ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πτωτικό άνοιγμα αναμένουν οι ΑΧΕ- Απώλειες αλά ισπανικά στην Ευρώπη- Σε χαμηλά τριών εβδομάδων η Ασία

09:20 - 01 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Πτωτικό άνοιγμα αναμένεται σήμερα στο ελληνικό χρηματιστήριο, μετά τις μεγάλες απώλειες τόσο στη Wall Street χθες, όσο και σήμερα στα ασιατικά χρηματιστήρια. Την αγορά αναμένεται να «σκιάσει» η χθεσινή προειδοποίηση της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της αξιολόγησης της Ισπανίας.

Proton
Πτωτικό αναμένεται το άνοιγμα σήμερα στις ευρωπαϊκές αγορές, με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στα μακροοικονομικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη. Πτωτική αναμένεται η έναρξη και στην εγχώρια αγορά.

Marfin
Παρά την ισχυρή άνοδο κατά την έναρξη της συνεδρίασης το ελληνικό χρηματιστήριο έκλεισε τελικά χθες σταθεροποιητικά. Στο επίκεντρο βρέθηκε ο τραπεζικός κλάδος και οι φήμες για την ΕΤΕ, που αργότερα ωστόσο διαψεύστηκαν. Συσσώρευση στα τρέχοντα επίπεδα αναμένεται για τη σημερινή συνεδρίαση.

Beta
Το αρνητικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές και οι προσπάθειες για window dressing θα επηρεάσουν την αγορά.

Πήγασος
Σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών αναμένεται να ανοίξει η εγχώρια αγορά μετά την  αποτυχημένη απόπειρα ανοδικής διόρθωσης η οποία μάλιστα κατέληξε στο έβδομο συνεχόμενο αρνητικό κλείσιμο για το Γενικό Δείκτη. Η νευρικότητα είναι έκδηλη στην εγχώρια αγορά με τους πωλητές να έχουν τον πρώτο λόγο στον έλεγχο της τάσης αλλά και των ειδήσεων. Η απειλή υποβάθμισης της Ισπανίας, τα μέτρια μακροοικονομικά στοιχεία και η πτωτική τάση των ξένων αγορών αποδυνάμωσαν κάποια θετικά νέα τα οποία είχαν αρχίσει να τιμολογούνται στην Ελληνική αγορά. Τεχνικά η υποχώρηση προς τις 1.415 μονάδες εκτιμούμε ότι είναι το πιθανότερο ενδεχόμενο για την έναρξη της συνεδρίασης με προοδευτική σταθεροποίηση της αγοράς προς το χθεσινό κλείσιμο. Η εκτίναξη του όγκου στα 115 εκ. ευρώ θα κριθεί σήμερα ως προς την ποιότητα των εισροών αφού η εως τώρα πορεία της αγοράς δεν έχει δικαιώσει μεσοπρόθεσμες διακρατήσεις με ότι αυτό συνεπάγεται για την επενδυτική τακτική όσων κινούνται γύρω από τοποθετήσεις ελληνικών μετοχών.
Επισημαίνουμε πάντως ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση το εύρος των ανοικτών συμβολαίων στον FTSE-20 μειώθηκε κατά 12% φαινόμενο το οποίο συνήθως αποτελεί ένδειξη εξισορρόπησης της αγοράς .

Απώλειες αλά ισπανικά στην Ευρώπη

Ασφυκτικές πιέσεις παρατηρούνται κατά την πρώτη συνεδρίαση του τρίτου τριμήνου στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, υπό το βάρος της χθεσινής απειλής της Moody’s για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ισπανίας.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 1,40% στις 4.897 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX χάνει 1,21% στις 5.893 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC-40 καταγράφει απώλειες 1,79% στις 3.381 μονάδες. Στο -1,97% το ισπανικό χρηματιστήριο.

Σε χαμηλά τριών εβδομάδων η Ασία

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, «παίρνοντας πάσα» από την απογοητευτική εικόνα της Wall, με τον MSCI Asia Pacific να σημειώνει τη μεγαλύτερη υποχώρηση σε διάστημα μεγαλύτερο των τριών εβδομάδων, εν μέσω πληθώρας αρνητικών μαντάτων.

Το κλίμα «βάρυνε» τόσο η απειλή της Moody’s για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ισπανίας, όσο και η πτώση για δεύτερο συνεχή μήνα του δείκτη μεταποίησης της Κίνας. Στο επίκεντρο νέοι φόβοι για την ευρωπαϊκή κρίση χρέους, αλλά και αμφιβολίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Πτώση 1,6% για τον MSCI Asia Pacific Index που κατέγραψε τη μεγαλύτερη βουτιά από τις 7 Ιουνίου. Από τα υψηλά έτους της 15ης Απριλίου ο δείκτης μετρά απώλειες 14%.

Απώλειες 1,55% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Ο Nikkei 225 έκλεισε στο -2,04%. Στο -1,01% ο CSI 300 στην Κίνα.

Με σημαντικές απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού στο -0,98% κινήθηκε ο Dow Jones, ο οποίος διαμορφώθηκε στις 9.771 μονάδες, με απώλειες 1,01% έκλεισε ο S&P 500 στις 1.030,54 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στο -1,22% στις 2.109 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:40 - 01 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.