ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ισχυρό παραμένει το momentum στο ΧΑ- Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές- Τέταρτη μέρα κερδών στην Ασία

09:25 - 28 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Τελείως έχει αλλάξει το σκηνικό στο ΧΑ τον Ιούλιο και κυρίως στις τελευταίες συνεδριάσεις όπου οι ξένοι σπεύδουν να τοποθετηθούν για να μην μείνουν έξω από τις εξελίξεις. Τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για εξαγορές και συγχωνεύσεις τραπεζών είναι καθημερινά και παρά το γεγονός πως διαψεύδονται η όρεξη των επενδυτών για μετοχές παραμένει αμείωτη.

Παράγοντες της αγοράς πάντως σημειώνουν πως θα υπάρξουν εξελίξεις στις τράπεζες και δεν αποκλείουν κάποια από τα σενάρια αυτά να επιβεβαιωθούν. Βάσει αυτής της υπόθεσης δικαιολογούν και την πορεία του ΧΑ. Από την άλλη σημειώνουν πως οι τιμές των μετοχών ήταν πολύ πιεσμένες και παρά τη μεγάλη αύξηση πολλές ακόμα και σήμερα καταγράφουν μεγάλες απώλειες από την αρχή του έτους. Το ΧΑ δεν είχε κάνει ούτε την αντίδραση που είχαν κάνει χρηματιστήρια άλλων χωρών που πήραν βοήθεια από το ΔΝΤ, αναφέρουν κάποιοι χρηματιστές.

Για σήμερα δεν αποκλείεται συνέχιση της ανοδικής κίνησης αν και κάποιες ρευστοποιήσεις λόγω υψηλών κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν. Τεχνικά ο γενικός δείκτης οδεύει προς τον κινητό μέσο των 100 ημερών που βρίσκεται στις 1.740 μονάδες. 

Marfin
Παρά το γεγονός πως κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν, λόγω της σημαντικής ανόδου κατά 6,4% του γενικού δείκτη σε δύο συνεδριάσεις και 12,4% του τραπεζικού δείκτη, το ΧΑ μπορεί να διατηρήσει τη θετική του τάση σε ένα πιο μέτριο βαθμό. Εκτός των τραπεζών, η ΕΧΑΕ θα μπορούσε να τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών που δημοσιεύει αποτελέσματα μετά το κλείσιμο της αγοράς. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις με τους επενδυτές να στρέφουν το βλέμμα τους στις παραγγελίες διαρκών αγαθών στις ΗΠΑ και στη Μπεζ Βίβλο. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε οι τράπεζες να παραμείνουν στο επίκεντρο, ενώ κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών λόγω του ράλι δεν μπορούν να αποκλειστούν.

Beta
Οι επενδυτές φαίνονται ενθουσιασμένοι και η θετική διάθεση αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα.

Κύπρου
Οι φήμες για τις τράπεζες θα επηρεάσουν την πορεία και της σημερινής συνεδρίασης. Κινήσεις κατοχύρωσης κερδών είναι πιθανές για σήμερα.

Ανοδικές τάσεις στις ευρωαγορές

Άνοδο για έβδομη διαδοχική συνεδρίαση καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Ικανοποιημένοι από την ενθαρρυντική εικόνα που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα εμφανίζονται οι επενδυτές.

Στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 ενισχύεται 0,42% στις 5.388 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX κερδίζει 0,50% στις 6.238 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC-40 καταγράφει κέρδη 0,76% στις 3.694 μονάδες.

Τέταρτη μέρα κερδών στην Ασία

Σημαντικά κέρδη κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στις ασιατικές αγορές, στο μέσο της χρηματιστηριακής εβδομάδας, στον απόηχο της ενθαρρυντικής εικόνας που παρουσιάζουν τα εταιρικά αποτελέσματα, γεγονός που ενισχύει τις ελπίδες για την παγκόσμια ανάκαμψη.

Τα ασιατικά χρηματιστήρια σημείωσαν άνοδο για τέταρτη διαδοχική ημέρα. Κέρδη 0,8% για τον MSCI Asia Pacific.

Το θετικό κλίμα στήριξε η Canon, που ανακοίνωσε τα ισχυρότερα κέρδη σε διάστημα επτά τριμήνων. Στο τρίμηνο που έληξε στις 30/6, τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου κατασκευαστή καμερών παγκοσμίως ανήλθαν στα 67,6 δισ. γιεν (779 εκατ. δολάρια).

Κέρδη 2,29% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο +2,70% ο Nikkei 225. Στο +0,52% ο Hang Seng και στο +2,10% ο CSI 300 στην Κίνα.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν χθες οι αμερικανικοί δείκτες, αφού ο Dow Jones κέρδισε μόλις 0,12% στις 10.538 μονάδες, ο Nasdaq υποχώρησε κατά 0,36% στις 2.288,25 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,11% στις 1.115,55 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:45 - 28 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.