ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικό άνοιγμα περιμένουν οι ΑΧΕ- Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη, μετά το 6ήμερο ανοδικό σερί

09:24 - 17 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Διατήρηση της μεταβλητότητας περιμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση, ενώ το μικτό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη δεν θα βοηθήσει την αγορά. Η πλειονότητα των επενδυτών τηρεί στάση αναμονής όπως μαρτυρά ο τζίρος και η αγορά θέλει καλύτερο μίγμα ειδήσεων προκειμένου να κινηθεί ανοδικά.

Πειραιώς
Περιμένουμε η αγορά να διατηρήσει τη διάθεση των τελευταίων ημερών και σήμερα. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις και με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τα επιδόματα ανεργίας. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να διατηρήσει τη μεταβλητότητά της. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα διατηρήσει το αρνητικό πρόσημο με την πλειονότητα των επενδυτών να τηρεί στάση αναμονής.

Μεικτή εικόνα στην Ευρώπη, μετά το 6ήμερο ανοδικό σερί

Μεικτές τάσεις επικρατούν την Πέμπτη στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά από έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις, στον απόηχο των αμφιβολιών για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους. Οι επενδυτές εκφράζουν έντονες επιφυλάξεις για την υγεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, καθώς ολοένα και πληθαίνουν οι φωνές εκείνες που κάνουν λόγο για σημαντικές επιπτώσεις της ευρωπαϊκής κρίσης στην παγκόσμια ανάκαμψη.

Απώλειες 0,11% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600, μετά τα κέρδη της τάξης του 6% που συγκέντρωσε στις προηγούμενες έξι συνεδριάσεις. Στα επίπεδα των 1,2277 δολαρίων διαπραγματεύεται το ευρώ.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,33% στις 5.253 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX υποχωρεί 0,25% στις 6.175 μονάδες και στο Παρίσι ο  CAC χάνει 0,04% στις 3.674 μονάδες. Στο +0,21% το ισπανικό χρηματιστήριο.

Υπό το βάρος της έντονης φημολογίας ότι η Ισπανία προτίθεται να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, συνεδριάζει σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες, με θέμα την οικονομική πολιτική της Ε.Ε. Στην ατζέντα της συνάντησης των ηγετών των 27, θα βρεθεί η Γαλλογερμανική πρόταση για κατάθεση των προσχεδίων των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της Ε.Ε. στην Κομισιόν και το Εurogroup για προέγκριση, πριν τεθούν προς ψήφιση στα εθνικά κοινοβούλια.

Επιπλέον, οι 27 θα συμφωνήσουν πιθανότατα στην πλήρη ανεξαρτητοποίηση των εθνικών στατιστικών αρχών, ώστε να μην επαναληφθούν φαινόμενα τύπου Ελλάδας στο μέλλον. Τέλος, θετικά αντιμετωπίζεται η πρόταση για την επιβολή νέου φόρου στις τράπεζες, ώστε να χρηματοδοτηθεί ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας από δικά τους κεφάλαια, τα οποία θα χρησιμοποιούνται στο εξής σε έκτακτες καταστάσεις, χωρίς να χρειάζεται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι.

Κατά 5,3% ενισχύεται η μετοχή της BP. Το ποσό των 20 δισ. δολαρίων θα καταθέσει ο βρετανικός όμιλος σε εγγυητικό ταμείο για την ικανοποίηση των αγωγών που έχουν κατατεθεί εις βάρος μετά την καταστροφή που έχει συντελεστεί στον Κόλπο του Μεξικό από τη διαρροή πετρελαίου. Η κίνηση αυτή αποτελεί μία μικρή εγγύηση ότι η ΒΡ είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, καθώς διάχυτη είναι στη αγορά η αίσθηση ότι η εταιρεία δεν θα μπορεί να ανταπεξέλθει στις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτήν τη καταστροφή. Αυτήν την ώρα ομάδα στελεχών βρίσκεται σε συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο στο Λευκό Οίκο.

Μεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές

Μεικτή εικόνα παρουσίασαν την Πέμπτη οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, μετά από πέντε συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις κι ενώ στο επίκεντρο έχουν επανέλθει οι ανησυχίες για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, με την Ισπανία αυτή τη φορά να πρωταγωνιστεί, στον απόηχο φημών ότι «ετοιμάζεται» σχέδιο διάσωσης για τη χώρα. Οι φήμες μπορεί να διαψεύστηκαν, οι τριγμοί που ωστόσο προκάλεσαν δεν δύναται να θεωρηθούν αμελητέοι.

Απώλειες 0,3% για τον MSCI Asia Pacific, που φέτος μετρά απώλειες 4,2%, λόγω της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και των επιπτώσεων που ενδέχεται να έχει στις προσπάθειες ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Οι ανησυχίες για την Ισπανία έδωσαν ώθηση στο ιαπωνικό γιεν που βρέθηκε να ενισχύεται έναντι και των 16 κυριοτέρων νομισμάτων.

Πτώση 0,55% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.999,40 μονάδες, σημειώνοντας πτώση 0,67%. Στο +0,03% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.

Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα επικράτησαν χθες στη Wall, αφού ο Dow Jones κέρδισε 0,05% στις 10.409 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 0,06% στις 1.114 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κέρδισε 0,01% στις 2.305 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:12 - 17 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.