ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένη αντίδραση στο Χ.Α. - Τριήμερο ανοδικό σερί για την Ευρώπη - Ανοδικά τα αμερικανικά παράγωγα

14:05 - 28 Μαϊ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Επαναφορά πάνω από τις 1.605 μονάδες, με τους αναλυτές να υποστηρίζουν ότι τα άσχημα αποτελέσματα πρώτου 3μήνου ήταν σε μεγάλο βαθμό ενσωματωμένα στις αποτιμήσεις.

Κέρδη 1,72% για το γενικό δείκτη, με το ενδιαφέρον και την προσοχή της αγοράς να εστιάζονται στον τραπεζικό κλάδο και σε μετοχές που είχαν μείνει πίσω. Ταυτόχρονα, η σημερινή συνεδρίαση, έτσι όπως εξελίσσεται μοιάζει σα να θέλουν οι επενδυτές να αποκαταστήσουν την τάξη και την αδικία σε ένα μεγάλο κομμάτι του ταμπλό. Σε κάθε περίπτωση, σχολιάζουν οι ίδιοι, είναι θεμιτή και καλοδεχούμενη κάθε προσπάθεια απομάκρυνσης της αγοράς από τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα αντίστασης των 1.450 – 1.480 μονάδων. Κέρδη πάνω από 7% για τη MIG και άνω του 3% για τον Τιτάνα και τα ΕΛΠΕ. Οι τρεις προαναφερόμενες δέχθηκαν πλήθος εντολών πώλησης το περασμένο διάστημα, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης των δεικτών της Morgan Stanley. Από εκεί και πέρα, οι αποκρατικοποιήσεις φαίνεται ότι αποτελούν ένα ισχυρό play για το Χ.Α. Η ΔΕΗ ενισχύεται πάνω από 3%, όπως και ο ΟΠΑΠ. Κέρδη και για ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ και ΟΛΘ, ενώ απώλειες καταγράφονται για τον ΟΛΠ. Στις τράπεζες, τα κέρδη τελούν υπό έλεγχο. Δεν παρατηρούνται εξάρσεις και μαζικό ενδιαφέρον και όλα δείχνουν ότι πρόκειται για αντίδραση αντανακλαστικού χαρακτήρα. Πάνω από 2% ενισχύονται Εθνική, Eurobank και πάνω από 1% η Alpha. Οι συναλλαγές διαμορφώνονται κοντά στα 40 εκατ. ευρώ.

Ήπια άνοδος για την Ευρώπη - Ανοδικά τα παράγωγα στη Wall

Με κέρδη συνεχίζουν να κινούνται οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωαγορές, διευρύνοντας την εβδομαδιαία αύξηση για το δείκτη Stoxx Europe 600, με το μεταλλευτικό κλάδο να στηρίζει την άνοδο. Σημειώνεται ότι τα χθεσινά μαντάτα από την Κίνα για τη στάση της απέναντι στα ευρωπαϊκά ομόλογα δημιούργησαν κλίμα αισιοδοξίας στα χρηματιστήρια ανά τον κόσμο. Ανοδικά τα παράγωγα στη Wall.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται κατά 0,72% στις 5.232 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,51% στις 5.967 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,34% στις 3.537 μονάδες.

Στα 1,2415 δολάρια διαπραγματεύεται το ενιαίο νόμισμα. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύεται 0,47%, μετά το χθεσινό του κλείσιμο στο +3% και το κλείσιμο της Τετάρτης στο +2,4%. Σε εβδομαδιαία βάση ο δείκτης εμφανίζει κέρδη της τάξης του 3,3%, ενώ οι μηνιαίες απώλειες περιορίζονται στο 5,8%.

Στο +1,77% η Rio Tinto και στο +0,52% η Vedanta Resources. Κέρδη 2,1% για τη Unilever, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε buy από neutral από τη UBS.

Κατά 2,2% ενισχύεται η Marks and Spencer, μετά την αναβάθμιση της σύστασης της μετοχής της σε buy από neutral από τη UBS.

«Άλμα» 10,7% για τη Prudential, εν μέσω δημοσιευμάτων για αντίθεση των μετόχων στην εξαγορά της ασιατικής μονάδας της  AIG, AIA, έναντι 35,5 δισ. δολαρίων.

Κέρδη ύψους 0,6% καταγράφει η Shell, η οποία προχώρησε σε συμφωνία για την εξαγορά μεγάλου μέρους των περιουσιακών στοιχείων της East Resources, έναντι τιμήματος ύψους 4,7 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια να επεκτείνει το χαρτοφυλάκιό της στις ΗΠΑ.

Ωστόσο, στο -2,9% κινείται η BP, καθώς ανακοίνωσε πως θα χρειαστεί 24 με 48 ώρες επιπλέον για να ολοκληρώσει την «top kill» επιχείρηση στον Κόλπο του Μεξικού.

Κατά 1,8% αυξήθηκαν σε ετήσια βάση οι τιμές καταναλωτή στην Ισπανία το Μάιο, έναντι αύξησης της τάξης του 1,6% τον Απρίλιο, σύμφωνα με στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας. Να σημειωθεί ότι οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση των τιμών καταναλωτή τον Απρίλιο κατά 1,6%.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.