ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Διυπουργική και stress tests στο επίκεντρο- Σε υψηλά μηνός οι ασιατικές αγορές- Σταθεροποιητικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:31 - 23 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Τα βλέμματα των επενδυτών σήμερα θα παραμείνουν στραμμένα στις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο. Από τη μία η συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής και από την άλλη οι ανακοινώσεις για τα stress tests αναμένεται να μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών. Τα σενάρια που κυκλοφορούν αρκετά. Η διυπουργική θα κρίνει την πρόταση του κ.Σάλλα, ενώ θα πρέπει να πάρει και αποφάσεις που θα κρίνουν το μέλλον της ΑΤΕ Bank. Τα stress tests έγιναν πιο σκληρά για τις ελληνικές τράπεζες και οι φήμες για το ποιες περνάνε και ποιες όχι πολλές. Φήμες ανέφεραν πως η ΑΤΕ Bank δεν περνάει τα stress tests.

Σε επίπεδο συνεδρίασης οι αναλυτές εκτιμούν πως μπορεί να συνεχιστεί η άνοδος στο ΧΑ αν και θεωρούν πως σήμερα θα υπάρξει αύξηση της μεταβλητότητας. Στην Ευρώπη το άνοιγμα αναμένεται σταθεροποιητικό και στην Ασία επικράτησαν ανοδικές τάσεις. 

Marfin
Η αγορά θα μπορούσε να διατηρήσει τα θετικά της σημάδια αλλά σε μικρότερη ένταση ενόψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των stress tests που θα γίνει σήμερα. Οι τράπεζες αναμένεται να βρεθούν για μία ακόμα φορά στο επίκεντρο. 

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά σήμερα. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε συνεδρίαση μεταβλητότητας λόγω και των stress tests των τραπεζών που ανακοινώνονται σήμερα μετά το κλείσιμο. 

Beta
Η αγορά παραμένει θετική λόγω και των καλών νέων.

Πειραιώς
Το ενδιαφέρον σήμερα θα διατηρηθεί στις τράπεζες και θα κρατήσει την αγορά τουλάχιστον στα τρέχοντα επίπεδα κατά την άποψή μας.

Eurobank
Όλα τα βλέμματα είναι στα stress tests επειδή ανακοινώνονται σήμερα μετά το κλείσιμο της αγοράς.

Πήγασος
Σε ανοδικό κανάλι αναμένουμε να διατηρηθεί η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά και κατά τη σημερινή συνεδρίαση καθώς το θετικό κλίμα που επικρατεί στις διεθνείς αγορές, σε συνδυασμό με τις θετικές ενδείξεις από τα stress tests των ελληνικών τραπεζών θα διατηρήσουν ζωηρό τον ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Ταυτόχρονα, η έλλειψη οικονομικών αποτελεσμάτων δεικτοβαρών εταιριών και μακροοικονομικών στοιχείων τόσο στην Αμερική όσο και την Ευρωζώνη θα έχει ως αποτέλεσμα το ενδιαφέρον να μείνει προσηλωμένο στην ειδησεογραφία που αφορά στον τραπεζικό κλάδο. Η παραπάνω εξέλιξη ενδεχομένως να περιορίσει σημαντικά το επενδυτικό ενδιαφέρον για τις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις, αφήνοντας ένα μικρό παράθυρο για επιμέρους διαφοροποιήσεις. Τεχνικά, η σημερινή αντίσταση για το Γενικό Δείκτη τοποθετείται στις 1.640 μονάδες, σημείο στο οποίο βρίσκεται η πρόσφατη προηγούμενη κορυφή. Τέλος, απορρόφηση της προσφοράς και κλείσιμο πάνω από τα εν λόγω επίπεδα τιμών θα αφήσουν θετικές παρακαταθήκες και για την ερχόμενη εβδομάδα.

Σε υψηλά μηνός οι ασιατικές αγορές- Σταθεροποιητικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μηνός ανήλθαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, εν μέσω μπαράζ θετικών επιχειρηματικών ειδήσεων, μετά τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ. Κέρδη 1,7% για τον MSCI Asia Pacific.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των stress tests 91 ευρωπαϊκών τραπεζών. Σήμερα η μέρα της κρίσης. Το ευρώ υποχωρεί έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα, ελέω αυξημένης νευρικότητας. Στα 1,2883 δολάρια.

Κέρδη 1,92% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Άλμα 2,28% για τον Nikkei 225. Στο +1,09% ο Hang Seng. Άνοδος μόλις 0,05% για τον CSI 300 στην Κίνα.

Πάνω από τα 79 δολάρια, στο υψηλότερο επίπεδο σε διάστημα 11 εβδομάδων διαπραγματεύεται το αργό.

Ξέφρενο «ράλι» κατέγραψε χθες η Wall, με φόντο τα ενθαρρυντικά εταιρικά αποτελέσματα και μακροοικονομικά στοιχεία. Ειδικότερα, ο Dow Jones ενισχύθηκε κατά 1,99% στις 10.321 μονάδες, ο Nasdaq κέρδισε 2,68% στις 2.246 μονάδες και ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,25% στις 1.094 μονάδες.

Πάρτι και στην Ευρώπη. Αναλυτικά, στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο FTSE 100 ενισχύθηκε 1,90% στις 5.313 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο DAX κέρδισε 2,53% στις 6.142 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο CAC σημείωσε κέρδη 3,05% στις 3.600 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:06 - 23 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.