ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική συνέχεια περιμένουν οι ΑΧΕ- Ράλι σε Ευρώπη και Ασία, ελέω ευελιξίας γουάν

09:15 - 21 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Θετικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει και σήμερα στην εγχώρια αγορά μετά και την απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει την πολιτική της αναφορικά με το γουάν. Η απόφαση αυτή ώθησε τις ασιατικές αγορές και αναμένεται να δώσει κέρδη και στις ευρωπαϊκές μετοχές. Το ΧΑ εκτιμάται ότι θα ανοίξει επίσης ανοδικά, συνεχίζοντας την καλή πορεία της Παρασκευής.

Marfin
Το ΧΑ θα μπορούσε να διατηρήσει τη θετική του τάση για μία ακόμα συνεδρίαση αλλά με χαμηλούς όγκους. 

Πειραιώς
Η απόφαση της Κίνας να χαλαρώσει την πολιτική της αναφορικά με την ισοτιμία του γουάν έναντι του δολαρίου ώθησε τις ασιατικές αγορές και μπορεί να βοηθήσει το ΧΑ και τις άλλες ευρωπαϊκές αγορές να κερδίσουν έδαφος. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν ανοδικά λόγω της απόφασης της Κίνας να κάνει πιο ευέλικτο το γουάν. Περιμένουμε μία ακόμα ανοδική συνεδρίαση για την εγχώρια αγορά.

Πήγασος
H συνεδρίαση της Παρασκευής έδωσε στους αγοραστές και το στοιχείο του τζίρου το οποίο ήταν μια αναγκαία συνθήκη εκτόνωσης της συσσώρευσης που επιχειρούσε ο Γενικός Δείκτης κοντά στις 1.500 μονάδες. Βασική παράμετρος αυτής της κίνησης είναι η υποαπόδοση των τραπεζικών τίτλων ένδειξη σταδιακής μεταστροφής κεφαλαίων και προς άλλες κατευθύνσεις. Αργά ή γρήγορα αναμένουμε και τον τραπεζικό κλάδο να ακολουθήσει με κύριους εκφραστές την Εθνική και την Alpha bank οι οποίες παραμένουν με σημαντικές αποκλίσεις αποδόσεων. Κομβικό σημείο για την σημερινή συνεδρίαση είναι οι 1.575 μονάδες από όπου διέρχεται ο κινητός μέσος των 30 ημερών. Κλείσιμο πάνω από την εν λόγω ζώνη ενδεχομένως να ευνοήσει φαινόμενα διάχυσης της ρευστότητας σε μεγαλύτερο αριθμό μετοχών «ζωηρεύοντας» την συναλλακτική κίνηση της αγοράς. Ο στόχος σε ένα ενδεχόμενο κλείσιμο πάνω από την περιοχή αυτή επαναπροσδιορίζεται στο εύρος μεταξύ 1.700 – 1.750 μονάδων όπου και εκτιμούμε ότι οι τράπεζες θα αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην διαμόρφωση του κλίματος. Παραμένουμε αγορασμένοι σε ικανοποιητικό βαθμό και διατηρούμε την θετική άποψη για Μυτιληναίο, ΟΠΑΠ, Intralot, Motor oil, Jumbo, ΜΕΤΚΑ  καθώς και για τις τράπεζες που προαναφέραμε. Ωστόσο σε μια συνεδρίαση που θα συνοδεύεται από έντονη έξαρση και θετική διακύμανση (<4%) θα εξετάζαμε κάποια ενδεχόμενα κατοχύρωσης κερδών σε πολύ περιορισμένη έκταση.

Ισχυρή άνοδος στην Ευρώπη

Ισχυρή άνοδο καταγράφουν με την έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στον απόηχο των δεσμεύσεων της Κίνας για σταδιακή ευελιξία του γουάν. Εντυπωσιακές οι αποδόσεις των τραπεζών και του μεταλλουργικού κλάδου.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,37% στις 5.322 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 1,65% στις 6.320 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC σημειώνει κέρδη 1,77% στις 3.752 μονάδες.

Ράλι στην Ασία

Κλίμα ευφορίας επικράτησε κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο της απόφασης της Κίνας να καταστήσει πιο ευέλικτο το κινεζικό γουάν, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να βελτιώσει το καθεστώς της ισοτιμίας του. Οι ασιατικές μετοχές ανήλθαν στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα σχεδόν επτά μηνών, ενώ ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε άλμα 2,8% για να ανέλθει σε υψηλά έξι εβδομάδων.

Το κινεζικό νόμισμα διαπραγματεύεται στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα 20 μηνών έναντι του αμερικανικού δολαρίου. Η σταδιακή ευελιξία του γουάν έδωσε ώθηση και στα εμπορεύματα. Το πετρέλαιο καταγράφει κέρδη 2%, διαπραγματευόμενο κοντά στα 78,77 δολάρια.

Άνοδος 2,02% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 10.238 μονάδες, καταγράφοντας άλμα 2,43%. Στο +2,84% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στο +2,92% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.

Με οριακά κέρδη έκλεισαν την Παρασκευή οι δείκτες στη Wall, καθώς, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 10.449 μονάδες, ο S&P 500 κέρδισε 0,13% στις 1.117,38 μονάδες και ο Nasdaq σημείωσε άνοδο ύψους 0,11% στις 2.309,80 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 21 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.