ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ούτε 5,5 εκατ. ευρώ την ώρα δεν γίνονται στο Χ.Α. - Χαμόγελα στις διεθνείς αγορές

15:37 - 12 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Mε οριακές διακυμάνσεις κινείται η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής, εν αναμονή των αποτελεσμάτων του stress test των τραπεζών και της αυριανής έκδοσης εντόκων γραμματίων. Ήδη, η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας διαψεύδει πληροφορίες ότι προτίθεται να προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, καθώς, όπως λέει, διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια. Εθνική, Alpha και Eurobank κινούνται σε θετικό πρόσημο με ελεγχόμενα κέρδη, χωρίς υπερβολές, καταδεικνύοντας την στάση αναμονής των επενδυτών.

 Κάποιες εντολές αγορών έχουν βγει στα ΕΛΠΕ, την Motor Oil, την MIG, τον ΟΠΑΠ και τον Τιτάνα. Οι συναλλαγές αποτελούν το κλειδί για τη συνέχεια, σχολιάζουν οι αναλυτές, καθώς ο τζίρος «μετά βίας» ξεπερνά τα 27,6 εκατ. ευρώ, υπενθυμίζοντας ότι ο πιο χαμηλός τζίρος παρατηρήθηκε την περασμένη Δευτέρα, στα επίπεδα των 38 εκατ. ευρώ.

(upd) Ανοδος σε Wall και Ευρώπη

Ελαφρώς ανοδικά κινούνται στο άνοιγμα οι δείκτες στην αμερικανική κεφαλαιαγορά, εν αναμονή της έναρξης των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου. Ο Dow Jones ενισχύεται 0,12% στις 10.211 μονάδες. Ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,46% στις 2.207 μονάδες και ο S&P 500 κινείται σταθεροποιητικά στις 1078 μονάδες.

Ισχυρά κέρδη σημειώνει ο τεχνολογικός κλάδος. Στο +1,7% βρίσκεται η Microsoft και στο +1,4% η Hewlett Packard.

Ανοδικά κινούνται μετά από μια συνεδρίαση έντονης μεταβλητότητας οι κυριότεροι δείκτες στις ευρωαγορές, με 'οδηγό' την BP. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,97% στις 5.183 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,77% στις 6.112 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,93% στις 3.588 μονάδες.

Ανοδος 0,8% για τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600. Την περασμένη εβδομάδα ο δείκτης έκλεισε με κέρδη 5,4%, ήτοι η καλύτερη – σε εβδομαδιαία βάση – επίδοση σε διάστημα ενός έτους. Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε για πρώτη φορά μετά από τρεις μέρες κερδών, καταγράφοντας πτώση 0,3%.

Τα stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα βρεθούν στο επίκεντρο των συναντήσεων των υπουργών Οικονομικών Eurogroup και Ecofin, σήμερα (Δευτέρα 12 Ιουλίου) και αύριο (Τρίτη 13 Ιουλίου). Πριν από λίγες ημέρες, η Επιτροπή των Ευρωπαϊκών Αρχών Τραπεζικής Εποπτείας (CEBS) αποκάλυψε ότι θα δοκιμαστούν οι κεφαλαιακές αντοχές 91 τραπεζών της ΕΕ μέσα από τεστ που θα περιλαμβάνουν υποθετικά σενάρια για επιδείνωση του οικονομικού και του επενδυτικού κλίματος.

Στο +5,5% η μετοχή της BP. Η πετρελαιοκηλίδα στον Κόλπο του Μεξικού που προκλήθηκε από την έκρηξη σε πλατφόρμα άντλησης της BP έχει κοστίσει μέχρι τώρα στη βρετανική πετρελαϊκή εταιρία 3,5 δισ. δολάρια, ανακοίνωσε εκπρόσωπός της σήμερα και πρόσθεσε πως η τοποθέτηση ενός νέου συστήματος που θα περιορίσει τη διαρροή "εξελίσσεται σύμφωνα με τις προβλέψεις".

Από τα τέλη Απριλίου, όταν σημειώθηκε η έκρηξη, ως σήμερα έχουν περισυλλεγεί 749.100 βαρέλια πετρελαίου, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της BP. Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσίευμα της Sunday Times, η BP βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Apache, για την πώληση περιουσιακών στοιχείων ύψους έως και 12 δισ. δολαρίων. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατάθεση προσφοράς φέρεται να εξετάζει και η Exxon Mobil.

Ανοδος 0,6% για την Qualcomm Inc., μετά την προσθήκη της μετοχής από την Goldman Sachs στη λίστα  “conviction buy” , λόγω της ανάπτυξης στην αγορά smartphone.

Η Zodiac Aerospace ενισχύεται κατά 3,8%, μετά την απόρριψη της προσφοράς εξαγοράς από την Safran SA.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 12 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.