επιβαρημένο κλίμα λόγω της ιστορικά υψηλής τιμής των spread. Η αγορά δεν μπορεί να κινηθεί υπό καμία συνθήκη ενάντια στην απαισιοδοξία που απορρέει από την αγορά ομολόγων και παρά τις υποτιμήσεις που παρατηρούνται εκ νέου στους τραπεζικούς τίτλους οι αγοραστές να έχουν περιορισμένο ρόλο αναζητώντας σημεία εισόδου με βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Το ανοδικό άνοιγμα των ξένων αγορών μπορεί να μετριάσεις μερικώς την εικόνα πίεσης ωστόσο το σημείο αναφοράς θα παραμείνει το spread. Εντός της ημέρας η δημοπρασία των εντόκων ομολόγων τριμήνου και η συνέντευξη τύπου του υπουργού Οικονομίας (12:00) αναμένεται να δώσουν κίνητρα στην αγορά να κινηθεί εντονότερα τιμολογώντας ανάλογα τις εξελίξεις. Πιθανό επίπεδο αντίδρασης οι 1.900 μονάδες ενώ σε ότι αφορά τον σχηματισμό που βρίσκεται σε εξέλιξη η αλληλουχία των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων παραπέμπει στην σχηματισμό της 6ης με 8ης Απριλίου. Είμαστε πωλητές σε ικανοποιητικό βαθμό σε οποιαδήποτε ανοδική απόπειρα πάνω από τις 1.950 μονάδες μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο και τα spreads επιστρέψουν σε επίπεδα που αντιστοιχούν στην διαβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας (ΒΒΒ+/ ΒΒΒ-).

Emporiki Bank
Αναμένουμε ότι η αγορά θα δοκιμάσει να αντιδράσει από τις απώλειες των τελευταίων ημερών στο ξεκίνημα της σημερινής συνεδρίασης, με την ψυχολογία των επενδυτών πάντως να παραμένει αρνητική και την προσοχή πάντα στραμμένη στην πορεία των spreads.

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Τρίτη οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ανοδικά κινείται ο τραπεζικός κλάδος, ενώ τις απώλειές τους προσπαθούν να περιορίσουν οι αεροπορικές εταιρείες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE ενισχύεται 0,43% στις 5.752 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,50% στις 6.193 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 σημειώνει κέρδη 0,34% στις 3.983 μονάδες.

Σταθεροποιητικά η Ασία

Σταθεροποιητικές τάσεις, μετά τα χαμηλά δύο μηνών, κυριάρχησαν την Τρίτη στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της ανατροπής του αρνητικού κλίματος χθες στη Wall, μετά τη διαφωνία των μελών της SEC ως προς τη μήνυση εναντίον της Goldman Sachs. Κέρδη 0,4% για τον MSCI Asia Pacific Index, μετά τις απώλειες κατά 2,1% τη Δευτέρα.

Το γιεν υποχωρεί έναντι των 14 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, με φόντο τις ολοένα και αυξανόμενες ενδείξεις ότι η παγκόσμια ανάκαμψη προχωρά, γεγονός που παύει να καθιστά «καταφύγιο» το ιαπωνικό νόμισμα. Ανοδικά κινούνται τα εμπορεύματα. Στο +0,6% ο χαλκός, ενώ κέρδη κατά 57 σεντς καταγράφει το αργό, στα 82,02 δολάρια το βαρέλι.

Κέρδη 0,13% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία, στις 972 μονάδες. Ο Nikkei έκλεισε στις 10.900 μονάδες, ήτοι πτώση κατά 0,07%. Στο +0,79% ο δείκτης Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 3.145 μονάδες, υποχωρώντας 0,96%. Άνοδος 0,59% για τον δείκτη Taiex στην Ταιβάν. Στο +0,75% ο Kospi στη Νότια Κορέα. Στη Σιγκαπούρη ο Straits κέρδισε 0,10%.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:24 - 20 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.