ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών περιμένουν οι ΑΧΕ- Απώλειες στις ευρωαγορές

09:23 - 22 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών και απώλειες στο άνοιγμα της συνεδρίασης περιμένουν οι αναλυτές για σήμερα μετά και τα σημαντικά κέρδη που έχει καταγράψει η αγορά στις προηγούμενες συνεδριάσεις. Στην Ευρώπη το άνοιγμα αναμένεται επίσης πτωτικό. Στην Ασία οι αγορές κατέγραψαν μικτές τάσεις.

Marfin
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Beta
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών θα πρέπει να αναμένονται σήμερα.

Πήγασος

Με διάθεση κατοχύρωσης κερδών αναμένεται να ξεκινήσει η σημερινή συνεδρίαση, υποχωρώντας στο άνοιγμα προς την περιοχή των 1.575 – 1.580 μονάδων. Τα σημαντικά βραχυπρόθεσμα κέρδη των τελευταίων συνεδριάσεων και οι αποδόσεις από τα χαμηλά του Γενικού Δείκτη (1.383 - +15%) ενδεχομένως να λειτουργήσουν ως δέλεαρ κατοχύρωσης ρευστότητας αυξάνοντας μερικώς την προσφορά τίτλων. Παρόλα αυτά η τεχνική εικόνα εκτιμούμε ότι έχει βελτιωθεί δίνοντας μετά τον Μάρτιο το πρώτο αξιόπιστο σήμα εισόδου το οποίο θα λειτουργήσει ως φρένο στην πτωτική διόρθωση τουλάχιστον για την σημερινή συνεδρίαση. Ως εκ τούτου ένα πτωτικό άνοιγμα προς τις 1.575 θα μας έβρισκε αγοραστές ακόμα και με βραχυπρόθεσμη οπτική καθώς θεωρούμε ότι πολλά χαρτοφυλάκια θα αντιμετωπίσουν την σημερινή συνεδρίαση ως παράθυρο τοποθετήσεων. Σημείο αναφοράς για την εξέλιξη της τάσης αποτελεί ο συναλλακτικός όγκος καθώς στις ανοδικές συνεδριάσεις δεν παρατηρήθηκαν εξάρσεις και πιθανότατα η εξάντληση της πτώσης σε επίπεδο ημέρας να διαπιστωθεί αρχικώς από το «στέγνωμα» των συναλλαγών της αγοράς μετά το πρώτο μισάωρο.

(upd) Απώλειες στις ευρωαγορές

Δεν κατάφεραν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κρατήσουν το ανοδικό σερί των εννέα τελευταίων συνεδριάσεων. Οι μεγαλύτεροι δείκτες στις ευρωαγορές υποχωρούν με βαρίδι τον τραπεζικό κλάδο, μετά την υποβάθμιση της BNP Paribas από τη Fitch, που αναζωπύρωσε τις ανησυχίες για επιδείνωση της κρίσης χρέους στην Ευρώπη.

Ειδικότερα, στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί κατά 0,51% στις 5.172 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,09% στις 6.287 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC καταγράφει απώλειες 0,41% στις 3.720 μονάδες.

Ο δείκτης Stoxx 600 υποχωρεί 0,5%. Ο δείκτης MSCI Asia Pacific σημείωσε πτώση 0,8%. Τα παράγωγα του S&P σημειώνουν οριακή άνοδο.

Πτωτικά έναντι του δολαρίου κινείται το ευρώ, διαπραγματευόμενο οριακά πάνω από τα 1,23 δολάρια – συγκεκριμένα στα 1,2309 δολάρια - κι ενώ χθες αναρριχήθηκε πάνω από τα επίπεδα των 1,24 δολαρίων. Απώλειες για το κινεζικό γουάν, που κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα από το Δεκέμβριο του 2008, καθώς έντονες είναι οι φήμες ότι η κίνηση της Κίνας για ευέλικτο νόμισμα δεν θα είναι προς μια κατεύθυνση.

Υποχωρούν σήμερα οι τράπεζες, με οδηγό την BNP Paribas. Η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα σημειώνει απώλειες 2,3% μετά την υποβάθμιση από τη Fitch. Ο διεθνής οίκος υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική διαβάθμιση της τράπεζας κατά μία βαθμίδα, σε ''AA-'' από AA, με σταθερές προοπτικές.

Η ανταγωνίστρια Societe Generale υποχωρεί κατά 3,3% και η Barclays σημειώνει πτώση της τάξης του 1,3%.

Η Aegon, η ολλανδική ασφαλιστική, στην οποία ανήκει η αμερικανική Transamerica, καταγράφει απώλειες της τάξης του 2%, καθώς ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να πουλήσει ασφαλιστική μονάδα της.

Ανοδος 1,5% για τη Lufthansa μετά την αναβάθμιση της μετοχής σε ''overweight'' από ''neutral'' από τη JPMorgan.

Η Air France ενισχύεται 1,8% μετά την αναβάθμιση της μετοχής από τη JPMorgan σε “overweight” από “underweight.”

Στα μακροοικονομικά νέα της ημέρας, αναπάντεχη βελτίωση παρουσίασε το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία τον Ιούνιο, με τον δείκτη του ινστιτούτου Ifo να ενισχύεται στις 101,8 μονάδες, έναντι των 101,5 μονάδων το Μάιο. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για πτώση του δείκτη στις 101,2 μονάδες.


Τελευταία τροποποίηση στις 11:32 - 22 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.