ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δοκιμάζει τις αντοχές του το ΧΑ- Άνω του 1% οι απώλειες στην Ευρώπη- Η πολιτική αστάθεια «έριξε» την Ασία

09:16 - 02 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Παρά τις συνεχιζόμενες πτωτικές συνεδριάσεις η αγορά δεν αναμένεται να ανακάμψει καθώς από τη μία στις διεθνείς αγορές η εικόνα χειροτερεύει ενώ στο εσωτερικό τα αποτελέσματα δεν ήταν τέτοια που θα μπορούσαν να φέρουν αντίδραση. Για σήμερα αναμένεται άλλη μία συνεδρίαση χαμηλού ενδιαφέροντος και επομένως τζίρου με το πτωτικό σενάριο να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Η αγορά δοκιμάζει τις αντοχές της αφού από τη μία ο τραπεζικός δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 1.522 μονάδες και αν δεν επανέλθει άμεσα τότε σύμφωνα με την τεχνική ανάλυση μπορεί να κινηθεί περίπου 300 μονάδες χαμηλότερα φτάνοντας τα χαμηλά του 2003 και από την άλλη ο γενικός δείκτης βρίσκεται κάτω από τις 1.530 μονάδες ανοίγοντας τον δρόμο για τις 1.450 μονάδες. 

Marfin
Περιμένουμε μία ακόμα άτονη συνεδρίαση καθώς στις ευρωπαϊκές αγορές το περιβάλλον φαίνεται να χειροτερεύει ενώ η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων των αποτελεσμάτων πρώτου τριμήνου δεν δείχνει πως μπορεί να ζωντανέψει το ενδιαφέρον των επενδυτών. 

Πειραιώς
Περιμένουμε μία ακόμα αδύναμη συνεδρίαση. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ. Περιμένουμε πτωτικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Άνω του 1% οι απώλειες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Σημαντικές απώλειες – που ξεπερνούν το 1% - καταγράφουν την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. «Βαρίδια» ο κλάδος των εμπορευμάτων και η μετοχή της BP η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται «στο κόκκινο». Η αποτυχία του ομίλου BP να σταματήσει τη διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού έχει στοιχίσει στη μετοχή το 35% της αξίας της από την ημέρα που σημειώθηκε το ατύχημα. Μόλις χθες η μετοχή βρέθηκε να χάνει 15%.

Με απώλειες 0,4% στις 244 μονάδες κινείται ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κι ενώ στις δύο προηγούμενες συνεδριάσεις σημείωσε οριακά κέρδη. Στα 1,2231 δολάρια διαπραγματεύεται αυτή την ώρα το κοινό νόμισμα, μόλις μια ημέρα μετά τη νέα διολίσθησή του κάτω από τα 1,22 δολάρια και στα χαμηλότερα επίπεδα σε διάστημα 4 ετών.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,34% στις 5.093 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,11% στις 5.915 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει πτώση 1,21% στις 3.450 μονάδες.

Στο -3,2% αυτή την ώρα η BP, μετά τις τεράστιες απώλειες της Τρίτης. Στο -1,5% η Royal Dutch και στο -1% η Total.

Κάμψη κατά 1,84% ή 76.223 σημείωσε ο αριθμός των ατόμων που έλαβαν επίδομα ανεργίας το Μάιο στην Ισπανία, σύμφωνα με στοιχεία που ήρθαν σήμερα στη δημοσιότητα. Μετά την εν λόγω μείωση ο συνολικός αριθμός επιδομάτων ανεργίας διαμορφώθηκε το Μάιο στα 4,066 εκατ. Να σημειωθεί ότι πρόκειται για το δεύτερο συνεχή μήνα που η πορεία των επιδομάτων ανεργίας στην Ισπανία σημειώνει πτωτικές τάσεις. Τον Απρίλιο ο αριθμός των επιδομάτων είχε υποχωρήσει κατά 0,6%. Σε ετήσια βάση τα επιδόματα ανεργίας του Μαΐου αυξήθηκαν κατά 12,3%.

Η πολιτική αστάθεια «έριξε» την Ασία

Απώλειες για δεύτερη συνεχή ημέρα κατέγραψαν οι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθρεφτίζοντας την πολιτική αστάθεια που επικρατεί στην Ιαπωνία, στον απόηχο της είδησης ότι ο πρωθυπουργός της χώρας Γιουκίο Χατογιάμα και ο ισχυρός γραμματέας του Δημοκρατικού κόμματος, Ιτσίρο Οζάουα, θα παραιτηθούν, μετά τη δραματική μείωση της δημοτικότητας του πολιτικού στις δημοσκοπήσεις, που απειλεί με ήττα το κόμμα στις εκλογές για την άνω βουλή τον επόμενο μήνα.

Ο Χατογιάμα έγινε, έτσι, ο τέταρτος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας στη σειρά που εγκαταλείπει το θώκο πριν συμπληρώσει ένα χρόνο στο αξίωμα, ενώ επενδυτές εξέφρασαν "ανησυχία" για το γεγονός ότι η πολιτική αστάθεια θα σημάνει μεγαλύτερη εξάρτηση της οικονομικής πολιτικής από την κεντρική τράπεζα.

Πτώση 1,1% για τον MSCI Asia Pacific Index. Τέσσερις μετοχές υποχώρησαν για κάθε τρεις που ενισχύθηκαν. Η πολιτική αστάθεια στην Ιαπωνία «έριξε» το γιεν που βρέθηκε να υποχωρεί έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα. Στα 1,2253 δολάρια το ευρώ, από 1,2229 δολάρια μι ημέρα νωρίτερα. Τρίτη ημέρα απωλειών για αργό και χαλκό. Στα 72,27 δολάρια το πετρέλαιο.

Σε χαμηλά 13 μηνών υποχώρησαν οι κινεζικές μετοχές, ενώ η Bank of China «βούτηξε» στο -6,1%, καθώς ξεκίνησε τις πωλήσεις ομολόγων ύψους 40 δισ. γουαν.

Απώλειες 1,14% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.603 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 1,12%. Στο -0,45% ο δείκτης Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 2.709 μονάδες, υποχωρώντας 1,27%.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, οι οποίες διευρύνθηκαν την τελευταία ώρα της συνεδρίασης, αφού ο  Dow Jones υποχώρησε κατά 1,14% στις  10.023 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε πτώση 1,54% στις 2.222 μονάδες, ενώ ο S&P 500 έχασε 1,7% στις 1.070 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:29 - 02 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.