ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To rebalancing ρίχνει το ΧΑ - Στο πράσινο τα ευρωπαϊκά ταμπλό - Ανοδικά τα futures στη Wall - 'Προσπαθεί' το ευρώ

14:27 - 26 Μαϊ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των περισσοτέρων τραπεζών αλλά οι εκροές που υπάρχουν σε Τιτάν, ΕΛΠΕ και MIG λόγω rebalancing στους δείκτες MSCI ρίχνει σήμερα το ΧΑ. Υπάρχουν μεγάλες εντολές πώλησης από το εξωτερικό και θα διαμορφώσουν και το κλείσιμο σημειώνουν στελέχη της αγοράς. Ίσως δούμε ακόμα μεγαλύτερες δηλαδή απώλειες στο κλείσιμο των εν λόγω μετοχών.

Ο γενικός δείκτης υποχωρεί 0,27% και βρίσκεται στις 1.535 μονάδες με την αξία των συναλλαγών στα 90 εκατ. ευρώ. Η Εθνική Τράπεζα ενισχύεται 2,7% και μειώνει τις απώλειες ενώ ανοδικά κατά 3% κινείται η Alpha Bank. Θετικές τάσεις και στην Τράπεζα Κύπρου μετά και τα ανώτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα που ανακοίνωσε. Σημειώνεται πως μετά το κλεισιμο ανακοινώνει η Εθνική Τράπεζα και η Motor Oil. Στον ξένο τύπο υπάρχουν δημοσιεύματα για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους που διώχνουν τους επενδυτές από το ΧΑ (βλέπε Bloomberg), ενώ άλλα δημοσιεύματα και εκθέσεις κάνουν λόγο ακόμα και για μη χρηματοδότηση της χώρας από την τρόικα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα και ενώ είναι συνεχείς οι εκθέσεις μείωσης των εκτιμήσεων των αναλυτών, το ΧΑ δεν μπορεί να δει υψηλότερα επίπεδα. Χρειάζονται νέοι καταλύτες που θα δημιουργήσουν αγοραστικό ενδιαφέρον και θα φρενάρουν την πτώση του.

Συνολικά σήμερα 100 μετοχές υποχωρούν και 55 ενισχύονται.

Κλίμα ευφορίας στις ευρωαγορές - Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

Ισχυρά κέρδη σημειώνουν στη σημερινή συνεδρίαση οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές, αντιστρέφοντας το κλίμα μετά τη χθεσινή «βουτιά» στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 8 μηνών. Οι ευρωπαϊκοί δείκτες πήραν ώθηση τόσο από το ξαφνικό «γύρισμα» της τελευταίας στιγμής στη Wall χθες, που περιόρισε στο… παρά πέντε τις απώλειες, όσο και από τα κέρδη στα ασιατικά χρηματιστήρια. Ανοδικά κινούνται τα αμερικανικά παράγωγα.

Κέρδη και για τα εμπορεύματα, με το αργό να ξεπερνά τα 70 δολ. το βαρέλι.

Στα 1,231 δολάρια διαπραγματεύεται αυτή την ώρα το ευρώ, σημειώνοντας απώλειες 0,2%. Νωρίτερα υποχωρούσε 0,6% στα 1,2281 δολάρια.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,60% στις 5.019 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 1,60% στις 5.760 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC καταγράφει άνοδο 2,33% στις 3.408 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κερδίζει 2,1%, μετά τη χθεσινή ‘βουτιά’ της τάξης του 2,5%. Ο MSCI Asia Pacific Index ενισχύθηκε 1%, ανακάμπτοντας από τα χαμηλά 10 μηνών.

Οι επενδυτές σήμερα φαίνεται να στράφηκαν στις μετοχές των τραπεζών και του μεταλλουργικού κλάδου.

Κέρδη 3,1% για τη UBS, 4% για την Credit Agricole και 2,9% για τη Banco Santander.

Άνοδος 4,2% για τη BHP Billiton, 4,1% για την Xstrata και 5,8% για τη Rio Tinto.

Κέρδη 3,4% για τη Burberry, μετά την ανακοίνωση για την επιστροφή της στην κερδοφορία.

Η Deutsche Telekom ενισχύεται 1,6%, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε overweight από neutral από την J.P. Morgan.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:47 - 26 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.