ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τάση από Ευρώπη στο ΧΑ- Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές- Μεικτά πρόσημα στην Ασία

09:20 - 21 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Ανοδικό άνοιγμα αναμένουν οι αναλυτές για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς εκτιμούν πως το θετικό άνοιγμα που αναμένεται στην Ευρώπη θα επηρεάσει και την εγχώρια αγορά. Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα και σήμερα στα αποτελέσματα που θα ανακοινωθούν από αμερικανικές εταιρείες.

Proton Bank
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα ακολουθώντας τα κέρδη της Wall Street, με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα (Morgan Stanley, The Coca Cola Company) και στα στοιχεία για τα στεγαστικά δάνεια στις ΗΠΑ. Περιμένουμε θετικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά. 

Marfin
Η αγορά πιθανότατα θα συσσωρεύσει γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Οι τράπεζες θα βρεθούν στο επίκεντρο.

Eurobank
Εν μέσω νευρικότητας στις διεθνείς αγορές είναι δύσκολο να διαβλέψουμε μία καθαρή βραχυπρόθεσμη κατεύθυνση. Η ανθεκτικότητα της αμερικανικής αγοράς μπορεί να βοηθήσει την Ευρώπη σήμερα.

Πήγασος
Η έντονη πίεση που εκδηλώθηκε ως αποτέλεσμα της καταγραφής βραχυπρόθεσμων κερδών εκτιμούμε ότι θα τύχει κάποιας εξομάλυνσης κατά την σημερινή συνεδρίαση. Αν και η ένταση των πωλήσεων ήταν σταθερή σε όλη την διάρκεια της ημέρας η μεγάλη υποχώρηση που παρατηρήθηκε σε τραπεζικούς τίτλους ενδεχομένως να ενδεχομένως να ενεργοποιήσει ζωηρότερα αγοραστικά αντανακλαστικά, ειδικά αν στο ξεκίνημα των συναλλαγών η αγορά συνεχίσει να υποχωρεί προς τις 1.560 μονάδες. Σε αυτό το επίπεδο εκτιμούμε ότι υπάρχουν καλές πιθανότητες ανάληψης βραχυπρόθεσμων θέσεων στους τίτλους της Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα και Eurobank με στόχο την ζώνη των 1.600 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση –ξεκινώντας την συνεδρίαση από τις 1.600 μονάδες- θα ήμασταν πιο συντηρητικοί σε ότι αφορά την βραχυπρόθεσμη τακτική αναμένοντας ενδείξεις εκτόνωσης της προσφοράς. Η ρηχή εγχώρια ειδησεογραφία ενδεχομένως να αυξήσει το βαθμό συσχέτισης με τις ξένες αγορές οι οποίες εκτός από την τιμολόγηση των χθεσινών αποτελεσμάτων αναμένουν τα μεγέθη του β’ τριμήνου από Coca Cola (17:00) και Wells Fargo (15:00). Μετά την χθεσινή διόρθωση η αγορά δεν αποκλείεται να κινηθεί συσσωρευτικά «χωνεύοντας» το πρόσφατο ράλι πριν την επόμενη εκτόνωση. Μέχρι τώρα οι ημερήσιες διακυμάνσεις του ράλι ήταν ήπιες και αυτό βοηθά τον περιορισμό των πιέσεων. Ωστόσο σε ενδεχόμενη διάσπαση του κινητού μέσου των 30 ημερών (1.520 μονάδες) θα μετριάσουμε το βαθμό έκθεσης στην αγορά με στόχο την επαναγορά μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα.

Ισχυρή άνοδος στις ευρωαγορές

Σημαντικά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τον τεχνολογικό κλάδο να ηγείται της ανόδου, στον απόηχο των εντυπωσιακών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε η Apple.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 1,51% στις 5.216 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 1,43% στις 6.052 μονάδες μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC σημειώνει κέρδη 1,80% στις 3.531 μονάδες.

Μεικτά πρόσημα στην Ασία

Μεικτές τάσεις καταγράφηκαν στις ασιατικές αγορές, μετά τα ξαφνικά χθεσινά κέρδη της Wall κι ενώ τα ενθαρρυντικά αποτελέσματα β’ τριμήνου της Apple επανέφεραν τα χαμόγελα στους κόλπους των επενδυτών, μετά την απογοήτευση που πήραν από τη Goldman Sachs. Κέρδη 0,1% για τον MSCI Asia.

Το δικό της δρόμο, μακριά από τα θετικά πρόσημα των υπόλοιπων ασιατικών αγορών, ακολούθησε η Ιαπωνία που έκλεισε με απώλειες. Το ιαπωνικό γεν ενισχύεται έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, στον απόηχο της εντεινόμενης φημολογίας ότι τα αποτελέσματα των stress tests των ευρωπαϊκών τραπεζών θα αναδείξουν την ανάγκη για αυξήσεις κεφαλαίων σε αρκετά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Απώλειες 0,35% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,23% έκλεισε ο Nikkei 225. Κέρδη 0,55% για τον δείκτη Hang Seng στο Χονκγ Κονγκ και άνοδος 0,59% για τον CSI 300 στην Κίνα.

Ασπροπρόσωπη βγήκε και πάλι χθες η Wall, αντιστρέφοντας το αρνητικό κλίμα προς το τέλος της συνεδρίασης. Ο Dow Jones κέρδισε 0,75% στις 10.230 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,10% στις 2.222 μονάδες, ενώ ο S&P 500 ενισχύθηκε 1,14% στις 1.083 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:55 - 21 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.