ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συσσώρευση προβλέπουν οι αναλυτές- Απώλειες στην Ασία- Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:31 - 29 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
Στις τραπεζικές μετοχές θα παραμείνουν συγκεντρωμένα τα βλέμματα των επενδυτών, ενώ οι εκτιμήσεις των αναλυτών αναφέρουν πως το ΧΑ θα προσπαθήσει και σήμερα να χωνέψει τα νέα επίπεδα τιμών που έχουν διαμορφωθεί.

Εκτός από τις τραπεζικές μετοχές στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθεί και η Coca Cola που ανακοίνωσε αποτελέσματα οριακά χαμηλότερα των μέσων εκτιμήσεων. Η Marfin αναφέρει πως τα αποτελέσματα ωφελήθηκαν από την ταχύτερη των εκτιμήσεων ανάπτυξη στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, από τη μείωση του κόστους και από την ευνοϊκή πορεία των ισοτιμιών. Η Proton με τη σειρά της αναφέρει πως τα αποτελέσματα ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεών της.

Χθες υπενθυμίζεται πως ανακοίνωσε αποτελέσματα και η ΕΧΑΕ τα οποία κρίνονται ικανοποιητικά από τους αναλυτές. Επιπλέον η ειδησεογραφία αναφέρει πως ΟΠΑΠ και Ιντραλότ κατέληξαν σε συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου. 

Marfin
Το ΧΑ στην προσπάθειά του να συσσωρεύσει τα νέα επίπεδα τιμών πιθανότατα θα διατηρήσει το ίδιο τέμπο με το χθεσινό. Εκτός από τις τράπεζες, η Coca Cola θα μπορούσε να τραβήξει τα βλέμματα των επενδυτών μετά και τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε σήμερα. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα. Περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα και για την εγχώρια αγορά με την Coca Cola να βρίσκεται στο επίκεντρο μετά και την ανακοίνωση χαμηλότερων των εκτιμήσεων αποτελεσμάτων.

Beta
Αναμένεται στάση αναμονής. Η θετική διάθεση διατηρείται.

Κύπρου
Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να κινηθεί με ένα πιο συντηρητικό τέμπο.

Απώλειες στην Ασία- Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα ασιατικά χρηματιστήρια, στον απόηχο των έντονων ανησυχιών για την πορεία της παγκόσμιας ανάκαμψης, μετά τα τελευταία ανησυχητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία. Απογοητευτικά μάκρο και απαισιόδοξες θέσεις από τη Fed (Beige Book) σκιάζουν τις αγορές, καθιστώντας ιδιαίτερα επιφυλακτικούς τους αναλυτές. Με οριακές μεταβολές o MSCI Asia Pacific.

Πτώση 0,49% για τον δείκτη Topix στην Ιαπωνία. Στο -0,59% ο Nikkei 225. Στο -0,03% ο Hang Seng και στο +0,50% ο CSI 300 στην Κίνα.

Με απώλειες έκλεισαν χθες οι δείκτες στη Wall, καθώς ο Dow Jones υποχώρησε 0,38% στις 10.498,41 μονάδες, ο S&P 500 κινήθηκε στο -0,69% στις 1.106,10 μονάδες, ενώ ο Nasdaq βρέθηκε στο -1,04% στις 2.264,56 μονάδες.

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, αφού στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου ο δείκτης FTSE 100 υποχώρησε 0,86% στις 5.319,68 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX έχασε 0,46% στις 6.178,94 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC-40 κατέγραψε κέρδη 0,11% στις 3.670,36 μονάδες.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 10:01 - 29 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.