ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Τα βλέμματα στις τράπεζες- Απώλειες αλά ιρλανδικά στα ευρωπαϊκά ταμπλό- Μεικτά πρόσημα στην Ασία

09:25 - 19 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Στις τράπεζες θα παραμείνουν τα βλέμματα των επενδυτών μετά την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά της ΑΤΕ και του ΤΤ, ενώ στα χρηματιστηριακά γραφεία αναμένουν νέες πρωτοβουλίες και νέες εξελίξεις που θα αλλάξουν το τραπεζικό τοπίο. Τα σενάρια αυτά έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον για το ΧΑ και κυρίως για τις τραπεζικές μετοχές και οι αναλυτές εκτιμούν πως αυτή η τάση θα διατηρηθεί και την τρέχουσα εβδομάδα.

Marfin
Η προσφορά της Τράπεζας Πειραιώς επαναφέρει το χαμένο ενδιαφέρον στο ΧΑ και ξαναφέρνει τις φήμες για το τι θα πράξουν οι άλλοι μεγάλοι παίκτες. Από την άλλη λόγω της ανόδου της προηγούμενης εβδομάδος και ειδικά στις τράπεζες κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν. Η σταθεροποίηση του όγκου σε ικανοποιητικά επίπεδα είναι αυτό  που ζητάμε για την αγορά. Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα. Περιμένουμε αδύναμο άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Πειραιώς
Τα αποτελέσματα των αμερικανικών τραπεζών για το δεύτερο τρίμηνο και τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών την Παρασκευή θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών αυτή την εβδομάδα. Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να συνεχίσει την αντίδρασή της ενόψει των stress tests.

Απώλειες αλά ιρλανδικά στα ευρωπαϊκά ταμπλό

Με αρνητικά πρόσημα υποδέχονται τη νέα χρηματιστηριακή εβδομάδα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, μετά την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας σε Aα2 από Aa1 της Ιρλανδίας, από το διεθνή οίκο αξιολόγησης Moody’s. Αδύναμος ο τραπεζικός κλάδος, με το βλέμμα των επενδυτών στα stress tests, τα αποτελέσματα των οποίων ανακοινώνονται την Παρασκευή 23 Ιουλίου.

Στο Λονδίνο ο δείκτης FTSE 100 υποχωρεί 0,72% στις 5.122 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX χάνει 0,26% στις 6.025 μονάδες και στο Παρίσι ο δείκτης CAC σημειώνει απώλειες 0,55% στις 3.481 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτά πρόσημα καταγράφηκαν στην έναρξη της νέας χρηματιστηριακής εβδομάδας στις ασιατικές αγορές, καθώς εξακολουθούν να «βαραίνουν» οι ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης κι ενώ βρισκόμαστε εν μέσω περιόδου ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων και συγκεκριμένα αυτών του δευτέρου τριμήνου.

Απώλειες 1,1% για τον MSCI Asia Pacific που οδεύει προς τις μεγαλύτερες απώλειες από την 1η Ιουλίου. Πάνω από δύο μετοχές του δείκτη υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν. Από τις αρχές του έτους ο δείκτης έχει απωλέσει 6,3%.

Πτώση 0,98% για το Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ. Κέρδη 2,28% για τον δείκτη CSI 300 στην Κίνα. Απώλειες 0,19% για τον Taiex στην Ταιβάν και 0,37% για τον Kospi στη Ν. Κορέα.

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα τουλάχιστον τριών εβδομάδων έκλεισαν οι δείκτες στη Wall, με τον Dow Jones μια ‘ανάσα’ πάνω από το ψυχολογικό όριο των 10.000 μονάδων.  Οι απώλειες της Παρασκευής ξεπέρασαν το 2,5%, με τον Dow Jones να κλείνει στο – 2,52% στις 10.098 μονάδες, ενώ η εβδομαδιαία πτώση του δείκτη έφτασε το 1%. Ο Nasdaq σημείωσε απώλειες κατά 3,11% στις 2.188 μονάδες και ο S&P υποχώρησε κατά 2,88% στις 1065 μονάδες, ενώ οι εβδομαδιαίες απώλειες άγγιξαν το 0,5%. Με ισχυρές απώλειες έκλεισαν και οι ευρωαγορές.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:38 - 19 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.