ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ξένοι αλλάζουν το κλίμα στο ΧΑ- Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές- Σταθεροποιητικά η Ασία

09:23 - 27 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Βελτιωμένη είναι η ψυχολογία των επενδυτών μετά και την άνοδο που έχει καταγράψει η αγορά. Επιπλέον χθες η επιστροφή των ξένων επενδυτών στις τράπεζες έδωσε περισσότερη ώθηση στους δείκτες βοηθώντας τους να διασπάσουν τεχνικά σημεία. Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν σταθεροποιητικό άνοιγμα στην Ευρώπη, ενώ στο ΧΑ τα βλέμματα θα παραμείνουν συγκεντρωμένα στον τραπεζικό κλάδο.

Η χθεσινή άνοδος σημείωναν παράγοντες της αγοράς πως μπορεί να παραπέμπει σε εξελίξεις καθώς η άνοδος των τιμών των τραπεζών δεν μπορεί να δικαιολογηθεί μόνο από το γεγονός ότι πέρασαν τα stress tests.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σταθεροποιητικά προς πτωτικά με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους στα εταιρικά αποτελέσματα (BP, UBS, Deutsche Bank) και στα στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ. Περιμένουμε σταθεροποιητικό άνοιγμα για την εγχώρια αγορά με την ψυχολογία να είναι βελτιωμένη. 

Beta
Οι αγορές μπορούν να κρατήσουν τη θετική τους διάθεση.

Emporiki Bank
Ξεκίνημα με μικρές αποκλίσεις από τα τρέχοντα επίπεδα αναμένουμε σήμερα, με την ψυχολογία των επενδυτών εμφανώς βελτιωμένη και τον τραπεζικό κλάδο στο επίκεντρο.

Πήγασος
Διατήρηση του θετικού κλίματος αναμένουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση, καθώς τα καλύτερα των εκτιμήσεων οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί Deutsche Bank και UBS σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία για άμεσες εξελίξεις στον εγχώριο τραπεζικό κλάδο θα κρατήσουν ζωηρό το αγοραστικό ενδιαφέρον της επενδυτικής κοινότητας. Η διάχυση των ανοδικών τάσεων δεν αποκλείει επιμέρους διαφοροποιήσεις σε τίτλους της μεγάλης κεφαλαιοποίησης οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν υπο-αποδώσει σημαντικά (ΟΠΑΠ, Μυτιληναίος). Ενδιαφέρον παρουσιάζουν επίσης και τα μακροοικονομικά στοιχεία της καταναλωτικής εμπιστοσύνης που ανακοινώνονται στην Αμερική (17:00), καθώς εκτιμούμε ότι ενδέχεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω τόνωση του αγοραστικού ενδιαφέροντος. Τεχνικά, πρώτη αντίσταση για σήμερα θα αποτελέσει η πρόσφατη κορυφή των 1.640 μονάδων, περιοχή την οποία ο Γενικός Δείκτης έχει αποτύχει να διασπάσει δύο φορές κατά τη διάρκεια των προηγούμενων συνεδριάσεων. Αναμένοντας η προσφορά τίτλων να αυξηθεί σημαντικά σε αυτά τα επίπεδα, επισημαίνουμε ότι εφόσον διασπαστεί αυξάνονται οι πιθανότητες επιτάχυνσης των ρυθμών ανόδου.

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Θετικά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ισχυρές οι επιδόσεις του τραπεζικού κλάδου για δεύτερη συνεχή ημέρα.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,32% στις 5.368 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 0,39% στις 6.218 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC καταγράφει κέρδη 0,67% στις 3.660 μονάδες.


Σταθεροποίηση στην Ασία

Σταθεροποιητικά έκλεισαν τελικά οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, παρά τα αρχικά κέρδη που σημειώνονταν με αφορμή τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία από τις ΗΠΑ, γεγονός που αναπτερώνει τις ελπίδες για εδραίωση της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Κέρδη 0,4% για τον MSCI Asia Pacific. Το γιεν υποχωρεί έναντι των 15 από τα 16 κυριότερα νομίσματα.

Κέρδη 0,03% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,07% έκλεισε ο Nikkei 225. Στο -0,03% ο Hang Seng και στο -0,26% ο CSI 300 στην Κίνα.

Με κέρδη έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones κέρδισε 0,95% στις 10.524 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 1,09% στις 1.113,73 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,19% στις 2.293,32 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:44 - 27 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.