ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν αποκλείεται συνέχιση των πιέσεων στο ΧΑ- Οριακή άνοδος στην Ευρώπη- Ισχυρές απώλειες στην Ασία

09:21 - 25 Ιουν 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd 2) Οι ανησυχίες για την πορεία της ελληνικής οικονομίας έχουν επιστρέψει και σε συνδυασμό με το μπαράζ των υποβαθμίσεων των ξένων οίκων οι οποίοι με τις εκθέσεις τους συντηρούν και αναπαράγουν τις ανησυχίες, οδηγούν το ΧΑ σε χαμηλότερα επίπεδα. Οι πωλήσεις ομολόγων αύξησαν τα spreads και πίεσαν περαιτέρω τον τραπεζικό κλάδο.

Η προσπάθεια της αγοράς να κατακτήσει τις 1.600 μονάδες δεν καρποφόρησε αφού οι ξένοι επέστρεψαν και πίεσαν τις μετοχές με τις πωλήσεις τους. Σε τρεις συνεδριάσεις ο γενικός δείκτης έχει χάσει 8% συνολικά.

Πληροφορίες από το εξωτερικό σημειώνουν πως οι ξένοι την αντίδραση της αγοράς από τα χαμηλά και κυρίως δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την αντίδραση. Έτσι στελέχη της αγοράς φοβούνται πιθανό νέο κύμα πωλήσεων από το εξωτερικό που πιέσει περαιτέρω τις μετοχές. 

Marfin
Παρά το γεγονός ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί μία τεχνική αντίδραση μετά τις απώλειες ύψους 8% συνολικά στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις η αγορά πιθανότατα θα διατηρήσει το αρνητικό της πρόσημο. 

Proton
Oι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς ανοδικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για το ΑΕΠ στις ΗΠΑ και στα στοιχεία του δείκτη εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά.

Πειραιώς
Θα μπορούσαμε να δούμε μία θετική συνεδρίαση μετά από τρεις συνεχόμενες πτωτικές.

Πήγασος
Στο κατώτατο επιτρεπτό τεχνικά επίπεδο έχει κατέλθει ο Γενικός Δείκτης από τις έντονες και απότομες διορθωτικές τάσεις των προηγούμενων τριών συνεδριάσεων χωρίς ωστόσο να παρατηρηθεί κάποια αυξημένη μεταβολή στον συναλλακτικό όγκο που θα αποτελούσε ένδειξη για κάποια μεγαλύτερη διόρθωση σε μέγεθος. Η καθήλωση της αγοράς κοντά στα χαμηλά έτους και η ομοβροντία αρνητικών εκθέσεων διεύρυναν την διάθεση κατοχύρωσης κερδών η οποία πλέον απειλεί να βάλει τέλος στην απόπειρα ανόδου από τις 1.383 μονάδες. Επίσης, η αστοχία διάσπασης της χρονοσειράς των 30 ημερών επέτεινε κάπως την αύξηση της προσφοράς με κλείσιμο θέσεων στην λογική της περικοπής ζημιών βραχυπρόθεσμων θέσεων από χαρτοφυλάκια που έχουν περισσότερο τεχνικό προσανατολισμό. Οι αποτιμήσεις είναι επιεικώς συμπιεσμένες και παρά την αποφόρτιση της πτωτικής εικόνας από το ανοδικό διάλειμμα των προηγούμενων ημερών εμμένουμε στην άποψη των κεφαλαιοποιήσεων ευκαιρίας της Ελληνικής αγοράς. Σε συνέχιση της πτωτικής κίνησης προς τις 1.450 μονάδες θα παραμείνουμε αγοραστές στις βασικές μας επιλογές καθώς εκτιμούμε ότι οι τα κίνητρα των πωλητών έχουν περισσότερο ψυχολογικές παρορμήσεις αγνοώντας την εσωτερική αξία των εταιριών.

Beta
Η αγορά παραμένει στάσιμη. Κάποια διεθνή νέα μπορεί να αποτελέσουν καταλύτες για τη σημερινή συνεδρίαση.

Οριακή άνοδος στην Ευρώπη

Μικρά κέρδη καταγράφουν στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωπαϊκές αγορές και μετά τις ισχυρές απώλειες που καταγράφηκαν μια ημέρα νωρίτερα. Ο τραπεζικός κλάδος δείχνει να κερδίζει έδαφος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,29% στις 5.114 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει κέρδη 0,17% στις 6.125 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC κερδίζει 0,16% στις 3.560 μονάδες.

Ισχυρές απώλειες στις ασιατικές αγορές

Με σημαντική υποχώρηση αποχαιρέτησαν την εβδομάδα οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες σε διάστημα τριών εβδομάδων, στον απόηχο του αρνητικού κλίματος που επικράτησε χθες στη Wall. «Βαρίδι» οι απογοητευτικές προβλέψεις για τα κέρδη των αμερικανικών εταιρειών. Έντονες οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης. Πτώση 1,6% για τον MSCI Asia Pacific. Τέσσερις μετοχές υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν.

Το ιαπωνικό νόμισμα αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα δύο εβδομάδων έναντι του ευρώ, εν μέσω έντονης φημολογίας ότι η Σύνοδος της G20 στο Τορόντο του Καναδά το σαββατοκύριακο δεν πρόκειται να λάβει αποφάσεις αντιμετώπισης της ευρωπαϊκής κρίσης. Στα 110,14 γιεν το ευρώ, από 110,52 γιεν μια ημέρα νωρίτερα.

Πτώση 1,42% για τον Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στις 9.737 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες 1,92%. Στο -0,60% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στο -1,09% ο δείκτης CSI 300 στην Κίνα.

Έντονες ρευστοποιήσεις χθες στη Wall, αφού ο Dow Jones υποχώρησε 1,4% στις 10.153 μονάδες, ο S&P 500 έχασε 1,7% στις 1.074 μονάδες, ενώ ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 1,6% στις 2.217 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:30 - 25 Ιουν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.