ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Διόρθωση περιμένουν οι αναλυτές- Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία- Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

09:18 - 30 Ιουλ 2010 | Σχόλια Αγοράς
(upd) Μετά την άνοδο κατά 20% του γενικού δείκτη τον Ιούλιο και τη θεαματική αντίδραση των τραπεζών στο ίδιο διάστημα, οι αναλυτές τώρα περιμένουν κινήσεις κατοχύρωσης κερδών. Μία μικρή διόρθωση είναι δικαιολογημένη σημειώνουν προκειμένου η αγορά να δοκιμάσει στη συνέχεια υψηλότερα επίπεδα.

Για σήμερα στην Ευρώπη αναμένεται συνέχιση της υποχώρησης. Ανάλογη είναι η εκτίμηση των αναλυτών και για την πορεία της εγχώριας αγοράς. Στην Ασία επικράτησαν πτωτικές τάσεις. Σημειώνεται πως μετά το κλείσιμο δημοσιεύει αποτελέσματα η Emporiki Bank.

Marfin
Κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών δεν μπορούν να αποκλειστούν. Οι τράπεζες θα παραμείνουν στο επίκεντρο. 

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να συνεχίσουν χαμηλότερα με τους επενδυτές να εστιάζουν το βλέμμα τους σε ένα σημαντικό αριθμό μακροοικονομικών στοιχείων, όπως το αμερικανικό ΑΕΠ και  ο δείκτης εμπιστοσύνης του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν. Για την εγχώρια αγορά περιμένουμε σταθεροποιητικό προς πτωτικό άνοιγμα, με την ψυχολογία ωστόσο να παραμένει βελτιωμένη.

Πήγασος
Θετική μεταβλητότητα αναμένουμε για τη σημερινή συνεδρίαση καθώς η άρνηση της εγχώριας χρηματιστηριακής αγοράς να κινηθεί προς χαμηλότερα επίπεδα τιμών σε συνδυασμό με τη διατήρηση του αγοραστικού ενδιαφέροντος εκτιμούμε ότι θα διατηρήσουν το θετικό κλίμα. Μολονότι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος παραμένουν οι τίτλοι της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (Μυτιληναίος, ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ), αναμένουμε οι ανοδικές τάσεις να διαχυθούν και στις μικρότερες κεφαλαιοποιήσεις και κυρίως σε μετοχές οι οποίες παραμένουν υποτιμημένες βάσει και των θεμελιωδών τους μεγεθών. Η έλλειψη ουσιώδους ειδησεογραφίας αναμένουμε να αυξήσει το βαθμό συσχέτισης με τις υπόλοιπες διεθνείς χρηματαγορές ενώ σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση των τάσεων θα διαδραματίσουν τα σημαντικά μακροοικονομικά στοιχεία (ΑΕΠ 2ου τριμήνου) που ανακοινώνονται στην Αμερική (15:30). Τεχνικά, η διατήρηση του Γενικού Δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 1.700 μονάδων διατηρεί ανέπαφη την ανοδική πορεία, με το σενάριο προσέγγισης των 1.780 μονάδων, περιοχή στην οποία ο ΓΔ θα έχει διορθώσει κατά το ήμισυ την καθοδική πορεία από τις 2.173 (υψηλά 29ης Μαρτίου) στις 1.383 (χαμηλά 8ης Ιουνίου) μονάδες, να αποτελεί το κυρίαρχο.

Με απώλειες αποχαιρετά την εβδομάδα η Ασία- Πτωτικά τα παράγωγα στην Ευρώπη

Αρνητικό κλίμα επικράτησε στα ασιατικά χρηματιστήρια, με τους κυριότερους δείκτες να καταγράφουν απώλειες για πρώτη φορά σε έξι συνεδριάσεις, μετά τα ανησυχητικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η Ιαπωνία και τα οποία πυροδοτούν φόβους για επιβράδυνση της ανάκαμψης της δεύτερης ισχυρότερης οικονομίας του κόσμου.

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε απρόσμενη υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής κατά 1,5% τον Ιούνιο και αύξηση της ανεργίας σε υψηλά επτά μηνών. Στα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα οκτώ μηνών έναντι του δολαρίου το ιαπωνικό γιεν, στον απόηχο των φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάκαμψης.

Πτώση 0,6% για τον MSCI Asia Pacific. Τρεις μετοχές υποχωρούσαν για κάθε μια που ενισχυόταν. Στο -1,64% ο Nikkei.

Με απώλειες έκλεισαν τελικά χθες οι δείκτες στη Wall, αφού ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,3% στις 10.466 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,4% στις 1.101 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε πτωτικά κατά 0,6% στις 2.251 μονάδες.

Ίδια η εικόνα και στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς στο Χρηματιστήριου του Λονδίνου ο δείκτης FTSE υποχώρησε κατά 0,11% στις 5.313,95 μονάδες, στο Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης ο δείκτης DAX έχασε 0,72% στις 6.134,70 μονάδες και στο Χρηματιστήριο του Παρισιού ο δείκτης CAC κατέγραψε απώλειες 0,50% στις 3.651,91 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:00 - 30 Ιουλ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.