ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό άνοιγμα αναμένουν οι ΑΧΕ- Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές- Σε υψηλά τριών εβδομάδων η Ασία

09:27 - 14 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Μετά την επιτυχημένη κατά γενική ομολογία δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου και μετά από μια πολύ καλή χθεσινή συνεδρίαση, ανοδικά αναμένεται να κινηθεί σήμερα η εγχώρια αγορά. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί και πάλι ο τραπεζικός κλάδος, κάτι το οποίο αναμένεται να διατηρηθεί έως στις 23 Ιουλίου, ημέρα δημοσιοποίησης των αποτελεσμάτων των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Marfin
Στον απόηχο της χθεσινής δημοπρασίας εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου θα κινηθεί η εγχώρια αγορά. Τα θετικό κλίμα αναμένεται να διατηρηθεί. Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος θα βρεθεί και πάλι ο τραπεζικός κλάδος.

Proton
Μετά από έξι συνεχείς συνεδριάσεις στο πράσινο, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν και σήμερα να κινούνται ανοδικά, με το βλέμμα των επενδυτών να στρέφεται στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις που ανακοινώνονται αργότερα σήμερα στις ΗΠΑ, καθώς και τα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη. Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται και για την εγχώρια αγορά.

Eurobank
Αναμένεται ανοδικό άνοιγμα στην εγχώρια αγορά.

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Σε θετικό έδαφος κινούνται την Τετάρτη οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων έξι ανοδικών συνεδριάσεων, στον απόηχο του κλίματος αισιοδοξίας που δημιούργησαν τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της Intel.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 ενισχύεται 0,16% στις 5.279 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX κερδίζει 0,46% στις 6.220 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC σημειώνει κέρδη 0,29% στις 3.648 μονάδες.

Σε υψηλά τριών εβδομάδων η Ασία

Κλίμα ευφορίας επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, μετά το χθεσινό ράλι τόσο των ευρωπαϊκών αγορών όσο και των αμερικανικών δεικτών, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ιδιαίτερα αισιόδοξοι για την πορεία της ανάκαμψης, μετά τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα της Alcoa και της Intel για το δεύτερο τρίμηνο. «Σαν να μην έγινε ποτέ» η αίσθηση που άφησε στις αγορές, η υποβάθμιση της Πορτογαλίας από τη Moody’s.

Θετική επίδραση στα ισχυρά κέρδη των ασιατικών αγορών η ανάπτυξη –ρεκόρ κατά 18,1% της οικονομίας της Σιγκαπούρης στο πρώτο εξάμηνο του 2010.

Κέρδη 1,3% για τον MSCI Asia-Pacific που ανήλθε στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου. Μόλις 96 από τις 838 μετοχές του δείκτη κινήθηκαν πτωτικά.

Άνοδος 1,91% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Άλμα 2,71% για τον Nikkei 225. Στο +1,35% ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ και στο +0,70% ο CSI 300  στην Κίνα.

"Ράλι" σημείωσαν χθες οι δείκτες στην αμερικανική αγορά, με το Dow Jones να ενισχύεται κατά 1,44% στις 10.363 μονάδες, το Nasdaq να σημειώνει άνοδο 2,01% στις 2.242 μονάδες, ενώ και ο S&P 500 να καταγράφει κέρδη, της τάξης του 1,5%, στις 1.095 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:50 - 14 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.