ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΧΑ: Η ειδησεογραφία συμβάλλει στη βελτίωση του κλίματος- Κέρδη στις ευρωαγορές, μετά τα stress tests- Σε θετικό έδαφος η Ασία

09:30 - 26 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Θετικό κλίμα αναμένεται να επικρατήσει στο άνοιγμα τόσο των ευρωπαϊκών αγορών όσο και της ελληνικής αγοράς. Τα αποτελέσματα των stress tests φαίνεται πως θα ικανοποιήσουν τους επενδυτές. Στην Ελλάδα το γεγονός ότι οι εγχώριες τράπεζες πέρασαν εύκολα τη δοκιμασία αναμένεται να επηρεάσει θετικά τις τιμές των τραπεζών.

Την ίδια ώρα πληροφορίες για αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς με συμμετοχή ξένων αλλά και δημοσιεύματα για μείωση της φορολογίας στα κέρδη προς διανομή ενδέχεται να επηρεάσουν επίσης θετικά το ΧΑ και κυρίως συγκεκριμένες μετοχές.

Marfin
Περιμένουμε οι τράπεζες να κυριαρχήσουν στην επικαιρότητα μετά και τα αποτελέσματα των stress tests, ενώ και η ΔΕΗ θα μπορούσε να βρεθεί στο επίκεντρο. Επιπλέον δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Κυβέρνηση εξετάζει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές για τα κέρδη προς διανομή και αυτή η είδηση θα μπορούσε να δώσει αντίδραση στις μετοχές με υψηλή μερισματική απόδοση όπως ο ΟΠΑΠ και η Motor Oil.

Proton Bank
Οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν υψηλότερα σήμερα. Περιμένουμε θετικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με τον τραπεζικό κλάδο να βρίσκεται στο επίκεντρο καθώς σχεδόν όλες οι μεγάλες τράπεζες πέρασαν εύκολα τα stress tests.

Eurobank
Ανοδικό άνοιγμα αναμένεται στην Ευρώπη και στην Ελλάδα.

Beta
Οι αγορές αναμένεται να κινηθούν σε υψηλότερα επίπεδα σήμερα μετά και την επιτυχία στα stress tests.

Πήγασος
Παρόμοια εικόνα με αυτής της Παρασκευής αναμένουμε να παρουσιάσει η εγχώρια χρηματιστηριακή αγορά κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς αν και οι περισσότερες ελληνικές τράπεζας πέρασαν με επιτυχία τα stress tests, η διεθνής επενδυτική κοινότητα φαίνεται πως συνεχίζει να τα αντιμετωπίζει με κάποια δυσπιστία. Παρόλα αυτά, εκτιμούμε ότι το ενδιαφέρον θα διατηρηθεί στον τραπεζικό κλάδο, με εκείνους της Eurobank, της Alpha Bank και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, οι οποίες αποδείχτηκαν ανθεκτικότερες και στο πιο δυσμενές σενάριο, να βρίσκονται στο επίκεντρο. Επιπλέον, επιμέρους διαφοροποιήσεις αναμένουμε να παρατηρηθούν σε μετοχές οι οποίες συνοδεύονται από ειδησεογραφία (ΟΠΑΠ, Intralot, ΔΕΗ). Τεχνικά, στήριξη για τη σημερινή ημέρα αναμένεται να αποτελέσουν οι 1.580 μονάδες, σημείο στο οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρείται αύξηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος καθώς και μείωση της προσφοράς. Σε ενδεχόμενη ανοδική κίνηση η πρώτη αντίσταση βρίσκεται στην πρόσφατη κορυφή των 1.640 μονάδων.

Κέρδη στις ευρωαγορές, μετά τα stress tests

Θετικό κλίμα επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, στην πρώτη συνεδρίαση για αυτή την εβδομάδα, με τον τραπεζικό κλάδο να σημειώνει ισχυρές επιδόσεις, καθώς οι επενδυτές έχουν την πρώτη ευκαιρία να αντιδράσουν, μετά τη δημοσιοποίηση των stress tests 91 ευρωπαϊκών τραπεζών την περασμένη Παρασκευή.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,39% στις 5.333 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 0,20% στις 6.179 και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC καταγράφει άνοδο 0,42% στις 3.622 μονάδες.


Σε θετικό έδαφος η Ασία

Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός μηνός ανήλθαν τα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των ενδείξεων για εδραίωση της ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας. Με άνοδο 0,4% τερμάτισε ο δείκτης MSCI Asia Pacific, κλείνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τις 22 Ιουνίου. Ο δείκτης κατέγραψε κέρδη για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση.

Η αισιοδοξία των επενδυτών ενισχύθηκε μετά τα ενθαρρυντικά νέα για την ανάπτυξη της Νοτίου Κορέας στο β’ τρίμηνο, αλλά και λόγω των στοιχείων για την πορεία των ιαπωνικών εξαγωγών των Ιούνιο.

Θετικά επέδρασαν στις ασιατικές αγορές τα αποτελέσματα των stress tests που ανακοινώθηκαν την Παρασκευή και τα οποία έδειξαν ότι μόνο 7 από τις 91 τράπεζες χρήζουν ανάγκης ενίσχυσης κεφαλαίων.

Κέρδη 0,55% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο +0,77% έκλεισε ο Nikkei 225. Στο +0,21% ο Hang Seng και στο +0,46% ο CSI 300 στην Κίνα.

Ισχυρά κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή η Wall, με το Dow Jones να βρίσκεται μία ανάσα απ’ το να διαγράψει τις απώλειες του 2010 και τον S&P να ξεπερνά τις 1.100 μονάδες για πρώτη φορά σε ένα μήνα. Αναλυτικά, ο Dow Jones κέρδισε 0,99% στις 10.424,62 2 μονάδες, ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 1,05% στις 2.269,47 μονάδες και ο S&P 500 βρέθηκε στο +0,82% στις 1.102,66 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:42 - 26 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.