ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ- Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό- Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία

09:16 - 04 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Σημαντική άνοδο κατέγραψε χθες η εγχώρια αγορά η οποία ακολούθησε το καλό κλίμα που επικρατούσε στις ευρωπαϊκές αγορές. Οι τράπεζες βρέθηκαν στο προσκήνιο και οι αναλυτές μετά τη χθεσινή κίνηση περιμένουν σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα. Ο γενικός δείκτης αφού ξεπέρασε τις 1.530 μονάδες βρίσκεται οριακά υψηλότερα από τις 1.560 μονάδες.

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. 

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν υψηλότερα ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας και την ανεργία στις ΗΠΑ. Για την εγχώρια αγορά η ειδησεογραφία είναι περιορισμένη ενώ περιμένουμε σταθεροποιητικό προς ανοδικό άνοιγμα.

Πήγασος
Σταθεροποιητικές προς ελαφρώς ανοδικές τάσεις αναμένουμε για το σύνολο της σημερινής συνεδρίασης καθώς η χθεσινή αντίδραση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί συμπαθητική σε ότι αφορά την δομή της κίνησης και την συμμετοχικότητα των τίτλων της υψηλής κεφαλαιοποίησης. Το κυριότερο στοιχείο από την χθεσινή συνεδρίαση είναι ότι οι θέσεις πώλησης δεν «πληρώθηκαν» υπό την έννοια μιας αυξημένης σε μεταβλητότητα διακύμανσης που θα έδινε την δυνατότητα καταγραφής κερδών σε αντιθετικές θέσεις. Η ψυχολογία της αγοράς παραμένει ακόμα πλειοψηφικά αρνητική και ως εκ τούτου ένα άνοιγμα προς την περιοχή των 1.590 μονάδων θα ενίσχυε την προσφορά τίτλων από κερδισμένες βραχυχρόνιες θέσεις. Τεχνικά χθες δόθηκε για πρώτη φορά μετά από 2 μήνες σήμα αγοράς από τον MACD το οποίο συνοδεύεται από ανοδικές αποκλίσεις στους ταλαντωτές. Η εκκίνηση της ανοδικής διόρθωσης, όσο διατηρούνται οι ήπιες ανοδικές τάσεις, έχει βάσιμες πιθανότητες να μην εξαντληθεί σε δύο ή τρεις συνεδριάσεις αλλά να έχει μια καλύτερη τύχη. Ο έντονος βαθμός υπερπώλησης των μετοχικών τίτλων και η ενσωμάτωση ακραίων σεναρίων για την πορεία της Ελληνικής οικονομίας εκτιμούμε ότι μπορεί να δώσει ώθηση στην αγορά με πρώτο όριο τις 1.900 μονάδες. Υιοθετούμε πλήρως μια αντιθετική (contrarian) συμπεριφορά και η μεταστροφή της άποψης της αγοράς σε θετική εκτιμούμε ότι θα είναι το κριτήριο εξόδου μας από τοποθετήσεις που έχουν γίνει στα τρέχοντα επίπεδα τιμών.

Ανοδικές τάσεις στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Ανοδικά κινούνται στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις εταιρείες πετρελαίου να σέρνουν το χορό των κερδών.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,67% στις 5.246 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,66% στις 6,094 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC-40 σημειώνει άνοδο 0,67% στις 3.581 μονάδες.


Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν για τρίτη φορά σε διάστημα τεσσάρων ημερών οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, καθοδηγούμενοι από τις απώλειες του μεταλλουργικού κλάδου, στον απόηχο των προειδοποιήσεων των δύο μεγαλύτερων εταιρειών – παραγωγών χαλκού στον κόσμο ότι τα κινεζικά «πλάνα» συγκράτησης της οικονομίας θα περιορίσουν τη ζήτηση.

Πτώση 0,5% για τον MSCI Asia Pacific Index. Τρεις περίπου μετοχές υποχωρούσαν για κάθε δύο που ενισχύονταν. Ο χαλκός ανέκαμψε από τα χαμηλά 2 εβδομάδων.

Πτώση 0,18% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.892 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 0,22%. Στο -0,30% ο δείκτης Hang Seng στο Xονγκ Κονγκ. Ο CSI 300 στην Κίνα έκλεισε στις 2.726 μονάδες, υποχωρώντας 0,2735%.

Απώλειες 2,3 % για την BHP Billiton Ltd., τη μεγαλύτερη μεταλλουργική εταιρεία του κόσμου.

Ο Ναότο Καν, παλαιό μαχητικό στέλεχος της δεξιάς και θιασώτης της άποψης ότι οι προϋπολογισμοί πρέπει να τηρούνται με ευλάβεια, εξελέγη σήμερα πρόεδρος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Κόμματος της Ιαπωνίας και τώρα αναμένεται το ιαπωνικό κοινοβούλιο να του αναθέσει την πρωθυπουργία της χώρας.Ο Ναότο Καν έχει διατελέσει υπουργός οικονομικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, επί πρωθυπουργίας Γιουκίο Χατογιάμα.


Τελευταία τροποποίηση στις 10:43 - 04 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.