ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μεικτά πρόσημα στη Wall- Αποκόπηκε από την Ελλάδα η Ευρώπη κλείνοντας με κέρδη

23:08 - 26 Απρ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Με μεικτά πρόσημα έκλεισε η Wall, καθώς ο Dow Jones κέρδισε μόλις 0,01% στις 11.205 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,43% στις 1.212,07 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινήθηκε στο -0,29% στις 2.522,95 μονάδες. Με κέρδη έκλεισαν οι ευρωπαϊκοί δείκτες, αφού στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύθηκε 0,53% στις 5.753,85 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κέρδισε 1,16% στις 6.332,10μονάδες και στο Παρίσι ο CAC-40 σημείωσε κέρδη 1,17% στις 3.997,39 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στη Wall

Μπορεί η Caterpillar και η Whirlpool να κράτησαν το βιομηχανικό δείκτη σε θετικό έδαφος, αλλά η αβεβαιότητα που προκαλεί η προώθηση της μεταρρύθμισης του τραπεζικού κλάδου από τους Δημοκρατικούς, άσκησε πιέσεις στη Wall, οδηγώντας τη μετά από μία νευρική συνεδρίαση σε μεικτά πρόσημα.

«Αλμα» 4,7% κατέγραψε η Caterpillar, η οποία επέστρεψε στην κερδοφορία το α΄τρίμηνο, ενώ ταυτόχρονα, αναβάθμισε τις προβλέψεις της για την κερδοφορία του έτους.

Στο +8,5% βρέθηκε η Dollar Thriftly Auto Group, μετά την ανακοίνωση για την εξαγορά της από τη Hertz, η οποία ενισχύθηκε κατά 15%.

Με κέρδη 14% κινήθηκε η Whirlpool, μετά τον υπερδιπλασιασμό των αποτελεσμάτων της, αλλά και με 0,5% η Emerson, η οποία έχει καταθέσει προσφορά για την εξαγορά της Chloride.

Κέρδη 0,8% σημείωσε ο κλάδος των βιομηχανικών υλικών, με την Alcoa να βρίσκεται στο +0,3% και τη Freeport McMoRan Copper & Gold στο +1,9%. Πιέσεις ασκήθηκε στον τραπεζικό κλάδο, με τη J.P.Morgan να κλείνει στο -1,5%, τη Bank of America 1,09% και τη Goldman Sachs 3,2%, της οποίας τα στελέχη θα καταθέσουν αύριο ενώπιον του κογκρέσου για την υπόθεση του σκανδάλου με το fund του Paulson. Ακόμη, στο -4,3% βρέθηκε η Citigroup και στο -1,9% η Morgan Stanley.

Σημειώνεται ότι σήμερα ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ότι θα προχωρήσει άμεσα στην πώληση έως και 1,5 δισ. μετοχών της Citigroup αναμένεται να προχωρήσει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ, ώστε να περιορίσει το ποσοστό 27%, ήτοι 7,7 δισ. μετοχές, που κατέχει στο τραπεζικό ίδρυμα, λόγω της συμμετοχής του στο πρόγραμμα σταθεροποίησης του χρηματοπιστωτικού κλάδου.

Στο +33% βρέθηκε η Digirad, καθώς η έγκριση νέου μηχανήματος ιατρικών εργαστηρίων από την αρμόδια κρατική επιτροπή, δημιουργεί προσδοκίες στην επενδυτική κοινότητα για την πορεία των κερδών της εταιρείας.

Τη δεύτερη μεγαλύτερη άνοδο του δείκτη S&P 500 σημείωσε η Office Depot, ήτοι 6,3%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της από την Credit Suisse σε “neutral” από “underperform” προηγουμένως.

Αλμα 25% πραγματοποίησε η Guess?, καθώς οι επενδυτές περιμένουν η εταιρεία να ανακοινώσει σημαντικά κέρδη τα επόμενα τρίμηνα λόγω ανάκαμψης των λιανικών πωλήσεων. Στο +2,4% βρέθηκε και η Barron’s.

Κέρδη στην Ευρώπη

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα, επισκίασαν τις συνεχείς εξελίξεις στο ζήτημα της βοήθειας προς την Ελλάδα.

Κέρδη 1,1% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 στις 270,27 μονάδες, μετά από δύο «αδύναμες» εβδομάδες.

Πολύ καλές οι επιδόσεις των τραπεζικού κλάδου στα χρηματιστηριακά ταμπλό. Κέρδη 0,9% για την BNP Paribas και 1,8% για τη Societe Generale. Άνοδος 2,4% για τη Santander.

Κέρδη 2% για τη BHP Billiton και 3,1% για τη Xstrata.

Κατά 7,9% ενισχύθηκε για την TomTom, μετά την ανακοίνωσή της ότι επέστρεψε στην κερδοφορία.

Στο +42% βρέθηκε η Chloride Group, μετά την ανανέωση της πρότασης εξαγοράς της από την Emerson Electric.

Στο +9,4% βρέθηκε η Weir, καθώς ανακοίνωσε σημαντική αύξηση στα κέρδη του έτους χρήσης, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένει συνέχιση της κερδοφορίας και την επόμενη χρήση.

Στο 1,8% βρέθηκε η Julius Baer Group, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της από τη Deutsche Bank.

Άνοδος 1,8% για την Air Liquide. Τα έσοδα πρώτου τριμήνου χρήσης αυξήθηκαν κατά 5,2% στα 3,15 δισ. ευρώ.

Απώλειες 2,8% για τη Bank of Ireland, η οποία ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.