ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση με το βλέμμα στις διαπραγματεύσεις - Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

09:19 - 21 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι αναλυτές για τις ευρωπαϊκές αγορές και εκτιμούν πως και η εγχώρια αγορά μπορεί να συνεχίσει ανοδικά ή να σταθεροποιηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Θετικό κλίμα επικράτησε και στις Ασιατικές αγορές. Τα βλέμματα θα στραφούν στις συζητήσεις μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και ΔΝΤ, Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΚΤ που ξεκινούν σήμερα.

Marfin
Η αγορά θα προσπαθήσει να σταθεροποιηθεί γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών με το ρίσκο να είναι πτωτικό. Οι όγκοι των συναλλαγών αναμένεται για μία ακόμη φορά να παραμείνουν χαμηλοί. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους σε ένα μεγάλο αριθμό εταιρικών αποτελεσμάτων ((McDonald’s, Boeing, Morgan Stanley, AT&T). Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Πήγασος
Ανοδικά αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση συνεχίζοντας την προσπάθεια διόρθωσης που ξεκίνησε από την περιοχή των 1.910 μονάδων. Ωστόσο η προσπάθεια αυτή εκτιμούμε ότι αν δεν συνοδευτεί από κάποια αποφόρτιση των spreads δεν θα έχει αντοχή και ενδεχομένως να εξαντληθεί προς τις 1.980 μονάδες. Αν και η εικόνα του Γενικού Δείκτη παραμένει ασταθής η χθεσινή άνοδος είχε και μια θετική πτυχή, την μερική διαφοροποίηση των μετοχικών τίτλων πέρα από τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων. Για να έχει ωστόσο νόημα μια τέτοια παρατήρηση θα απαιτηθεί μεγαλύτερη διάρκεια και επιχειρήματα νέων που θα δώσουν πιο χειροπιαστούς λόγους στην αγορά στο να κινηθεί σε αυτόνομη πορεία. Εφιστούμε την προσοχή σε έντονες ανοδικές διακυμάνσεις που ενδεχομένως δεν στοιχειοθετούνται από θεμελιώδη ή επιχειρηματικά νέα καθώς η αγορά δείχνει να αναζητά καθημερινά μετοχές που προσφέρονται μόνο για βραχυπρόθεσμες κινήσεις και χρηματοδοτούνται με μόχλευση.

Ανοδικές τάσεις στην Ευρώπη

Ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, με φόντο τα βελτιωμένα εταιρικά κέρδη και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600, που χθες έκλεισε με κέρδη 1,4%, ενισχύεται σήμερα 0,1% στις 270,11 μονάδες.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,07% στις 5.778 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 1,65% στις 6.2564 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC 40 ενισχύεται 0,07% στις 4.029 μονάδες.

Κέρδη 2,7% για την Peugeot. Αύξηση κατά 28% σημείωσαν κατά το πρώτο τρίμηνο χρήσης τα έσοδα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 14 δισ. ευρώ (18,8 δισ. δολάρια), από 10,9 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2009. Οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 22% στα 10,6 δισ. ευρώ.

Ανοδικά κινούνται και οι αεροπορικές εταιρείες, οι περισσότερες από τις οποίες ανακοινώνουν ότι προχωρούν κανονικά στη διεξαγωγή πτήσεων. Κέρδη 1,4% για την British Airways και 2,2% για την Air Berlin.

Πιέσεις στον τραπεζικό κλάδο. Απώλειες 1% για την Credit Suisse.

Απώλειες 0,2% για τη Heineken. Κατά 3,5% μειώθηκαν στο πρώτο τρίμηνο χρήσης τα έσοδα του ολλανδικού κολοσσού, τα οποία και διαμορφώθηκαν στα 2,94 δισ. ευρώ, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Οι τελευταίες προβλέψεις έκαναν λόγο για έσοδα ύψους 2,98 δισ. ευρώ. Στα 218 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη προ εκτάκτων και αποσβέσεων.

Κέρδη 1,3% για τη γερμανική BASF, μετά την αναβάθμιση της μετοχής της σε buy από hold από τη Citigroup.


Τελευταία τροποποίηση στις 11:33 - 21 Απρ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.